Tagged: 2014 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 08:52 on 2013.04.18 Permalink |
  Tags: 2014, , , , , , ,   

  Hogyan finanszírozza Orbán Romániai szavazóit magyar állami szerveken és vállalatokon keresztül? 

  Cikk: http://itthon.transindex.ro/?cikk=20082

  Frissítés: ugyanez az Átlátszón: http://atlatszo.hu/2013/04/18/magyar-allami-vallalatok-adomanyai-segitik-az-erdelyi-fidesz-projektet/

   
 • Mázsa Péter 10:42 on 2013.03.08 Permalink |
  Tags: 2014, , , , ,   

  Tessék választani 1989-2014 

  2014:

  1989:

  Forrás:
  eredeti (jelvénnyel nem módosított) fotó: https://www.facebook.com/IndexFoto
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tessek_valasztani.jpg
  ötlet: https://www.facebook.com/gabor.nagymajtenyi

   
 • Mázsa Péter 12:51 on 2013.01.04 Permalink |
  Tags: 2014,   

  “Azért nem lesznek választások, mert nem a többség, hanem minden ember kormányát szeretném látni.” 

  “Az új alkotmányról azért nem lesz megerősítő népszavazás, mert nem a többség, hanem minden ember alkotmányát szeretném látni. Egy népszavazás esetében azonban egy többség áll szemben egy kisebbséggel.” Orbán Viktor, miniszterelnök, 2011.03.28

  “Azért nem lesznek választások, mert nem a többség, hanem minden ember kormányát szeretném látni. Egy választás esetében azonban egy többség áll szemben egy kisebbséggel.” Előrejelzett Orbán Viktor, előrejelzett miniszterelnök, 2014.03.28

  [Forrás: http://amexrap.org/fal/orban-nem-lesznek-valasztasok-2014-ben ]

   
 • Mázsa Péter 09:09 on 2012.11.28 Permalink |
  Tags: 2014, , , , , ,   

  A Fidesz éppen megszavazta Európa legszégyenletesebb választási törvényét, amiben biztosítja, hogy tisztességes választások ne lehessenek az országban, és ha már nem lesznek 2014-ben, akkor évtizedekig maradjon ez az állapot, mert a magyar paraszt nyíltan szavaz, a magyar értelmiség pedig, ha lehet, még nyíltabban. Egy rossz vicc az egész, ráadásul a párt éppen arról tárgyal, hogy megvásárolja az egész választási informatikai rendszert működtető céget is, nehogymá’ […] a Fidesz sokkal nagyobb veszélyt jelent az országra, mint bármelyik operettnáci. […] Amikor Orbánék a múlt árnyai, a múlt sötétsége ellen harcolnak azt csak és kizárólag azért teszik, mert zavarja őket a jelen sötétségének kialakításában, megszilárdításában. Nem kellenek nekik erős nácik, mert nekik gyönge nácik kellenek, akikkel lehet riogatni, akik elől hozzájuk lehet menekülni. Megijednek, ha a Jobbik erősödni kezd, de még jobban megijednének, ha a Jobbikot végre betiltaná a – még valamennyire – független magyar bíróság, vagy ha csak simán kihullanának az országgyűlésből az érdeklődés teljes hiánya miatt. Ahogy ’98-ban a MIÉP, úgy most a Jobbik biztosítja a politikai szörnyet, amihez képest lehetnek demokratikusak, haladók és jó fejek. Mert nácik nélkül a Fidesz annak látszana, ami. Egy totális uralomra törő, embertelen és gátlástalan hatalmi gépezetnek.

  Para-Kovács Imre
   
 • anon 12:17 on 2012.11.16 Permalink |
  Tags: 2014, , , , ,   

  Hosszú szózat holnapra LMP-s ismerősöknek, többiek ugorhatnak :-) 

  Az anonim szerző korábban kacérkodott az LMP-vel. Aztán mégsem. A szerk.

  Ahogy LMP-s barátaimat és volt tagtársaimat ismerem, amikor holnap eldöntik, milyen politikai stratégiát választanak pártjuknak 2014-re, megrágják a dolgot rendesen, talán jobban, mint más pártok aktivistái rágnák. Ha megrágják, valószínű, döntésük taktikai, ideológiai és ízlésbeli megfontolások mellett politikai kimenetek valószínűségével és kivánatosságával kapcsolatos ítéleteiken is fog múlni.

  Kettőn különösen:

  1. Mennyire valószínű, hogy a Fidesz-KDNP-t és a Jobbikot nem tartalmazó, a jogállam helyreállításába és a Fidesz kétharmaddal beásott aknáinak hatástalanításába bevonható politikusok a következő választások után kétharmados többségbe kerülnek a parlamentben?

  2. Mennyivel jobb az országnak, ha 2014-től egy kétharmaddal nem bíró, tehát a Fidesz által kialakított keretek között és aknák felett dolgozni kényszerülő nem-fideszes, nem-jobbikos, centrista-középbal-baloldali koalíció kap többséget és alakít kormányt annál, mintha, már a kétharmad nélkül (esetleg kisebbségben, a Jobbik támogatásával) a Fidesz-KDNP kormányoz tovább?

  Azt gondolom, aki az első kérdésre azt válaszolja, „a demokrata kétharmad esélye nulla,” a másodikra pedig azt, „majdnem mindegy, a Fidesz aknáin csak felrobbanni lehet,” az inkább szavaz majd az LMP távolmaradására az Együtt 2014-től és persze, ne legyenek illúzióink, az MSzP-től; aki pedig lát esélyt az alkotmányreparálásra és nem gondolja mindegynek, ki kap kétharmad híján többséget, az inkább támogatja majd az Együtt 2014-hez (és így, előbb-utóbb, az MSzP-hez) cközeledést. A többi fontos szemponthoz nem szólók hozzá. Ami viszont e kettőt illeti, amellett fogok érvelni, hogy ebben a két kérdésben, különösen a másodikban, az utóbbiaknak van igazuk.

  Ad 1. Az öt évszakra előre űzött választói esélylatolgatás nem az én asztalom. Sem Hann Endre, sem Török Gábor nem vagyok. De aki azt állítja, hogy tizenhat hónapra előre látja, mi fog történni egy elbukottnak ígérkező választás előtt és közvetlenül utána a Jobbik vagy a Fidesz táborában, nagyon beképzelt. Kitart-e minden polgármester-képviselő a hatalom elvesztése fele masírozó pártja mellett? Kitart-e intranzigenciája, megmarad-e totális kontrolja Orbán Viktornak a maradék frakciója felett, lojálisan belső ellenzéki Pokornija, saját hatalmi bázisát okosan karbantartó Rogánja és Kósája felett akkor is, amikor már nincs kezében a közhatalom? Milyen impulzusok jönnek az európai testvérpártoktól? Hova áll a bukás után Csányi, hova Demján, hova Várszegi, hova Schmitt Mária? Hova Simicska? Hányan fogják menekülőre a süllyedő hajóról? Ki tudja. A rezsimváltó kétharmad most valóban nem tűnik valószínűnek, de nekem, most, eleve lehetetlennek sem.

  Ad 2. A csak kétharmadokban és alkotmányokban spekulálók szerintem alábecslik, hogy – még a Fidesz alkotmányos kalickájában is – mekkora hatalma van a parlamenti többségnek és a rá támaszkodó kormánynak Magyarországon. Nem mindegy, ki hozza a törvényeket, nem mindegy, ki adja ki a rendeleteket, nem mindegy, ki állítja össze a költségvetést, nem mindegy, ki nevezi ki a nagyköveteket, ki tárgyal Brüsszelben, nem mindegy, ki nevezi ki és válthatja le a rendőrség, a hadsereg, a MÁV az MVM vezetését. Lehet, hogy a Fidesz-alkotmánybírók meg tudnak csáklyázni néhány változtatást, hogy a Fidesz-médiahatóság megbüntethet egy-két adást, a Fidesz-költségvetési tanács az ideálisnál óvatosabb költségvetési tervezésre szoríthatja a parlamentet. (Ezekkel a bebetonozott káderekkel se legyünk teljesen méltánytalanok, amíg nem derül ki, hányan hallják meg a kilenc évre kinevezettek közül saját szakmai lelkiismeretük hangját, amikor Orbáné már nem a Kossuth térről szól.)

  Azt gondolni, hogy ha elaknásították a terepet, mindegy, ki az úr felette, teljes félreértés.

  Egy sor intézmény, a felsőoktatástól a kultúráig, az oktatástól az egészségügyig egy 2014-es fordulat után még kiheverheti az Orbánéktól most kapott sebeit, de 2018-ig nehezen és sokára pótolható műhelyek: tanszékek, függetlenszínházak, múzeumok és alapítványi iskolák százai végleg ki- és elvéreznek majd.

  A 2018-ig peremre szoruló szegényeknek, romáknak mekkora vigasz, hogy kétharmad híján az őket kicsit jobb helyzetbe hozni képes erők sok más fontos lépést aligha tudnak megtenni?

  Mennyit veszítenek az ittmaradó milliók azokkal az ezrekkel, akik még négy év Orbán helyett választják az útilaput?

  Nem ugyanaz bosszankodni, amikor egy értelmes szakpolitikai intézkedést méltánytalanul elkaszál egy pártos köztársasági elnök vagy alkotmánybíróság, mint rettegni, hogy mikor és hol csap le a kontrollálatlan, voluntarista, pártosan a közérdek ellen cselekvő hatalom. Nem ugyanaz részleges patthelyzetben vergődni, mint elviselni, hogy visszamenőleges hatályú, szabadságjogokat tipró, káros és értelmetlen intézkedéseket kényszerít hatásvizsgálatok, egyeztetések és valódi vita nélkül, napok alatt át a kormánytöbbség az Országgyűlésen.

  Szerintem becsapja magát, talán, hogy megkönnyítse magának az ízlése diktálta döntést, aki azt mondja: még négy év fékevesztett Orbán vagy még négy év gúzsbakötött Bajnai egyre megy, ha magát a gúzst nincs esély átszabni.

  Nem megy egyre.

  Hát ezeket is fontoljátok meg.

  [Fotó link]

   
  • admin 14:35 on 2012.11.16 Permalink | Log in to Reply

   Mázsa Péter Az LMP mission/stratégia kérdésbe nem szólok bele. 1megjegyzésem van: sztem az 50%+1 is elég lehet a Fideszes alaptörvény hidegre tételéhez.
   about an hour ago · Like

   anon2 agree
   about an hour ago · Like

   anon3[LMPs] jó, köszi, ez érdekes. Ha racionális alapon döntene a Kongresszus, akkor valóban ezeket is mérlegelné… 😉 Mondjuk az elsőnél kicsit keveredik szerintem a Fidesz-Jobbik blokk egyharmad alá szorításának esélye és a Fidesz-blokk repedezésének esélye. Én nem hiszek abban, hogy az a 60-90 tagú Fidesz frakció repedezne. De amúgy a Fidesz-Jobbik egyharmad alá szorításában sem hiszek. A kettes pontban viszont teljesen igazat adok neked. …De azért még egy belsős szempontot engedj meg: nem mindegy, milyen program mögé sorakozunk, sorakoznánk fel. És az sem, hogy ki mögé. Tudod, van az az izé, amit identitásnak szoktak hívni 😉 Azt nem lehet lecserélni; vagy tudathasadás az ára 😉 …Ennek ELLENÉRE én a csatlakozási tárgyalások megkezdésének híve vagyok.
   about an hour ago · Like

   Mázsa Péter anon3: egyteértek, h az identitás legalább középtávon nem nagyon hagy kijáratot a szituból az LMP esetében: az LMP identitása szerint (a Fidesszel együtt) emberek ellen van és egyben (az MSZP-vel együtt) a köztársaságellenes rendszer ellen. Ez diametrikus ellentettje a Bajnai-pártnak, amely befogadó mind az emberekkel, mind a kialakuló rendszerrel (kicsit szöszmötölnének vele, de a Fidesz játékterében).
   19 minutes ago · Like

   anon3 Mázsa Péter: …ergo?… 🙂
   10 minutes ago · Like

   Mázsa Péter tanácsot ha szeretnék sem adhatnék, mert része vagyok az identitásuknak (+ a Fideszének): tök függetlenül a hozzájuk állásomtól, az LMP ellenem is van. (Bár csak félig: pl. pénzt azért szívesen kaptak volna tőlem:))
   A few seconds ago · Like

   • admin 17:27 on 2012.11.16 Permalink | Log in to Reply

    anon3 Mázsa Péter : Látod, minden mindennel összefügg. Pénzt azért vártunk, várunk tőled (meg minden eccerű pógártól), mert minket nem az oligarchák pénzelnek. És az identitásunknak ez utóbbi pont hogy integráns része. Mondom ezt úgy, hogy én nem vagyok elzárkózás-párti. De empatikus vagyok az elzárkózás-pártiakkal.
    about an hour ago · Like

    anon4 Mint tök outsider, ha már elolvastam anon nagyon érdekes eszmefuttatását, én is belepofázok egy kicsit, ha szabad. Szerintem anonnak igaza van abban, hogy nem kizárt az ellenzéki kétharmad és abban is, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ha nincs ellenzéki kétharmad, van-e ellenzéki kormány. Ebből azonban nem következik – és anon, ha jól látom semmit nem ír arról, hogy miért következne -, hogy az LMP (mai) közeledése Bajnaihoz (és az MSZP-hez) elősegítené az ellenzéki kétharmadot vagy legalábbis kormányalakítást 2014 után. Az LMP a mai Magyarországon egy kicsi, centrista párt. Nem egy politikai pólus, amihez így vagy úgy igazodni kell, hanem egy színárnyalat, amit ha jól végzi a dolgát, nem lehet nem észrevenni. Lehet, hogy egyszer több lesz (lehet, hogy nem), de ma ennyi. Ez nyilván amellett szól, hogy amíg tudja, őrizze az önálló identitását. A kérdés az, hogy az önálló identitásról való lemondással az LMP segítené-e az ellenzék győzelmét. A válasz az, hogy nem tudjuk, de ez egyáltalán nem biztos. Azoknak az ellenzéki szavazóknak ugyanis, akik az ellenzék győzelmét akarják, nem akarnak az MSZP-re szavazni, de örömmel látnák, ha a pártjuk együttműködne az MSZP-vel, örvendeted módon létrejött egy kiválónak ígérkező választási alternatívájuk az elmúlt hetekben. Ezt nevezzük Együtt 2014-nek. Az LMP szerintem egy ettől eltérő, másik politikai alternatívát kívoknak azonban, akik egy ellenzéki alternatívát akarnak támogatni, de nem szeretnék, hogy ez az alternatíva összekösse a sorsát a baloldallal. Az LMP egy ettől eltérő, másik alternatívát kínál, és nem látom be, bárkinek mi haszna lenne abból, ha ez az alternatíva felszámolódna.
    8 minutes ago · Like

  • gergo 20:50 on 2012.11.16 Permalink | Log in to Reply

   a mediánon szeptemberben azt olvastem, hogy orbán és jobbra 59%, mindenki más ezek szerint kevesebb. ki álmodik kétharmadról? azon kell iparkodni,hogy az 50% egyáltalán meglegyen. egy identitáskevert kompromisszuhálóban még mindig több szava van az embernek, mint sok identitással VISSZApofázónak.

 • Mázsa Péter 12:24 on 2012.06.14 Permalink |
  Tags: 2014, , ,   

  Mesterházy: Ha nyer az MSZP, az állam eladósításából fogja finanszírozni a növekedést 

  Véget kell vetni a megszorítások politikájának, az adóemelések kormányának, s a munkahelyteremtésre, a gazdasági növekedésre kell koncentrálni.

  Mesterházy http://hvg.hu/itthon/20120602_mesterhazy_videk

  Lefordítva: ha nyer az MSZP,
  1. a gazdaság növekedését szeretnék elérni (“a munkahelyteremtésre, a gazdasági növekedésre kell koncentrálni”),
  2. nyilván nem adóemeléssel (“véget kell vetni az adóemelések kormányának”),
  3. viszont az állam kiadásait és a lenyúlás-újraosztást sem csökkentik (“véget kell vetni a megszorítások politikájának”).
  4. Ugye azt senki nem veszi komolyan, hogy a Fideszes lopásokon megspórolt pénzből fogunk növekedni:

  például stadionokra, a Kossuth tér átalakítására, Schmitt Pál lakására vagy parlamenti őrség létrehozására mintegy 200 milliárd forintot terveznek elkölteni. “Ez mind felesleges luxusberuházás”, ezt a pénzt munkahelyteremtésre, gazdaságösztönzésre kellene inkább költeni – jelentette ki Mesterházy Attila.

  Mivel
  5. az állam gazdaságban betöltött szerepének újragondolása sem folyik az MSZP-ben (ha folyna, mindannyian lubickolnánk benne),
  ezért nem marad más, mint hogy
  6. az MSZP az állam eladósításából fogja finanszírozni a növekedést.

  Ez konzisztens a 2014-es választásokra vonatkozó, részben nyilvánosságra került MSZP-stratégiával is:

  A dolgozat – kutatási adatokra hivatkozva – megállapítja, hogy a meggyőzendő szavazók a baloldali gazdaságpolitikai üzenetekre reagálnak elsősorban

  http://nol.hu/belfold/20120611-baloldalisag__remeny__ero

  OK, ezek szerint az MSZP forgatókönyve szerint 2014-ben a nemzeti szocialisták és a vörös szocialisták (+ a resztli szocialisták: a liberális/zöld szocialisták) között fogunk választani.

  Már aki elmegy.

  Nekem nagyon nem tetszik ez a forgatókönyv:

   
  • admin 14:44 on 2012.06.14 Permalink | Log in to Reply

   Peter Siroki Valaki szólt nekik, hogy ha az állam eladósodik, akkor felmegy a kamat, vagyis nincs növekedés? Vagy éppen azt, hogy az állampapírpiac a piaci hitelektől szívja el a pénzt?
   44 perce · Tetszik · 1

   Mázsa Péter Á, PONT annyi ott a közgazdász, mint a Fideszben:)
   2 másodperce · Tetszik

   • admin 19:13 on 2012.06.14 Permalink | Log in to Reply

    Peter Siroki A vicces az, hogy nem vagyok közgazdász, ráadásul kettes voltam makroökonómiából többek között azért, mert ismertem egy trükköt, amivel tárgyi tudás nélkül ki lehet következtetni a helyes választ.
    4 órája · Tetszik · 1

    Mázsa Péter Jó lenne, ha megosztanád velük is!
    2 másodperce · Tetszik

    • admin 08:54 on 2012.06.15 Permalink | Log in to Reply

     Peter Siroki A teszten A, B, C, D és E válasz van. Az E mindig az egyik sem, és soha nem a helyes válasz. Marad 4. Ezek közül egy elüt a többi háromtól rettenetesen, azt is kiszórhatjuk. A maradék háromból van kettő, amelyik jobban különbözik egymástól, mint a harmadiktól. Ez a harmadik lesz a helyes válasz. Ugyanis a tesztet úgy készítik, hogy veszik a helyes választ, módosítják kétféleképpen (ezek a “jobban különbözők”), hozzáírnak egy komplett hülyeséget és az egyik sem választ.
     3 perce · Tetszik · 1

     Mázsa Péter Most már csak kéne valaki, aki Orbánékkal és Mesterházyékkal megiratja a tesztet:)
     2 másodperce · Tetszik

     • admin 10:21 on 2012.06.15 Permalink | Log in to Reply

      Peter Siroki A teszt előtt lehetne konzultálni is. Na nem a nemzettel.
      23 perce · Tetszik · 1

      Mázsa Péter ‎:) Valami szimuláción kéne átfuttatni őket nyilvánosan http://amexrap.org/fal/a-mukedvelo-atommernok-7-pontja de legalábbis simcityn

      • admin 11:01 on 2012.06.15 Permalink | Log in to Reply

       Mázsa Péter ‎… és ha ezen átcsusszantak katasztrófa nélkül, utána már az sem zavarna, ha hülyeségeket beszélnének a választások előtt.
       2 másodperce · Tetszik

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player