Tagged: Hadviselés Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 21:50 on 2013.04.10 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés,   

  Strategic narrative must not only be persuasive in rational terms 

  […] in addressing a strategic audience, […] a “strategic narrative” is all-important. This is a public explanation of why one is at war at all, and how the military operations are devised to serve the strategy that will lead to the desired political outcome. Without such a narrative, no government can command the support of its people, nor, indeed, ensure effective planning by its armed forces – to say nothing of gaining the sympathy of “the strategic audience” beyond its own frontiers. The narrative must not only be persuasive in rational terms. It also needs drama to appeal to the emotions. Above all, it needs an ethical foundation. Not only one’s own people, but the wider “strategic audience” must believe that one is fighting a “good” war. The genius of Winston Churchill in 1940 was to devise a strategic narrative that not only inspired his own people, but enlisted the support of the United States: indeed, most of British military operations in the early years of the war were planned with an eye on that strategic audience. The great shortcoming of Hitler’s strategy was his failure to create a strategic narrative that appealed to anyone apart from his own people – and a rapidly decreasing number of them. […]

  http://www.the-tls.co.uk/tls/public/article1239841.ece

   
 • Mázsa Péter 13:42 on 2013.03.09 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés,   

  Fidesz-őrség, Munkásőrség, Sturmabteilung (SA): a Fidesz pártőrséget szervez 

  Fidesz:

  […] A Központi Hivatal védelmében várjuk azon Fidesz-tagok jelentkezését, akik a tegnapihoz hasonló agresszió esetén 1 órán belül a helyszínen tudnak lenni. A jelentkezéseket kérjük, juttassátok el a riadolanc@fidesz.hu címre, nevetek, tagkártya-számotok és mobilszámotok feltüntetésével.

  Sok munka áll előttünk, de addig is, szeretnénk köszönetet mondani minden munkatársnak és szimpatizánsnak, akik segítettek megvédeni a székházat és az itt dolgozó embereket.

  Üdvözlettel:

  Kubatov Gábor
  pártigazgató

  Magyar Szocialista Munkápárt:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Munkásőrség

  Nemzetiszocialista Német Munkáspárt:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

   
  • admin 14:18 on 2013.03.09 Permalink | Log in to Reply

   Richard Borbas igen, pontosan ezt irtam enis mikor meghallottam a hirt: munkasorseg
   28 minutes ago · Like

 • Mázsa Péter 12:28 on 2013.03.09 Permalink |
  Tags: , , Egyesült Nemzetek, , Hadviselés   

  Háborús bűnökről szóló információk megosztása: fontos esemény, nem csak az USA, de az emberiség számára is 

  Gábor Nagymajtényi Fontos esemény ( http://www.bradleymanning.org/news/bradley-mannings-own-words-blowing-the-whistle-on-war-crimes ), nem csak az USA, de az emberiség számára is. A kérdés, hogy az információ szabadsága-e a fontosabb, vagy a nemzet biztonsága ( még ha ez nem is forgott jelen esetben veszélyben, de nyilván ezzel vádolják ). Woodward szerint “megköszönni kéne, nem bűntetni”. A védelem is erős lapokkal nyit, hisz a vád ellenében a háborús bűnök információinak megosztásával szerintük az információ szabadsága érvényesült, mely alkotmányos kérdésként veti fel a történetet, s ezzel nem Manning tevékenységét téve a téma középpontjába.
  4 hours ago · You and Attila Széplaki like this.

  Gábor Nagymajtényi ami még roppant érdekes, hogy Manning több mint három év magánzárka, megalázás ( indokolatlanul meztelen tartás … ) után a kezdeti ijedt, megszeppent kiskatonából egy büszke, kemény emberré vált. nem semmi pszichikai teljesítmény.
  4 hours ago · Like

  Mázsa Péter Ez tényleg nagyon érdekes, írhatnál ebből egy rövid szösszenetet az amexrapra. Bár nyilván nem kapna 350+ megosztást, mint a http://amexrap.org/fal/microsoft-ugy cikked:)
  3 hours ago · Like

  Gábor Nagymajtényi Péter, nem vagyok jogász, nincsenek emócióim se az ügyben, csak mint roppant érdeklődő kivülálló figyelem az eseményeket. Nincsenek infóim. Az MS sztorinak lesz folytatása, de az már nem érzelmi alapon, hanem digitális közösségi alapon dontpara!
  3 hours ago · Like

  Mázsa Péter ok. de semmiképp sem morális kérdésként vetetted fel a sztorit, hanem morálisként és intézményesként, mint ahogy ők is. Ez teszi érdekessé a problémát.
  3 hours ago · Like

  Gábor Nagymajtényi Ha rendszerszinten filozofálgatunk, akkor ugye látható az eddigi háborús bűncselekmények kérdésében, hogy valójában az arra hivatott szervezet ( ENSZ ), nem tölti be a megfelelő kontrollt. ha valaki nyer egy háborút, akkor utána mint győztes, elitéli az ellent. na de jelen esetben tovább megyünk, hisz ha elismernék egy ilyen intézményt, akkor nem kéne engedélyt is kérni a beavatkozás megkezdésére? hisz akkor már ott tartunk, mi a jogi alapja az iraki háborúnak? a morális eldöntetlenség megfejelve egy globális intézmény hiányával a szabályzás globális igényével túlmutat a nemzeti érdekeken, és nyilván ezt itt most nem fog sikerülni áttörni. mert milyen világ lenne, ha nem lehetne Aleppo-ban szírek tízezreit lelövetni, mert az oroszok nem akarják hagyni az izraeli légierőnek, hogy iráni célokat lövöldözzenek. megszűnne a diplomácia és a biztonságpolitika igénye, ha ez szabályzottan ( kontrollal, és megfelelő elrettentő büntetési képességgel ) menne. gondoljunk csak bele, milyen nehéz volt a németeket ismét katonai táncba vinni afganisztánban, hisz a második világháború elvesztése után, morálisan kellett túllenni ( még mindig nincsenek – de folyamatosan dolgoznak rajta ), hogy a hadseregük milyen háborús bűnöket követett el.
  3 hours ago · Like

  Gábor Nagymajtényi a világkormányban még kevéssé hiszek
  3 hours ago · Like

  Mázsa Péter az hivatkozásodban általad olyan találóan felvetett probléma: probléma. Ilyenként való azonosítása az első lépés. Olyan probléma, amire a jelenlegi rend (a nemzetközi) nem ad választ. Ez a második lépés. Az ENSZ (mint az államok demokráciája) és egy hipotetikus világkormány (mint egy hipotetikus globális demokrácia végrehajtó szerve) nyilván nem megoldások. Ez a harmadik lépés.
  3 hours ago · Like

  Gábor Nagymajtényi na de ha elismerik hogy probléma, akkor megoldást is kell rá találni! és ezzel már csávába kerülnek. viszont, ha nem ismerik el, akkor a saját alkotmányukkal fognak szembe menni. szép per lesz.
  3 hours ago · Like

  Gábor Nagymajtényi ha jogtudós lennék, biztos ezzel az esettel szeretnék foglalkozni
  2 hours ago · Like

  Mázsa Péter Szerintem onnan nézve nincs itt bibi, tekintve az elejét: “We the people of the United States […]”
  2 hours ago · Like · 1

  Gábor Nagymajtényi Magyarázd ez Putyinnak!
  2 hours ago · Like

  Gábor Nagymajtényi Vagy Merkelnek, vagy a kínai vezetőknek!
  2 hours ago · Like

  Mázsa Péter Úgy érted, h ha az USA védi az emberi jogokat külföldön [“A múlt század utolsó évtizedében Koszovóban a jugoszláv állam saját polgárai ellen tömeggyilkosságba kezdett. A NATO koszovói beavatkozása kapcsán két értékrend: az emberi jogok („háborúpárti”) támogatói, köztük a magyar állam, és a vesztfáliai rend (izolacionista, beavatkozás-ellenes: „pacifista”) támogatói, köztük az Egyesült Nemzetek Szervezete küzdöttek meg egymással. Václav Havel írta a beavatkozás ideológiájaként: „míg az államot az ember, az embereket Isten teremtette” (Kosovo and the End of the Nation State, The New York Review of Books, June 10, 1999, 6.).” http://beszelo.c3.hu/cikkek/irak-mint-alkalom ] akkor miért nem védi otthon?
  2 hours ago · Like · 1

  Gábor Nagymajtényi Nyilván az USA is tanult, és már nem mint állam, hanem mint szövetség ( NATO ), védi , de igen.
  2 hours ago · Like

  Mázsa Péter Kérdés, hogy 1. mire terjednek ki az emberi jogok és 2. kinek kell védenie őket. ad2. Elég perverz az a szitu, hogy az emberi jogokat az állami jogsértésektől kizárólag államoknak, államok szövetségének vagy államok demokratikus rendjének kell megvédenie. Igazad van abban, hogy az USA itt furi szituban találja magát, amelyre a nemzetközi rend keretei között nem lehet morális megoldást találni – ilyen értelemben ez a probléma a nemzetközi rendben ide http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_undecidable_problems tartozik. ad1. Még ha lenne is olyan szervezet, amely (célszerűen egy másik, tehát nem a nemzetközi rendben) eredendően az emberi jogokat lenne hivatott védeni (nyilván részben az állami túlkapások ellen), kérdéses, hogy az emberi jogok kiterjesztése arra is, hogy szolgálatban lévő állami katonák infót szivárogtathassanak ki emberi jogokat sértő állami katonai műveletekről, stabil egyensúlyi morális rendszerre vezetne-e. Az a morális sejtésem, hogy (hacsak nem vagyunk tök liberálisak olyan értelemben, hogy az államot kizárólag az egyénnel kívánjuk megalapozni http://www.amazon.com/dp/0230573746 ) nem: de ezt a sejtésemet még ellenőrizni kell.
  about an hour ago · Like · 1

   
 • Mázsa Péter 00:13 on 2013.03.08 Permalink |
  Tags: , , , Hadviselés, ,   

  Rizsa nélkül: A legjobb összefoglalás a Fidesz támogatóinak alkotmányellenes szándékairól 

  Nagyobb képben: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/481293_540524005968855_58233508_n.jpg
  Forrás: https://www.facebook.com/helsinkibizottsag

  Lásd még: Vörös Imre volt alkotmánybíró: A hatalomgyakorlás jelenlegi rendszere alkotmányellenes államcsíny http://amexrap.org/fal/hatalomgyakorlas-jelenlegi-rendszere-alkotmanyellenes-allamcsiny

   
 • Mázsa Péter 10:24 on 2012.12.18 Permalink |
  Tags: , Hadviselés, , , , Sztrájk,   

  A diákok nem több pénzt, hanem működő országot, és ezen belül működő oktatást akarnak maguknak 

  Ez itt eltér a hagyományos “több pénzt nekem” megközelítéstől. Ahhoz gyűjt ötleteket, milyen jövőképből megközelítve lehet értelmes országot és ezen belül oktatást kialakítani. Tehát hogy mit jelenthet a “1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!” követelésük:

  Szimpatikus hozzáállás. Amellett, h közgazdaságtani szempontból értelmes, politikailag is az. Védi őket a korrupciótól: Orbán több pénzt tudhat adni, működő országot biztosan nem.

  + átveszik kevésbé potens szüleiktől a kezdeményezést az ország ügyeiben:

   
 • Mázsa Péter 10:51 on 2012.12.01 Permalink |
  Tags: , Hadviselés, , ,   

  “Jelentős kockázat”: Magyarország internet-kapcsolata 

  http://www.renesys.com/blog/2012/11/could-it-happen-in-your-countr.shtml

  Hogyan kell az internet-lekapcsolást csinálni? Vö.: http://blog.cloudflare.com/how-syria-turned-off-the-internet

  Helyesbítés:

  Csaba Bán A színkód alapján nem “significant”, hanem “low” az a kockázat Magyarország esetében…
  12 minutes ago · Like · 1

  Mázsa Péter Csaba Bán: hopp, ezt benéztem:( köszi: kiteszem kommentbe
  A few seconds ago · Like

  Mázsa Péter Csaba Bán: kitettem a főszövegbe is
  A few seconds ago · Like

   
  • admin 11:43 on 2012.12.01 Permalink | Log in to Reply

   petfold Vagyis a kormányok nagyobb veszélyt jelentenek az internetre (is), mint az atombombák.
   5 minutes ago · Like · 1

   Mázsa Péter Pontos.
   A few seconds ago · Like

   • admin 11:59 on 2012.12.01 Permalink | Log in to Reply

    Csaba Bán A színkód alapján nem “significant”, hanem “low” az a kockázat Magyarország esetében…
    12 minutes ago · Like · 1

    petfold Mondjuk azt sem tudom, hogy az eredetileg tervezett atombomba-ellenállóság mennyire működne a létező interneten. (Pl. egy városrész vagy város eltávolítását mennyire tudná körberoutolni).
    11 minutes ago · Like

    Mázsa Péter Csaba Bán: hopp, ezt benéztem:( köszi: kiteszem kommentbe
    A few seconds ago · Like

    Mázsa Péter petfold: sztem igen: miért ne?
    A few seconds ago · Like

    • admin 12:05 on 2012.12.01 Permalink | Log in to Reply

     Mázsa Péter Csaba Bán: kitettem a főszövegbe is
     A few seconds ago · Like

    • admin 23:39 on 2012.12.01 Permalink | Log in to Reply

     Mert a hálózat topologiájától is függ. Hiába van dinamikus routing ha minden egy helyen megy át.
     See Translation
     32 minutes ago via mobile · Like

     AMEXRAP Úgy érted, h az Euklideszi térben túl közel lennének a node-ok? Elvileg lehetne, de mintha nem így lenne: http://www.datacentermap.com/ixps.html

  • admin 14:51 on 2012.12.01 Permalink | Log in to Reply

   Ferenc Szalai No ez klasszikus esete annak, amikor minden hulyeseget nem veszunk at az internetrol: a) kis orszagok meretuk miatt nem fogjak soha elerni a kivanatos 40 szolgaltatot. b) Magyarorszagon tobb mint 10 nemzetkozi kapcsolattal rendelkezo szolgaltato van. c) A tanulmany nem veszi figyelembe, hogy a helyi inftarstuktura mennyire centralizalt, milyen az eloszlasa, pl Magyaroszagon a helyzet nem rossz de pl az USA-ban az AT&T, Verzions eleg jelentos reszesedessel rendelkeik es hiaban van 40 kicsi masik, ok adjak az adatforgalom 60-70%-at. Ha rajuk lehet hatast gyakorolni akkor a tobbi mindegy.
   58 minutes ago · Like

   Mázsa Péter ad a) Hollandia, Cseho, Lux, Svájc, Ausztria, stb kisebb, mégis. ad a) az, h nem reális, nem gyengíti az érvet, hanem erősíti ad b) ezt már észrevette Csaba Bán , rögtön helyesbítettem is. Más: azért tényleg van baj a tanulmánnyal, pl. Afrika kevésbé sérülékeny, mint amit mutatnak a földi számok, mert elsősorban műhold-kapcsolatról neteznek.
   A few seconds ago · Like

   • admin 17:04 on 2012.12.01 Permalink | Log in to Reply

    Ferenc Szalai a muholdas kapcsolat serulekenyebb mint a kabel techikai szempontbol
    about an hour ago via mobile · Like

    Mázsa Péter A Jedi Visszatérben kifejtettek miatt?
    A few seconds ago · Like

  • admin 15:36 on 2012.12.03 Permalink | Log in to Reply

  • admin 14:17 on 2012.12.11 Permalink | Log in to Reply

 • admin 08:06 on 2012.11.23 Permalink |
  Tags: , Hadviselés, , ,   

  Veszély: az Internet is Orbán&tsai markában? #freeandopen 


  https://www.google.com/takeaction

  Részletesebb érvelés:

  https://www.whatistheitu.org

  Csatlakozz és döntésedet kommunikáld!

   
 • Mázsa Péter 18:34 on 2012.11.09 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés, , , ,   

  Az arcátlanság mint fogalom ismeretlen, és mintha az ellenzék sem érzékelné – a Demokratikus Koalíció kivételével –, hogy itt nem egyszerűen a feltételeket rontják szemét módon, ám a választás lehetőségét meghagyva, hanem a demokrácia szívét, a szabad választást operálják ki. Nem tépik – operálják bordafűrésszel, szikével, műtőlámpák vakító fényében. Hogy ezt az Európai Unió meddig és miért tűri, azt valaki, akinek van rá módja, igazán megkérdezhetné. Persze azt a választ is kaphatná, hogy „ti választottátok, a ti parlamentetek, ha itt valaki felrúgott valamilyen megállapodást, és nem bojkottáljátok, akkor ez egy legitim parlament, legitim döntésekkel”. És igaza volna.

  Széky János, Parameter.sk
   
 • Mázsa Péter 19:14 on 2012.11.05 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés, ,   

  Annyit tudok önnek mondani, hogy a pontos fogalmazásnak előnye van. A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát.

  Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, 2012
   
 • Mázsa Péter 12:57 on 2012.10.26 Permalink |
  Tags: , Hadviselés, , ,   

  Az utólagosan felidézett, a történelemkönyvekből tanult tragédiák legborzasztóbb vonása az, hogy elszenvedői a folyamat elején nem tudják, mi történik majd velük. Óráról órára, napról napra zajlanak az események, amelyek soha nem egyszerre zúdulnak az emberekre. A reménykedés az, amely nyomorúságos sorsukban összeköti őket: nem lesz olyan szörnyű, a civilizált világában „az” nem történhet meg. És csak lassacskán, napról napra, hétről hétre válik világossá, hogy mégis megtörténhet, de ami ennél is rosszabb, már meg is történt.

  Antal Nikolett, Kováts Judit Megtagadva c. könyvéről
   
 • Mázsa Péter 09:32 on 2012.10.17 Permalink |
  Tags: , , , , , Hadviselés,   

  Vörös Imre volt alkotmánybíró: A hatalomgyakorlás jelenlegi rendszere alkotmányellenes államcsíny 

  […] Nehéz nem szembe nézni a tényekkel: alapos a gyanú arra nézve, hogy a
  kizárólagos közhatalom-birtokláson alapuló hatalomgyakorlás rendszere kiépült. Ezt a
  köznyelv államcsínynek nevezi. Márpedig sem az egykori Magyar Köztársaságban, sem a
  mostani Magyarországon nem lehetett/lehet államcsínyt végrehajtani – legalábbis legitim
  módon igen, de alkotmányosan nem. A legitimitást – a törvényhozási úton végrehajtottságot –
  ugyanis felülírja az alkotmányosság. Nem „alkotmányos államcsínyről” van/lehet tehát szó,
  hanem csakis és kizárólag alkotmányellenes államcsínyről.

  Az Alkotmánybíróság majd eldönti, ha befogadja az ezzel kapcsolatos indítványokat.
  A Szabadság és Reform Intézet Alapítvány alkotmányjogi panaszát mindenesetre 2012.
  május 22-én meghozott egyhangú végzésével – az egyik alkotmánybíró figyelemre méltó
  (tartalmilag különvéleménynek tekinthető) párhuzamos indokolásával – formai és tartalmi
  hibákra hivatkozással visszautasította. […]

  A végzés ugyanakkor nyitva hagyja az indítvány által feltett alapkérdést:
  alkotmányos-e a jelenlegi magyar közjogi rendszer, vagyis a probléma távolról sem tekinthető
  lezártnak. Egy esetleges újabb kérelmet befogadó döntés hordereje óriási, hiszen ezzel
  Magyarország átvenné a kezdeményező szerepet az európai intézményektől a saját dolgaink
  rendezése tekintetében. Nem kívülről mondanák meg nekünk, hogy mi van összhangban ezzel
  meg azzal az európai jogi szabállyal, hanem mi magunk: Alkotmánybíróságunk mondaná
  meg, hogy mi van összhangban az Alaptörvénnyel. Eljárása pedig már nem egyedi
  alkotmányossági döntések sorozatát igényelné, mert ez a történet már nem erről szól: nem a
  sok aggályt keltő törvény egyik vagy másik rendelkezése által a független demokratikus
  jogállamra rakott bilincsek zárainak egy-egy „kötőtűvel” való „birizgálására” hasonlítana,
  hanem a C) cikk (2) bekezdésének alkalmazása egyetlen „kulcsot” adna valamennyi bilincs
  zárjának egyidejű felnyitására.

  Mert ha a baj valós, akkor figyelemmel kell lenni a C) cikk (2) bekezdésének eddig
  figyelemre sem méltatott, ám alapos normatani szövegelemzést igénylő második mondatára
  is. Eszerint: „Az ilyen [mármint a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló- V.I.]
  törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.”.
  Kulcsfontosságú mondatról van szó, amelynek jelentősége messze túlnyúlik az
  Alkotmánybíróság eljárásán. A mondat normatani szempontból két megállapítást tartalmaz,
  két tényállást szabályoz.

  Egyrészt azt a tényállást, amikor valaki „törekszik” a hatalom kizárólagos birtoklására
  – erre vonatkozik a megszorító feltétel: törekvése ellen csak törvényes úton, törvényes
  eszközöket kimerítve lehet/kell fellépni.

  Másrészt viszont ha már nem törekvésről, hanem befejezett tényről van szó: a hatalmat
  már kizárólagosan birtokolják, a „törvényes”-kitétel értelmezhetetlenné válik, mert ennek a
  feltételnek a megkövetelése ellehetetlenítené magát a „fellépést”. Ha a kizárólagos hatalombirtoklást intézményesítő és működését garantáló törvényeket be kellene tartani, akkor nem lehetne ellene fellépni. Éppen ezért menti fel maga az Alaptörvény az e törvényeknek való
  engedelmesség alól Magyarország polgárait akkor, amikor a dolgok a puszta „törekvések”
  állapotát túlhaladták. Nos, hogy ezzel az alkotmányos lehetőséggel senkinek ne kelljen élnie,
  erre való az alkotmánybírósági eljárás.

  De nemcsak ez: az Alkotmánybíróságot az Alaptörvényt megalkotó Országgyűlés,
  és a mindenkori Országgyűlés bízta/bízza meg, ad neki felhatalmazást és határozza meg
  hatásköreit. A felhatalmazást adó maga is állást foglalhat a C) cikk (2) bekezdése szerinti
  helyzet megítélésének, a közjogi rendszer ennek fényében értelmezendő alkotmányosságának
  kérdésében – adott esetben egyszerű többséggel is.

  Lehetőségeink tehát vannak és van is min gondolkozni […]

  http://jesz.ajk.elte.hu/voros51.pdf

   
  • admin 09:53 on 2012.10.17 Permalink | Log in to Reply

   Róbert Joós A volt alkotmánybírók mindig jókat mondanak, kár hogy már csak voltak.
   6 minutes ago · Like · 1

   Mázsa Péter Nincs mit tenni: első adandó alkalommal ki kell nevezni megint
   A few seconds ago · Like

  • spartakusz 15:20 on 2012.10.18 Permalink | Log in to Reply

   Szevasztok!

   Örömmel töltött el az a tudat, amikor olvastam ezen írást, hogy jogilag képzett ember is megértette – korábban leírt üzeneteimet – kis stílűen – idézem magam: ” … nem lehet , se erőszakosan se anélkül olyant megdönteni amit már megdöntöttek előtte…” írtam már Budaházy ügyben több éve – amikor meg gyanúsították a törvényes rend erőszakos — stb.stb. jogi duma… vagy ha “… ha az aranytojást tojó tyukot ellopták előttem – azt én már ellopni nem tudom…” gondoltam az idegen szó helytelen alkalmazására “elprivatizál…” helyesen akkor privilégiumaziált – például mivel magyar voltam hátrányosan értékelt – ma már nem bánom – így legalább ma már tudom – és nem tud kábítani és adom tovább nektek szüntelen – olvasd “REJTÉJES” ÍRÁSAIMAT BENNE mindent megtalálsz a megoldást IS!
   SZER-E-TETTEL

   ID. KISS LÁSZLÓ

  • admin 23:47 on 2012.11.25 Permalink | Log in to Reply

  • admin 00:42 on 2013.02.27 Permalink | Log in to Reply

 • Mázsa Péter 12:47 on 2012.10.14 Permalink |
  Tags: , , , Hadviselés, , ,   

  Murányi Levente ogy-képviselő: “Nincs szebb dolog a világon, mint kommunistát lőni!” Tüntetők: “Fegyverbe! Fegyverbe!” 

  Az idézet 15:44-től: http://youtu.be/h3oSli8k0VU?t=15m44s

  269. § Aki nagy nyilvánosság előtt
  a) a magyar nemzet,
  b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen
  gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=3352.604814

  FYI: “Ismét gyilkolásra szólította fel híveit a magyarországi szélsőjobboldal” http://kanadaihirlap.com/2012/09/29/ismet-gyilkolasra-szolitotta-fel-hiveit-a-magyarorszagi-jobboldal/

   
  • admin 14:32 on 2012.10.14 Permalink | Log in to Reply

   anon a keresztény fehér ember nemzeti Európája szól belőle?
   35 minutes ago · Like

   anon Ms Morvai (MEP) is úgy tűnik, egyetért…
   28 minutes ago · Like

 • Mázsa Péter 09:47 on 2012.10.11 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés, ,   

  Még nagyobb válság: Orbán B-terve? 

  Orbán tegnap:

  A jelenlegi demokratikus rendszerünk vezetése eredendően gyenge. Az elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb kemény reformok végigvitelére, mint a parlamentáris rendszer. http://www.handelsblatt.com/politik/international/ungarn-praesident-orban-sieht-keine-pflicht-zum-euro-beitritt/7237152.html

  Alakul a dolog.

  Mitaszontunk korábban?
  2010 közepén azt állítottuk, hogy a hatalmi logikától eltekintve, csupán a rá ható erőkkel számolva is arra jutunk, hogy Orbánnak szeretnie kell az elnöki rendszert: “Miért lesz Orbán elnök?” http://amexrap.org/fal/miert-lesz-orban-elnok-mert-minden-ero-efele-hajtja
  2012 elején pedig egy reális forgatókönyvet vázoltunk fel egy elnökibb rendszer bevezetésére, mégpedig a jelenlegi Fideszes alaptörvény keretei között: “Ha én elnök lennék…” http://amexrap.org/fal/ha-en-elnok-lennek

  Mit mond Orbán a saját forgatókönyvéről?
  2012 közepén:

  Reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni.
  http://amexrap.org/fal/demokracia-helyett

  2014 elején:

  Azért nem lesznek választások, mert nem a többség, hanem minden ember kormányát szeretném látni. Egy választás esetében azonban egy többség áll szemben egy kisebbséggel. http://amexrap.org/fal/orban-nem-lesznek-valasztasok-2014-ben

   

  Innen, az Amexrap felől nézve egyszerűbb lett volna jól kormányozni, de ha már úgy alakult a dolog, hogy az orvosság ölte meg a beteget

  az adósság rossz, cselekvései szabadság (általában) jó, de nem mindegy, milyen úton-módon szabadulnánk az adósságtól: ha cserébe borogatjuk a jogállamot, kinyírjuk a befektetők bizalmát, és lenyúljuk az adófizetőket meg az állampolgárokat, akkor nem az adósság lefojtó hatását, hanem a buta ellenintézkedések még lefojtóbb hatását tapasztaljuk a növekedésre és a szabadságra. http://amexrap.org/fal/re-re-az-index-fideszes-cikkerol

  akkor jöhet a B-terv: az Orbán által okozott gazdasági válság következményeinek elhárítása érdekében Orbán parlamentáris demokrácia és a 2014-es választások helyett “más típusú politikai rendszert” vezet be.

  Elvégre

  A haza nem lehet ellenzékben. http://2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=2&id=1159

   
  • admin 19:56 on 2012.10.13 Permalink | Log in to Reply

   1. “a 2010-ben még ott tartott Magyarország, mint Görögország, de megmentette magát az összeomlástól”
   2. “a mindeközben közben nem voltak megszorítások” (illetve ennek alfaja, a “nem csökkent a nyugdíjak reálértéke”)
   3. “a megadóztattuk a bankokat és a multikat”
   4. “a megmentettük a devizahiteleseket”
   5. “a megmentettük a középosztályt a lesüllyedéstől”
   http://index.hu/belfold/2012/10/13/nem_eleg_egyszer_mondani_hogy_szeretlek/

 • Mázsa Péter 09:42 on 2012.10.03 Permalink |
  Tags: , , , Hadviselés, ,   

  There are two traditions, two outlooks, two sets of ideas, two kinds of hearts in Hungarian politics today. One rejects national unity, the other finds it to be its starting point. One gives up on the lost sheep, the other constantly looks for them. One turns people against people, the other builds on national unity. […] In 2010 the overwhelming majority of Hungarians said yes to national unity. […] “Now war arose in heaven, Michael and his angels fighting against the dragon; and the dragon and his angels fought, but they were defeated and there was no longer any place for them in heaven. And the great dragon was thrown down, that ancient serpent, who is called the Devil and Satan, the deceiver of the whole world–he was thrown down to the earth, and his angels were thrown down with him.” [Rev. 10:7-10] […] We, the Hungarians of National Unity, should oust all discord from Hungarian life with our own love, service and serenity.

  Viktor Orban, Prime Minister of Hungary
   
  • admin 10:05 on 2012.10.03 Permalink | Log in to Reply

   Hajnal Zoltán lehet, hogy az ilyen magas szintű (nemzet)vezetők tényleg úgy gondolják, hogy a “gonosz” elleni küzdelem az, amit csinálnak?
   11 minutes ago · Like

   Mázsa Péter Igen, tényleg úgy gondolja
   7 minutes ago · Like

  • admin 10:09 on 2012.10.03 Permalink | Log in to Reply

   Hajnal Zoltán W. Bushnál tűnt fel először igazán ez, az “evil” — de akkor csak olcsó retorikának tartottam… most viszont, így ékes magyar nyelven … hm, hát még “politikai” racionalitást sem látok benne.
   about a minute ago · Like

   Mázsa Péter Esetleg http://velemenyvezer.blog.hu/2012/10/01/fidesz_14_eredmenyek_hijan_a_vallasos_hit_marad ?

   • admin 10:11 on 2012.10.03 Permalink | Log in to Reply

    Hajnal Zoltán hacsakúgynem… hogy a klasszikust idézzem.
    A few seconds ago · Like · 1

 • Mázsa Péter 17:16 on 2012.10.02 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés, , ,   

  Ez a pasi tényleg veszélyes: érdemes végighallgatni, mennyire 

  “Orbán megemlíti a magyarság vér szerinti összetartozását (“az őskép a vérhez es a szülőföldhöz tartozik”, németül – “Blut-und Boden Mythos” -, ami egyértelműen fajelméletes teória, rasszista gondolkodás. A beszédben állandó a dichotomizálás, a “JÓ” és a “GONOSZ”, vagyis a “nemzeti”-ek és a “nemzetietlen”-ek szembeállítása, ezek után azt is mondja, hogy az “ördög, a sátán, vagyis az őskígyó számára nem marad hely”. Ez a mondat a nyílt erőszak előrevetítése, amit nagyon kellene tudatosítani.

  Pontosan ez a kutatási területem.

  Az erőszakkutatás szerint ez a nyílt erőszak, a népirtás, vagy etnikai tisztogatás előrevetítése! Ezt meg kell előzni! Mindez a völkisch-népnemzeti ideológia sajátja, s ez most Magyarországon a nemzetkoncepció. Ebben benne van az “Untergang” gondolata is, tehát az áldozathozás készsége a “nemzet megváltásához”. A megváltás ebben az esetben a “nemzet forradalmi felszabadítását” jelenti a “kozmopolitáktól”, a “nemzetárulóktól”, a “nemzetellenes, nemzetközi gondolkodású komcsik-libsiktől”, a “nemzetközi nagytőkétől” es így tovább, az “(árja-) magyarság boldog egységének” érdekében. Nemzetvallás ez, Ópusztaszer az egyik nemzeti, népnemzeti oltár.

  Orbán itt úgy viselkedik, mint egy evilági Jézus, vagyis “Führer”. Mindkettő a megváltó szerepében van, az egyik a – hitt – túlvilági, a másik a – szintén hitt, remélt – evilági megváltást ígéri, ám az evilági megváltás nyílt erőszakot jelent, mert mindenkit el kell kvázi távolítani, aki nem “hittársunk”. A “népnemzet” felfogás, vagyis a jelen magyarországi nemzetkoncepció, az etnikai nemzettudaton alapul (nép mint “etnosz”), ami nem demokratikus. A demokratikus alternatíva a nép mint “démosz” felfogáson alapul. Az elsőben a “nemzetközösség” a szent, a másikban az ember, az individuum védelme.

  Ha összehasonlítjuk a magyar alkotmányt a némettel, akkor látjuk, hogy a magyarban az első sor (Nemzeti hitvallás) pont ezt a nemzetet szentesíti, a német, melynek az első sora (“az emberi méltóság sérthetetlen”) pont az individuumot helyezi előnybe. Ez utóbbi az univerzális emberi jog alapja és nem a népnemzeti koncepció, amit a mostani kormány képvisel. Németországban a Holocaust utáni újjáépítésben az volt az első, hogy megváltoztatták a nemzetkoncepciót.”

  A Németországban tanult Marsovszky Magdolna szabad foglalkozású kutató és publicista, a Villigster Forschungsforum zu Nationalsozialismus, Rassismus und Antisemitismus e.V. vezetőségi tagja, a Fulda University of Applied Sciences óraadója.

  A kutató a magyarországi Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért vezetőségi tagja és a Tilos Rádió német adásának műsorkészítője a németországi Kultúrpolitikai Társaság Bajor Szekciójának tíz éven át volt vezetőségi tagja.

  Kutatásai, publikációi középpontjában a népi-nemzeti ideológia, az etnicitás, az antiszemitizmus, az anticiganizmus és a fajok nélküli rasszizmus áll.

  Mi az alternatíva? Van-e, és mi a megoldás, ha el akarjuk kerülni a nyílt erőszakot, a népirtást, vagy etnikai tisztogatást, aminek bekövetkeztétől Ön tart:

  “Manapság nagyon sokat beszélgetnek a demokratikus ellenzéki pártok arról, hogy hogyan lehetne összefogni az Orbán kormány leváltásának érdekében. Nemcsak a kormány és a demokratikus ellenzéki erők között, hanem a demokratikus ellenzék egyes pártjai vagy a civil szervezetek között sincs egyetertés, rendkívül nagy ideológiai ellentéteket vélek felfedezni. A demokratikus ellenzéki pártok vagy civil szervezetek közül is nagyon sok éppen hogy az ellenségképgyártáson keresztül igyekszik megszilárdítani a saját identitását, így pl. sokaknál fedezem fel “Gyurcsányt”, mint ellenségképet, másoknál a “liberális értelmiséget” mint ellenségképet, megint másoknál en bloc a “politikai elitet” mint ellenségképet, vagy a “nemzetközi nagytőkét”, az IMF-et, a “kapitalizmust”, a “kommunizmust”, a “cigányokat”, stb. És most nem is a Jobbikról beszélek.

  Számomra az utóbbi néhány évben az derült ki, hogy sok csoportot a demokratikus ellenzék és a demokratikus civil szervezetek soraiból is inkább az ellenségképek tartanak egybe, mint egy demokratikus értékrendszer. Alig ismerek embert, aki ne valaki elléneben határozná meg magát vagy a saját csoportja identitását. Ez rendkívül káros a demokráciára nézve. Van aztán még egy jelenség, ami összetartó erőként szolgál, s ez a cinizmus. Ez utóbbival nyilván sokan a tanácstalanságukat es kilátástalanságukat palástolják, de a cinizmusuk sajnos egyben bagatelizálja is a helyzet komolyságát. Ha sikerülne megfogalmazni a demokratikus erőknek közösen azt a demokratikus minimumot, amihez feltétlenül tartják magukat, akkor ez húzóerő lehetne. Ez a demokratikus minimum, a “démosz” alapú univerzális emberi jogrendszeren alapuló nemzet és kultúrafelfogás, amit említettem. Csak ennek az ideológiának a hatékony kommunikációja állíthatja meg a népirtás vagy etnikai tisztogatás felé vezető folyamatot. Így látom.”

  http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/orban-mint-evilagi-megvalto-egy-kirekeszteskutato-szemevel

   
 • admin 10:20 on 2012.09.26 Permalink |
  Tags: , , , Hadviselés, , , ,   

  Szeptember 26, Petrov nap: Az ember, aki tényleg megmentette a világot 

  Today is September 26th, Petrov Day, celebrated to honor the deed of Stanislav Yevgrafovich Petrov on September 26th, 1983. Wherever you are, whatever you’re doing, take a minute to not destroy the world.

  The story begins on September 1st, 1983, when Soviet jet interceptors shot down a Korean Air Lines civilian airliner after the aircraft crossed into Soviet airspace and then, for reasons still unknown, failed to respond to radio hails. 269 passengers and crew died, including US Congressman Lawrence McDonald. Ronald Reagan called it “barbarism”, “inhuman brutality”, “a crime against humanity that must never be forgotten”. Note that this was already a very, very poor time for US/USSR relations. Andropov, the ailing Soviet leader, was half-convinced the US was planning a first strike. The KGB sent a flash message to its operatives warning them to prepare for possible nuclear war.

  On September 26th, 1983, Lieutenant Colonel Stanislav Yevgrafovich Petrov was the officer on duty when the warning system reported a US missile launch. Petrov kept calm, suspecting a computer error.

  Then the system reported another US missile launch.

  And another, and another, and another.

  What had actually happened, investigators later determined, was sunlight on high-altitude clouds aligning with the satellite view on a US missile base.

  In the command post there were beeping signals, flashing lights, and officers screaming at people to remain calm. According to several accounts I’ve read, there was a large flashing screen from the automated computer system saying simply “START” (presumably in Russian). Afterward, when investigators asked Petrov why he hadn’t written everything down in the logbook, Petrov replied,”Because I had a phone in one hand and the intercom in the other, and I don’t have a third hand.”

  The policy of the Soviet Union called for launch on warning. The Soviet Union’s land radar could not detect missiles over the horizon, and waiting for positive identification would limit the response time to minutes. Petrov’s report would be relayed to his military superiors, who would decide whether to start a nuclear war.

  Petrov decided that, all else being equal, he would prefer not to destroy the world. He sent messages declaring the launch detection a false alarm, based solely on his personal belief that the US did not seem likely to start an attack using only five missiles.

  Petrov was first congratulated, then extensively interrogated, then reprimanded for failing to follow procedure. He resigned in poor health from the military several months later. According to Wikipedia, he is spending his retirement in relative poverty in the town of Fryazino, on a pension of $200/month. In 2004, the Association of World Citizens gave Petrov a trophy and $1000. There is also a movie scheduled for release in 2008, entitled The Red Button and the Man Who Saved the World.

  Maybe someday, the names of people who decide not to start nuclear wars will be as well known as the name of Britney Spears. Looking forward to such a time, when humankind has grown a little wiser, let us celebrate, in this moment, Petrov Day.

  Eliezer Yudkowsky http://lesswrong.com/lw/jq/926_is_petrov_day/

  Amexrap: Köszönjük

  Vö.: http://en.wikinoticia.com/Technology/general-technology/124998-stanislav-petrov-the-man-who-saved-the-world-from-nuclear-war
  http://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Petrov

   
 • Mázsa Péter 10:27 on 2012.09.10 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés, ,   

  Totalitarianism didn’t come quickly, it took 5 years from 1938 until 1943, to realize full dictatorship in Austria. Had it happened overnight, my countrymen would have fought to the last breath. Instead, we had creeping gradualism. […] The whole idea sounds almost unbelievable that the state, little by little eroded our freedom. This is my eye-witness account. […]

  Kitty Werthmann
   
 • Mázsa Péter 12:59 on 2012.09.07 Permalink |
  Tags: , , , Hadviselés, ,   

  Analyzing the Impact of Preventive Strikes Against Iran’s Nuclear Facilities 

  http://csis.org/files/publication/120906_Iran_US_Preventive_Strikes.pdf

   
 • Mázsa Péter 11:31 on 2012.08.27 Permalink |
  Tags: , , , Hadviselés, , , , ,   

  The importance of the Anders Breivik verdict reaches beyond Norway: The guilty verdict, which declares Breivik sane, means the hard right cannot distance itself from his rhetoric of hate […] Friday’s verdict thus not only delivers justice, it also clarifies the connection between his crimes and how dangerous rightwing ideologies have infiltrated an apparently “sane” mainstream discourse. It is a problem that cannot be expunged simply by labelling it as mad, but must be tackled directly as the political threat to freedom and democracy it is.

  Tad Tietze, The Guardian
   
 • Mázsa Péter 10:07 on 2012.06.22 Permalink |
  Tags: , , Hadviselés,   

  Végre: a kormány autentikus szakirodalomhoz fordult 


  A kormány Szun Cét olvas.

  Ideje volt. Tavaly, a Nagy Nemzeti Gazdaság-Függetlenségi Felkelés elején talán még aktuálisabb lett volna tanulmányozni a hadviselés alapjait, mint ahogy ezt javasoltuk is nekik: “Szun Ce a támadás (benne: bármely NANEGAFF, azaz Nagy Nemzeti Gazdaság-Függetlenségi Felkelés) kiterveléséről” http://amexrap.org/fal/nanegaff .

  Most, hogy a támadás során a magyarok rugalmasan elszakadtak az ellenségtől, új szakirodalomra lenne szükség.

  Olvashatnának… mondjuk egy kis közgazdaságtant.

   
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player