Tagged: Lopás Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 20:20 on 2013.04.25 Permalink |
  Tags: , Lopás, ,   

  http://trafikmutyi.cafeblog.hu

   
 • Mázsa Péter 10:02 on 2013.04.25 Permalink |
  Tags: , Lopás,   

  A Fidesz hátországának pénzügyi redisztribúciós sémája 

  Az ÖrülünkVincent (orulunkvincent.blog.hu/2013/04/22/a_fidesz_hatorszaganak_penzugyi_redisztribucios_semaja) méltatlanul kevés figyelmet kapott infografikája.

   
  • admin 10:51 on 2013.04.25 Permalink | Log in to Reply

   Áron Máthé Peti ezt olvastad már? http://mandiner.blog.hu/2013/04/25/sotetseg_reggel_delben_es_este
   33 minutes ago · Like · Remove Preview

   Mázsa Péter Áron: ez külön téma: szeretnél róla írni?
   2 minutes ago · Like

   • admin 11:25 on 2013.04.25 Permalink | Log in to Reply

    Mázsa Péter Áron: Sem a fenti séma, sem az általad idézett ügy nem elég ahhoz, hogy a lenti hozzáállásomon változtasson: miért, neked elég ahhoz, hogy a fenti maffia-séma és a köztársaság-buktatás ellenére is Orbánra szavazz? “Orbán tehát saját mércéje szerint később, 2010-ben durva választási csalást követett el.

    Ráadásul a Fidesz ott is elkövette ezt a durva csalást, hogy a választások előtt hazudott arról, hogy lesz-e alkotmányváltozás: http://amexrap.org/fal/munchausen

    És akkor mi van? Ha tudom előre, hogy egy durva választási csalás következtében lecserélik a köztársasági alkotmányt, akkor elmegyek szavazni?

    Valószínűleg nem (mint ahogy 2006-ban sem mentem). Ha nincs kire szavazni, akkor sem megyek el, ha az események még rosszabb irányba folynak vagy másképp folynak rossz irányba, mint eddig. 2002-ben adtam le először és utoljára protest szavazatot, és ma azt gondolom, hogy többet nem fogok.” http://amexrap.org/fal/orban-2010-ben-durva-valasztasi-csalassal-kerult-hatalomra

    • admin 11:56 on 2013.04.25 Permalink | Log in to Reply

     Áron Máthé Szerintem ez a maffia séma mindössze elfedeni hivatott a valódi maffia sémát, amiről a Portik-ügy szól. Azt a kifejezést meg, hogy Köztársaság-buktatás, nem is tudom értelmezni, a magyar állam az előzményekkel együtt 1100 éves, a “köztársaság” meg nem tudom micsoda, pláne nem érzem úgy, hogy a jogállam és a parlamentarizmus súlyos csorbát szenvedne az Alaptörvénnyel.
     24 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Úgy érted, h a fenti képen szereplő fideszes maffiaséma alatt a valódi maffia-sémát fedi el, amiről a P-ügy szólt? Nyilván nem: úgy gondolod, hogy van egy valódi maffia séma, amibe a P-ügy engedett bepillatást. A kérdés az, hogy elfogadhatónak tartod-e a “kutyaharapást szőrivel” megközelítést, ti. a fideszes maffiaséma kiépítését. Úgy gondolom, hogy úgy gondolod, hogy igen.
     18 minutes ago · Like

 • Mázsa Péter 08:52 on 2013.04.18 Permalink |
  Tags: , , , , Lopás, , ,   

  Hogyan finanszírozza Orbán Romániai szavazóit magyar állami szerveken és vállalatokon keresztül? 

  Cikk: http://itthon.transindex.ro/?cikk=20082

  Frissítés: ugyanez az Átlátszón: http://atlatszo.hu/2013/04/18/magyar-allami-vallalatok-adomanyai-segitik-az-erdelyi-fidesz-projektet/

   
 • Mázsa Péter 13:06 on 2013.03.17 Permalink |
  Tags: , , , Lopás   

  Jószolgálat.hu, avagy mit hogyan akadályozzunk meg? 

  Pintér ma jelentést ír Orbánnak. A sikerek részletezése mellett, a katasztrófahelyzeteknek a még eddiginél is sikeresebb jövőbeni kezelése érdekében – vétek lenne kihagyni az alkalmat! – nyilván javaslatai lesznek a kormánynak.

  A kormány Pintér javaslata alapján a héten be fogja jelenteni, hogy mondjuk 2,4 milliárd forintot szán a költségvetés tartalékából arra, hogy a Közgép egy olyan szuper online rendszert húzzon fel, amely sms-en, emailen, twitteren, facebookon, stb. gyűjt be és oszt szét krízisinformációt (tehát ha mondjuk elakadsz Székesfehérvár körül, hely- és támaspecifikus specifikus infót adhatsz és kaphatsz automatikusan, pl. email-en vagy smsben).

  Erre szükség van, nem? Megéri a 2400 gurigát, ugye? A kormány is így fogja gondolni.

  Akkor mi a probléma?

  A probléma az, hogy a fent részletezett rendszert mellékesen néhány barátom hétvégén már felhúzta a http://joszolgalat.hu címen (a http://ushahidi.com nyílt forráskódjára támaszkodva, videó lent).

  Mellékesen, mondom, mert közben jutott idejük arra is, hogy kimenjenek vadnyugatra havat lapátolni.

  A jelenlegi válságban a Jószolgálat ugyan gyakorlatilag már nem játszott szerepet, de a következőre globális színvonalú, állammentes megoldást bocsát rendelkezésünkre.

  Különösen, ha a már rendelkezésre álló 1000+ önkéntessel ( https://facebook.com/groups/joszolgalat ) is kiegészítjük a csapatot.

  Azt már tudjuk, hogyan akadályozzuk meg a hétvégén tapasztalt állami impotencia következményeinek tovaterjedését az ugyancsak a hétvégén tapasztalt spontán önszerveződés még ügyesebb segítésével.

  A húszforintos kérdés a következő: hogyan akadályozzuk meg azt is, hogy Pintér és Orbán, a saját nagyszerű teljesítményüket visszhangzó fanfárok hangja mellett, a rendszerük apró kiegészítése címén, még ezt a 2,4 milliárdot is lenyúlja tőlünk?

   
  • admin 09:37 on 2013.03.18 Permalink | Log in to Reply

   Tamás Turcsán Szeva QP! Öröm itt látni téged!
   about an hour ago · Unlike · 1

   Zsuzsanna Tóth Szerintem azt, hogy erre költsenek sehogy nem lehet megakadályozni. Az hogy működni fog-e az megint más kérdés, valószínűleg ezeknek a folyamatoknak a természetéből kifolyólag a kb 3-4 hét múlva bekövetkező árvíz-belvíz helyzetben biztos nem. Hogy utána hogyan fog az is jó kérdés.
   Ellenben a Jószolgalat.hu biztosan. Valószínűleg olyan helyzet fog előállni, mint a krízisközpont és az Időkép esetén. Az nagy kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja, egyáltalán kell-e ennek befolyásolnia a Jószolgalat.hu működését.
   about an hour ago · Edited · Like

   Gábor Nagymajtényi Szerintem hagyjuk a politikát. Nyilván nem mi fogunk nagy erőforrásokat mozgatni. Ellenben ami a legfontosabb, a mentális, emócionális, informális segítséget mi tudjuk a leghatékonyabban megadni – erről szól a közösségi média. Ebben nem tud semmilyen kormányzat versenyezni. Kicsit nyugatabbra ezt már felismerték, és a pozitív civil energiákkal szinergiákat alakítottak ki. Az elmúlt pár napban a civil emberek “szolgáltatásai” a joszolgalat.hu nélkül is megszerveződtek. A mi dolgunk hogy ezeket az információ folyamokat a lehető legjobban megszervezzük. Jobban, mint egy FB app, jobban mint egy Twitter stream, de azok integrációjával.
   about an hour ago · Like · 2

   Hajnal Zoltán a talicskát nem tudjuk megakadályozni. azért verhetjük az asztalt, hogy bármit csinálnak, az eredménye nyílt adatfolyam legyen, lehetőleg open-standard mentén… nem lesz könnyű ez se.
   aki ért hozzá, esetleg készülhet előre a “nemzetbiztonsági” kamu kiküszöbölésére, vagy ha nem kamu, akkor a megfelelő integrálására.
   41 minutes ago · Like · 1

   Zsuzsanna Tóth Egyetértek Gáborral. A lényeg az, hogy az emberek megkapják a segítséget, és láthatóan ez működött most is, és működni fog legközelebb is még hatékonyabban. Az, hogy a”politika” hogy áll ehhez persze kérdés, és más kérdés, hogy a tűzoltóság és a mentők, rendőrség, katasztrófa védelem, mennyire tud/ akar majd együttműködni. Ez pedig hamarosan ki fog derülni.
   32 minutes ago · Like

   Mázsa Péter Háát… nem tudom. Közgazdász vagyok, nem babapiskóta, és ilyen minőségemben nem zavar, hogy az adóim egy részét elllopják, HA egyébként összességében jobban járunk a projekttel. Itt viszon MINDEN egyes forint, amit erre a sztorira fognak fordítani, pénzkidobás, azaz színtiszta lopás lesz. Ez sehogy sem tetszik nekem.
   A few seconds ago · Like

   • admin 10:21 on 2013.03.18 Permalink | Log in to Reply

    Tamás Turcsán QP, nem politizálva kell rájönni mindenkinek, hogy csak rajtunk múlik minden.
    40 minutes ago · Like · 1

    Mázsa Péter a lopás / hűtlen kezelés köztörvényes, nem? nem hiszem, h politizálás lenne, vagy mégis?
    37 minutes ago · Like

    Mázsa Péter vagy úgy érted, h inkább ne zavarjon bennünket, mert többet nyerünk az önszerveződéssel, mint az így is úgy is ellopott adó összegével?
    34 minutes ago · Like

    Tamás Turcsán Az, hogy segítünk megszervezni egy ilyen rendszert, az önkéntes. Hatékony, Független és politika mentes, példamutató. Ezek nekem éppen jó motivációt adnak. Nem Politizálok!
    30 minutes ago · Like · 3

    Mázsa Péter OK, akkor a konszenzus: a joszolgalat.hu csinálja a dolgát, mint joszolgalat.hu nem bántja a (mindenkori) kormányt (arra ott vannak más fórumok) azon kívül, hogy megpróbálja elérni, hogy bármilyen rendszert is épít ki a kormány bármilyen áron, legalább nyílt szabványos olvasási és írási interfésszel rendelkezzen. Ez így rendben?
    4 minutes ago · Like · 3

    Gábor Nagymajtényi igen
    3 minutes ago · Like · 3

    Tamás Turcsán Igen, nem bánt senkit, csak segít, ha kell.
    3 minutes ago · Like · 2

    Hajnal Zoltán ezzel párhuzamosan megbízunk qp és hasonlók gazdasági és jogi érzékében és szaktudásában, hogy a megfelelő fórumokon az egyébként fontos forrás-allokációs diszkrepanciák ügyében teszik ami tehető, szintén nyílt és politikai részrehajlástól mentes módon mint eddig.
    s a haza fényre derül.
    A few seconds ago · Like · 1

 • Mázsa Péter 16:42 on 2013.03.16 Permalink |
  Tags: , Ciprus, , Lopás,   

  Egy lehetséges forgatókönyv: a bankbetétek 10%-ának államosítása 

  Cipruson legalábbis ez történt, az Unióban először: http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/16/cyprus-eurozone-bailout-anger

  (Orbánnak nehogy szóljatok: http://amexrap.org/fal/ha-en-elnok-lennek :-))

   
 • Mázsa Péter 09:48 on 2013.03.07 Permalink |
  Tags: , , Lopás,   

  Inkább lopjuk el! 

  Reggel véletlenül összefutottam egy barátommal, és szóba került az ismert és népszerű, Prágai eredetű szoborterv Orbán Soproni lovasszobrához: http://amexrap.org/fal/szoborterv-orban-viktor-soproni-lovasszobrahoz

  — Indítsunk gyűjtést a szoborra! — javasoltam.

  Csak legyintett:

  — Inkább lopjuk el az eredetit!

  Ebben maradtunk.

   
 • Mázsa Péter 13:25 on 2013.03.06 Permalink |
  Tags: , Lopás   

  […] Arie Yom Tov céges adatai közt nem igazán lehet olyan vállalkozást találni, amelyben ne lenne valamilyen offshore-gyanús szál. A vállalkozások nagy részében ráadásul gyakran ugyanazokkal a partnerekkel találkozhatunk, egy Szokolyára települt céget leszámítva pedig minden a Hűvösvölgyi út 36. alatti Jázmin irodaházba van bejelentve. További érdekesség, hogy a Quality Financial Kft., illetve az azonos nevű zártkörű, nevadai főrészvényessel rendelkező részvénytársaság és azok tavaly ősszel kiszállt külföldi tagjainak jogi képviselője az LMP-s Schiffer András ügyvédi irodája, a Kft. optenes cégadatai között pedig Yom Tov kézbesítési megbízottjaként maga a politikus van megnevezve. […]

  Roskadozó világörökség – offshore cég fogságában az Andrássy úti palota, atlatszo.hu
   
  • admin 15:14 on 2013.03.06 Permalink | Log in to Reply

   Hajnal Zoltán és?
   24 minutes ago · Like

   Mázsa Péter semmi, csak magamban motyogok
   3 minutes ago · Like · 1

   Hajnal Zoltán előfordul… rá se ránts.
   2 minutes ago · Like · 1

 • Mázsa Péter 12:02 on 2013.02.15 Permalink |
  Tags: , , , Lopás   


  Requiem a Római-partért http://epiteszforum.hu/requiem-a-romai-partert

   
 • Mázsa Péter 10:59 on 2013.01.03 Permalink |
  Tags: , Lopás,   

  Az feltűnt valakinek, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozásával és a felsőoktatásban a kancellári rendszer bevezetésével az ország össze kollégiumának nyári hasznosítása központi állami ellenőrzés alá kerül? Hogy ezzel megnyílik az út egy (néhány) kedvezményezett cég általi országos lenyúlások előtt? (“Szakszerű és hatékony vagyongazdálkodás”, ahogy a kormányrendelet mondja.)

  Kapitalizmus
   
  • admin 16:45 on 2013.01.03 Permalink | Log in to Reply

   Lajos Kováts már az elején. Az iskolai étkeztetés, takarítás, karbantartás, mind fincsi falatok
   27 minutes ago · Like · 1

 • Nagymajtenyi Gabor 13:29 on 2012.12.14 Permalink |
  Tags: , , Lopás,   

  Microsoft-ügy: Döbbent csend ül a kormányzati stratégiai bejelentés után bennem 

  Döbbent csend ül a tegnapi kormányzati stratégiai bejelentés [ http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/strategiai-egyuttmukodesi-megallapodast-kotott-a-kormany-es-a-microsoft a szerk.] után bennem.

  Azt hittem, a válság, a szegénység végre eljuttatja a hazai cinikus IT vezetőket, hogy felismerjék, azzal hogy Microsoft licenceket vetetnek az állammal ( azaz velem ), nem fog a hazai IT ipar felvirágozni. Sőt…

  Kevesen tudjátok, de még mindig a TÁMOP 3.1.1.8-as projekt tudásmenedzsment szakértője vagyok, aminek a célja a tudásmenedzsment használata a nagy OFI ( Országos Felsőoktatási Intézet ) projektjeinél, s mint egy pilot projekt bemutatni, hogy valójában a tudásmenedzsment nem portálokról, s legfőképpen nem word dokumentumok tárolásáról szól.

  A világ oktatása egyre több nyílt eszközt használ a tudás megosztásától egészen a távoktatásig. Ezek zöme nyíltan és ingyenesen elérhető. Ilyen alkalmazások az open source Moodle, a Courseware, a … és sorolhatnám a végtelenségig. Ezek nagy előnye az ingyenességen felül, hogy a nyílt forrás és a nyílt szabványok időtállóságot és továbbfejleszthetőséget biztosítanak.

  Olvasva az indexen csepegtetett felháborító nyilatkozatot, helyére kell tenni, mi is történik éppen és miért és miért most.

  1. Itt semmi másról nincs kérem szó, mint a Microsoft termékek garantált kedvezményű és fix értékesítéséről. AMIRE NINCS SZÜKSÉG: ugyanis a hazai IT-t nem fogja semmiben se előrevinni egy olyan cég elavult koncepcióinak és termékeinek a rásózása, ami még Eric Schmidt szerint is lekerült az IT meghatározó szereplőinek színpadáról. Hogy plasztikus legyek, ez olyan, mint ha a magyar járműipar megújításaként vennénk tízezer ZIL-t. ( http://blogs.computerworld.com/windows/21472/microsoft-has-only-20-total-computer-market-half-google-and-trailing-apple-says-goldman-sachs ; http://finance.yahoo.com/news/googles-eric-schmidt-microsoft-well-184739729.html )

  Ez az üzlet pár száz embert jól eltart, ellenben pont az ellenkezőjét éri el, mint eddig is láttuk, mint amit kommunikál: bezárja a diákokat egy proprietary technológiába, majd a későbbiekben azért kell a cégeknek ezt a technológiát venniük, mert szegény alkalmazottaikat az állam csak erre képezte ki.

  2. A felsőoktatásban nincs szükség Microsoft Licencekre. Minden megoldható ingyen: Operációs rendszer + Office alkalmazás is.

  3. A szolgáltatások, amiket szépen becsomagoltak, sehol a világban nem működhetnek: ugyanis nincs még egy olyan ország, ami a közvagyont ( tartalmak ) be akarná zárni, csomagolni egy nem is hazai cég licencelésébe, majd ismét szépen megvenni.

  4. Minden felajánlott szolgáltatásnál sokkal jobb és ingyenes található a piacon: lsd courseware vs sharepoint portál. Ráadásul ezek a szolgáltatások nyílt forráskódúak, és a hazai oktatásban bevált szoftverek pl : moodle.

  5. Semmilyen innovatív tevékenységet nem folytat a Microsoft hazánkban: csak értékesít és tanácsad. Ez minden csak nem innovatív.

  6. Időzítés: egy éve nincs oktatási keretszerződés – ugyanis nem volt költséggazda, az iskoláknak nem volt érdeke a megfelelő költséghatékonyág. Ha lenne IT keretük, akkor eldönthetnék, hogy abból Írországon keresztül kipumpált licenet akarnak az iskolák venni, vagy netán nyílt forrású rendszereikhez szolgáltatást. Megsúgom ez utóbbi nagyságrendekkel több hozzáadott értéket tartalmaz.

  7. Időzítés2: elképesztően cinikus, hogy miközben az IVSZ is azon háborog, hogy a kormány a finanszírozott felsőoktatási helyek számát gyakorlatilag lenullázza, gyakorlatilag ezen összeget olyan projektre akarja fordítani, ami csak egy amerikai multitól vásárlás, amire nincs szükség, valamint évekre, rosszabb esetben évtizedekre a magyar oktatást a Microsoft foglyává teszi.

  Hogy ne csak fikázásnak tűnjön az első felháborodásom, próbálok konstruktív lenni ( de nyilván ki fogjuk kérni a szerződést, és ha az nem valóban a nemzeti érdekeket szolgálja, pittbullként fogok lógni rajta, és ugatni, amíg bele nem pusztulok ), szóval nyáron felajánlottuk, hogy segítünk a kormánynak egy valóban a nemzet, és ezen belül is a hazai IT ipar fejlődésére szolgáló oktatási IT stratégiát kidolgozni. Az akkor sajnos megakadt. De még mindig nem késő.

  Csak kérem, amikor a kormány is ipad-eket használ, ne vegyünk már tízezerszám vindóuzokat, amikor még az arabok se ezt teszik. Halkan megjegyzem, azért azok a szakértők, akik politikusainkat ebbe a helyzetbe hajszolták, egy pár évet megérdemelnének Guantanamon.

  Frissítés, ma: átnéztem a szerződés http://www.kormany.hu/download/7/40/c0000/Microsoft%20strat%C3%A9giai%20meg%C3%A1llapod%C3%A1s_20121210.pdf szövegét… nincs benne semmi, csak jövőbeni, majd kidolgozzuk, viszont erre hivatkozva, mint alapdokumentumra, nagyon durván privatizálható az oktatási informatika a licenceken túl. Szóval aki írta, azt tudta, hogy ebbe a szerződésbe nem lehet belekötni, ezért szubjektív marad minden, amit állítok.

   
  • KGyST 13:40 on 2012.12.14 Permalink | Log in to Reply

   Kb ti vagytok az egyetlen, akik ezen fennakadtak, jellemző.

   • admin 13:45 on 2012.12.14 Permalink | Log in to Reply

    Erre csak Nagymajtényit tudom idézni:
    “Gábor Nagymajtényi a magyar belgák nevében
    5 minutes ago · Like · 1”

  • Bernics Gábor 09:51 on 2012.12.15 Permalink | Log in to Reply

   Ez a cikk legalább annyira konkrétumok nélküli és részlehajló, mint az alapjául szolgáló sajtónyilatkozat.

   “Azt hittem, a válság, a szegénység végre eljuttatja a hazai cinikus IT vezetőket, hogy felismerjék, azzal hogy Microsoft licenceket vetetnek az állammal ( azaz velem ), nem fog a hazai IT ipar felvirágozni. Sőt”

   Nem, ez a kormány eddigi legjobb döntése.

   ” Ezek zöme nyíltan és ingyenesen elérhető. Ilyen alkalmazások az open source Moodle, a Courseware, a … és sorolhatnám a végtelenségig. ”

   Kevered a dolgokat: az, hogy valami nyíltan elérhető, még messze nem jelenti, hogy ingyenes, sőt még azt sem, hogy olcsóbb, mint a kereskedelmi rendszerek.

   “Ezek nagy előnye az ingyenességen felül, hogy a nyílt forrás és a nyílt szabványok időtállóságot és továbbfejleszthetőséget biztosítanak.”

   A nyilt forrás semmi nem garancia.
   Reálisnak látod, hogy a hazai fejlesztők garmadája fog Microsoft techologiákat leváltó rendszereket fejleszteni?
   Ha ez üzletileg megéri és még az ország kitettségét is csökkenti: miért nincsenek nemzeti operációs rendszerek, irodai szoftverek, adatbázis kezelők..stb.?
   Miért visszakoznak az oss-re váltó, egyébként csekélyszámú városok?

   “ugyanis a hazai IT-t nem fogja semmiben se előrevinni egy olyan cég elavult koncepcióinak és termékeinek a rásózása,”

   Pár sorral feljebb a Moodle-t emlitetted, mint SharePoint gyilkos alkalmazást. 🙂
   Komolyan gondolod, hogy a kettő összemérhető?
   Hogy ekvivalens a RedHat/SuSE/Zentyal (amire végre elkészült a Server 2000 tudásának bokájáig felérő Samba 4) egy Server 2012/Windows 8-al?
   (és itt direkt _fizetős_, enterspájz linuxokat írtam, egy debian vagy hazai UHU még megmosolyogtatóbb lenne)
   Monodevelop a Visual Studio-val?
   MySQL az MSSQL-el?

   Ezek szerinted elavult technológiák?

   “2. A felsőoktatásban nincs szükség Microsoft Licencekre. Minden megoldható ingyen: Operációs rendszer + Office alkalmazás is.”

   Te személyesen fogod migrálni a több ezres egyetemi hálózatokat _ingyen_? 🙂
   Tegyük félre az anyagi oldalát: a munkaerőpiacra kikerülő hallgatók 98%-a Microsoft rendszereken fog dolgozni.
   Oktassuk azt, amit 2% használ, vagy amit 98%?

   • Nagymajtenyi Gabor 11:06 on 2012.12.15 Permalink | Log in to Reply

    Kedves Druszám,

    A cikk részrehajló, mert saját személyes magánvéleményem, melyet felindulásból követtem el. Nem is tudna nem az lenni, hiszen érintett vagyok.
    Éppen ezért hadd csatoljak némi információ forrást, ahol talán bővebben is találsz konkrétumokat:

    1. http://www.linkedin.com/groupItem?view=&gid=1789852&item=171772735&type=member&commentID=109045138&trk=hb_ntf_LIKED_GROUP_DISCUSSION_COMMENT_YOU_CREATED#commentID_109045138

    2. http://fsf.hu/

    3. http://www.odfalliance.hu/hu/index.html

    És ajánlom figyelmedbe az EU Biztos Asszony friss nyilatkozatát, merre is tart az EU ebben a kérdésben:
    http://techrights.org/2012/12/14/kroes-new-video/

    Konkrétumokról:

    döntés: Nem! ez a kormány legrosszabb döntése (

    http://arabcrunch.com/2011/09/wikileaks-microsoft-accused-in-helping-bin-ali-monitor-tunisians-corruption-stifling-open-source.html )

    garancia: kis cégek adnak támogatást, mint pl az IBM, Oracle, Novell, Red Hat, Canonical, és itthon is van elég tudás, kapacitás
    nemzeti operációs rendszer: szerinted a kínaiak miér csináltak saját disztribúciót, saját officeszal? biztos ők se tudják, hogy 98%-ban MS a világ. visszaváltás: nem tudok olyan városról, ahol ez történt, sőt, olyanról tudok, ahol megdöbbentek a sikeren: http://www.sg.hu/cikkek/93605/10_millio_eurot_takaritott_meg_a_linuxra_valo_atallassal_munchen
    Moodle vs. SharePoint – nem mérhető össze valóban. Az oktatásban Moodle kell, a SharePoint használhatatlan.
    Samba: hallottál a ceph-ről a ZFSről és hasonlókról. A samba pont az MS zártsága miatt nem terjedhetett, és nem véletlenül nincs máig vindóuz driver a webDAV-hoz. Gondolom a felhők is újak, és dropbox-ot, google drive-ot se láttál még. A privát felhő meg még csak távoli jövő az MS galaxisban.
    Szerintem a menő technológiák: bigdata ( mongodb, riak, cassandra, kyoto cabinet, … ), HTML5/JQuery/JSON, javascript/ruby/php, … BDD: cucumber, continuous integration: jenkins, travis, … eclipse/netbeans/… ha sql, akkor postgresql, gis: osm, … nem sorolom.

    ahogy miért fut a világon több millió magento szemben az összesen 6000 sap installációval, avagy miért minden webszerver apache/nginx és nem iis, ahogy a browserek is inkább firefox/chrome és nem IE, ahogy minden 2/3-ad mobil android…

    A világ elment mellettünk. Minden amit leírtam már abban a pillanatban elavult.
    Felhők vannak, mobilok, PAD-ek, én meg arról kell vitázzam itt Veled, hogy Desktop és Samba?
    Ugye te is viccesnek látod!

    Szóval azt oktassuk, amivel kicsit tán vissza tudunk keveredni a világ valódi IT trendjei élére!
    Uff, ng

    • admin 13:57 on 2012.12.15 Permalink | Log in to Reply

     Ezzel azért nem teljesen értek 1et. Miért gondolod, h ez volt a legrosszabb döntésü? Van még néhány erős jelölt:) Itt van pl az adónöveléssel finanszírozott adósságcsökkentés http://amexrap.org/fal/orban-forditva vagy a jogállam és a köztársaság leépítése, nem gondolod?

     • Nagymajtenyi Gabor 19:39 on 2012.12.15 Permalink | Log in to Reply

      1. A Leffler görbék helyett talán az adóelkerülés lehetőségét kéne csökkenteni, de ennek nem a fordított áfa a módja. Az adósságcsökkentésbe azért elolvadt vagy 3,000md Ft. És az inflációs is szépen megnövelve. Csak azt nem értik, hogy nincs belső piac, ami fel tudna futni. Az export piacok se húznak éppen. Ergo rohadtunk nem az adósságcsökkentésre kellett volna elégetni ezeket a forrásokat.
      2. Jogállam: ez kevésbé izgat, mert a jog az onnantól izgalmas, hogy milyen gyakorlatot eredményez ( már nekem, aki egy szerencsétlen magyar vállalkozó ), ezért ezt én csak mint pszichikai tényezőt érzékelem, ez kevésbé izgat.

      sokkal lényegesebb, hogy akarunk-e korruptak lenni, vagy sem. lesz e konfuciuszi kormányzás, lesz-e erkölcs, etika, lesz-e verseny.. ez érdekel.
      ha a saját kis prioritásomat tekintem, akkor ebben a legrosszabb ez a multiknak adjuk oda az it piacunk, ráadásul ezzel öljük is le a hazai kisvállalkozásokat, aki nem akar kereskedni, vagy nem gondolja, hogy a tíz évvel ezelőtti világot kéne konzerválni.

      ha kicsit kitekintek, akkor a legrosszabb döntés egyértelműen az ügynöktörvény elmismásolása.

      mai érdekes hír, hogy kicsit az EU-n is túl tekintsünk, az ENSZ is éppen az open source-t javasolja az országoknak, olvassátok szeretettel:
      http://joinup.ec.europa.eu/news/un-trade-body-says-governments-should-seize-open-source-opportunities

      • admin 11:34 on 2012.12.16 Permalink | Log in to Reply

       Ad1. Kiváló anyagom van pont arra, amit írsz, 2010-es adatok alapján évi 320 milliárd forintot hoznék egy picivel értelmesebb kormánynak vele.

       Ad2. Ez empirikus kérdés: http://amexrap.org/fal/re-re-az-index-fideszes-cikkerol

       • Nagymajtenyi Gabor 12:25 on 2012.12.16 Permalink | Log in to Reply

        reAd1: ez csak feltételezés. az adó az érzékeny dolog. kivéve a fogyasztási típusúakat.

        reAd2: remélem nem jog szabályozza az erkölcsöt és etikát. éppen ezért szerintem nem empírikus 🙂

        • admin 17:23 on 2012.12.16 Permalink | Log in to Reply

         rereAd1: ÁFA bizony:)

         rereAd2: úgy értem, h “a jogállamiság hiányos volta ill. csökkenése (ami a vízszintes tengelyen a bal oldali, negatív tartományhoz tartozik) általában relatíve alacsony 1 főre jutó GDP-vel (a függőleges tengelyen az alsó, negatív tartomány) jár együtt (és számunkra majdnem mindegy is, melyik milyen úton okozza a másikat).” ábra a fenti idézetben

   • Richi 22:54 on 2012.12.17 Permalink | Log in to Reply

    Windows 8-at minden usernek az a menő. Nem is kell az Informatikával mélyeben foglakozni megy a youtube, facebook oszt csá. Minek olyan rendzserket is tanítani ahol még esetleg gépelni , vagy mondok még durvábat nem csak grafikus felületen lehet dolgozni. Felesleges inkább csak fogdosuk össze a kijelzőt. Nehogy a kölök meg ismerjen mást is mint Microsoft termék. Ki se mond ezeket a szavakat Linux, GNU, Libreoffice. Csak stikába nehogy valamelyik infotanár meghallja. A véleményem egy szóval SZÁNALMAS!

  • admin 09:55 on 2012.12.15 Permalink | Log in to Reply

  • vrns 16:12 on 2012.12.16 Permalink | Log in to Reply

   nyílt forráskód…. a gond az, hogy rohadtul nem éri meg az embereknek olyat használni, ami bonyolultabb, mint az 1×1. ezért használják a Windowst, vagy a Mac-et. a nyílt forráskód akkor lesz menő, ha az számítógépen is ugyanolyan egyszerű lesz, mint az android, amit az iq 60-asok is tudnak kezelni. és pluszba, amikor a nem csak a gov-szektorban standard dokumentumformátumokat a mostani 99 helyett 100 százalékkal tudják majd kezelni a nyíltak. addig csak láma picsogás az egész. és ezt úgy mondom, aki használ és használt nyílt oprendszereket és programokat…. kieg: a jog szabályozza az erkölcsöt, különben akkor nem lenne a közerkölcs sértése büntetőjogi kategória. tehát akkor empirikus? 🙂

   • Nagymajtenyi Gabor 16:23 on 2012.12.16 Permalink | Log in to Reply

    számítógépen még egyszerűbb: használj ubuntut. az összes dokumentumformátum használható, nyilván a proprietary-k nem mind szerkeszthetők, vagy csak korlátozottan, de azok szép lassan kihalnak.
    az erkölcsöt jog nem szabályozza, max a közerkölcsre van valami szabályzás, ami részhalmaza az erkölcsnek magyarán max egy részhalmaz érintett, ergo van olyan ami nem. qed. picsogj még!

  • admin 21:21 on 2012.12.25 Permalink | Log in to Reply

 • Mázsa Péter 19:03 on 2012.12.09 Permalink |
  Tags: , , Lopás,   

  Az Orbán-kormány a korrupcióért és a korrupció ellen: A K-Monitor elemzése az Orbán-kormány korrupcióval kapcsolatos intézkedéseiről http://k-monitor.hu/files/page/k_monitor_felidoertekelo.pdf

   
 • Mázsa Péter 09:04 on 2012.12.07 Permalink |
  Tags: , , Lopás, ,   

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 

  Az alábbiakban közöljük Orbán Viktor 2008. február 13-án, a SYMA csarnokban elmondott évértékelő beszédének szó szerinti leiratát.

  Népszavazásra készülődünk. Ha a tandíjról szóló vitához hozzá akarunk szólni, akkor talán tegyünk olyat, amit ebben a vitában még nem tettek meg: idézzük fel egy pillanatra, hogy mi tartotta a reményt, mi tartotta az életkedvet a diktatúra éveiben a mi szüleinkben és nagyszüleinkben. Vajon miért dolgoztak, miért tettek meg mindent azért, hogy a gyereket tanítathassák? Nos, azért, mert tudták, ha a gyerek jól tanul, akkor még egyetemi végzettséget is szerezhet, előbbre juthat, és többre viheti. Én emlékszem, ezért ültek oda mellénk este fáradtan. Nem volt könnyű, egy-egy nyakleves is leesett, de ma már pontosan tudjuk, hogy megérte. Megérte, mert mi még elvégezhettük az egyetemet, mi még többre vihettük, mi még előbbre juthatunk. Ha jól tanultunk, előre jutottunk, és ez még akkor is igaz, kedves Barátaim, ha voltak, akiket politikai okokból a rendszer ettől megfosztott. Ez még akkor is igaz, ha a határ nem volt éppen a csillagos ég. Előbbre jutottunk, és ez még akkor is igaz, ha Lenin sapkás képe előbb vagy utóbb valahogy minden tankönyvből visszanézett ránk.

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

  A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. A tanulás a mi időnkben sem volt ingyenes – én emlékszem -: albérlet, kollégium, különórák, nyelvórák, tankönyvek… Az egyetem mellett a mi időnkben is mindig dolgozni kellett: végig is dolgoztuk. Valahogy fenn és el kellett tartani magunkat, a szülői támogatás mellett is. Éjszakánként nyomda, istálló, teherpályaudvar… Ha azonban tandíj lett volna, kedves Barátaim, az már egy elkerülhetetlen és kivédhetetlen csapást jelentett volna a számunkra. Gondoljanak bele abba, mit érezhet ma egy diplomás házaspár, vagy mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt, mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked! Ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj.

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

  Én öt gyermeket nevelek. Ha bármelyik közülük azért nem tanulhatna, mert én nem volnék képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget, ha nem tudnám kifizetni a tanulás árát, akkor ezt én az életem kudarcának érezném, és ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.

  Ám szeretném, ha a szavunk azokhoz is eljutna, akiknek a gyermekei nem fognak egyetemre vagy főiskolára járni. Szeretném őket meggyőzni arról, hogy a felsőoktatás és az egyetem nekik is fontos. Gondolkodjanak el a helyzetünkön: hat év alatt elsőkből utolsók lettünk. Mi ma a kérdés? A kérdés az, hogyan lehetünk utolsókból elsők, és ha terepszemlét tartunk, és megnézzük, mi áll rendelkezésre, akkor azt tudjuk mondani, hogy hazánk még a határon túli magyarokat is magunkhoz számolva – mint ahogy ide is tartoznak -, méret és népesség tekintetében bizony szerény. Ipari nyersanyag, természeti energiaforrás – a mezőgazdaságot leszámítva – jószerivel nem áll rendelkezésünkre. Egyetlen erőforrás áll rendelkezésre bőségesen, az, ami itt van, kedves Barátaim, az, ami a fejben van: az eszünk. Mondjuk ki: tehetséges nép vagyunk! Ne szégyelljük ezt kimondani, ész dolgában mindig is jól álltunk, ám ha nem pallérozzuk, ha nem műveljük, akkor nem sokra megyünk az eszünkkel. Az információ és a tudás világában, korszakában élünk már. Ha képezzük és élesítjük az eszünket, akkor a világ bármelyik fontos versenyében elsők lehetünk, és fordítva is igaz, ha ezt elhanyagoljuk, ha nem tesszük, akkor minden versenyben alul fogunk maradni. Ezért azt javaslom, tegyük félre a tandíjról szóló, időnként egyébként megokolható elméleti és erkölcsi vitákat, és amíg nem leszünk Európa legokosabb és legképzettebb nemzete, addig ezt a vitát ne is vegyük elő újra.

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

  Nem tudom, Önök közül kik azok, akik elgondolkodtak a tandíj távlatosabb következményeiről. A tandíj ugyanis nemcsak az egyetemekről szorítja ki az okos, de szegény családba született gyerekeket, hanem előbb-utóbb a gimnáziumból is. Mert minek járjon gimnáziumba a gyerek, ha úgysem tudjuk majd utána fizetni az egyetemet? Az út vége belátható, nem a tudás alapú iparágakba, nem az igazi európai jövőbe kapcsolódunk be, még csak nem is az idetelepített gumigyárakban fogunk dolgozni, hanem a végén majd szemetet fogunk égetni, mint ahogy a harmadik világ országaiban teszik.

  Márpedig, tisztelt Hölgyeim és Uraim, ma, itt és most még minden lehetősége megvan Magyarországnak arra, hogy a tudásalapú világba, a tudásalapú iparágakba kapcsolódjunk be. Summa summarum, a tandíj kapcsán azt szerettem volna mondani Önöknek, hogy egyetlen anyuka vagy apuka sem adhat szebb ajándékot a gyerekének, mint azt, hogy egy olyan országot épít, ahol a gyerekek minden képessége érvényesülhet, és ahol megadjuk az összes esélyt, hogy kihozzák magukból azt, ami nekik adatott, ami bennük van. […]

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Elnök Úr!

  Aki kilencedikén igent mond, az az egészségre, a tudásra, a felelős kormányzásra mond igent, nemcsak a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésére. Aki igent mond, az a gazdasági fordulatra, a növekedésre és a sikeres jövőre mond igent, és nem csak egy rossz politika megállítására. […]

  Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=108394

   
 • Mázsa Péter 11:21 on 2012.12.06 Permalink |
  Tags: , Lopás, ,   

  Orbán 2010-ben “a legdurvább választási csalás” segítségével került hatalomra 

  Az egészet érdemes meghallgatni, de ha csak a leleplezésre vagy kíváncsi, az a 2 perc 4. másodpercnél kezdődik.

  Idézem Orbánt:

  Van a durva csalás […] “Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is értse: NEM LESZ TANDÍJ”, aztán lesz, ugye. Ez mondjuk a legdurvább csalás!

  Orbán tehát saját mércéje szerint később, 2010-ben durva választási csalást követett el.

  http://amexrap.org/fal/orban-2010-ben-durva-valasztasi-csalassal-kerult-hatalomra

  Ez akkor is igaz, ha most a kormány a tandíjat “diákhitelnek” szeretné keresztelni:

  Bármi is fog történni, a következő polgári kormány el fogja törölni a tandíjat, bárhogyan is fogják nevezni azt.

  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=113224

   
 • Mázsa Péter 14:43 on 2012.11.29 Permalink |
  Tags: , Lopás   

  Az elmúlt napokban Semjén Zsolt szociológia szakdolgozatának más szerzők által publikált tanulmányokkal való részleges azonosságára vonatkozó állítások láttak napvilágot a sajtóban, melyek az ELTE Társadalomtudományi Kart és intézményünk oktatóinak szakmai hitelességét is érintik. Ezen állítások valóságtartalmának tisztázására háromtagú bizottságot bíztam meg a mai napon. A bizottság tagjai a Kar magas szintű tudományos kvalifikációval rendelkező oktatói. A bizottság megállapításairól tájékoztatjuk a közvéleményt.

  Dr. Tausz Katalin, dékán
   
 • Mázsa Péter 11:40 on 2012.11.27 Permalink |
  Tags: , Lopás   

  És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván: 

  1. És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván: […]

  7. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi. […]

  15. Ne lopj.

  http://biblia.hu/biblia_k/k_2_20.htm

  vö.: http://hvg.hu/itthon/20121126_Semjen_szakdolgozat_Molnar

  Határozottan visszautasítunk minden, a keresztények és a kereszténydemokrata politikusok elleni támadást

  http://semjenzsolt.hu/kozelet/hirek/kdnp-visszautasitja-keresztenydemokrata-politikusok-elleni-tamadasokat

  A KATOLIKUS EGYHÁZ KATEKIZMUSA
  A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalása. […]
  A TÍZPARANCSOLAT EGYSÉGE
  2069 A Tízparancsolat megbonthatatlan egységet alkot. Mindegyik “szó” a többire és az egészre is utal; kölcsönösen függenek egymástól. A két tábla kölcsönösen rnegvilágítja egymást, szerves egészet alkot. Az egyik parancsolat megszegése az összes többi megszegése is.

  http://www.katolikus.hu/kek/kek02052.html

  [Fotó link]

   
 • Mázsa Péter 22:11 on 2012.11.21 Permalink |
  Tags: , , , Lopás, ,   

  Összeállt az egész konstrukció, most már csak azt kell megtalálni, kik kaptak a kenőpénzből.

  Peter Pilz képviselő, az osztrák vadászgépbotrány magyar szálairól
   
 • Nagy Ferenc 20:39 on 2012.11.21 Permalink |
  Tags: Lopás,   

  Dallas 

  [belenéztem a dallasba vagy 20 év után

  hogy milyen tisztességes, visszafogott, szerény, korrekt pasas lett ebből a dzsokiból

  szegény semmire nem vinné a magyar közéletben]

   
 • Mázsa Péter 12:01 on 2012.10.01 Permalink |
  Tags: , Lopás   

  Ha a fideszes politikusok ilyen tág értelemben vett „rokonai”, barátai és ismerősei nem pályázhatnának termőföldekért, akkor a magyar emberek jelentős része nem foglalkozhatna mezőgazdasággal, hiszen ha úgy vesszük, mindenki „rokona” vagy ismerőse valakinek.

  Budai Gyula, államtitkár
   
  • admin 12:06 on 2012.10.01 Permalink | Log in to Reply

   Mázsa Péter: Igaza van! Csak a “magyar emberek” fogalmát kell kellően szűkre szabni:)

 • Mázsa Péter 12:06 on 2012.09.11 Permalink |
  Tags: Lopás   

  Biciklitolvajkergetők: csapda tolvajoknak GPS jeladós csalibiciklivel 

  Egy csapat pesti bringás megunta az elszemtelenedett kerékpártolvajokat. GPS jeladós csalibiciklivel állítunk csapdát a bűnözőknek. Amatőr reality-videósorozat heti folytatásokban a tolvajkergetok.hu weboldalon, magyarul és angolul is.

  http://tolvajkergetok.hu
  https://www.facebook.com/tolvajkergetok

  Vö.: http://amexrap.org/fal/mi-tortenik-lopott-biciklikkel
  The Proper Way to Lock Your Bicycle http://priceonomics.com/bike-locks/#lock-your-bike

   
 • Mázsa Péter 16:45 on 2012.09.08 Permalink |
  Tags: , , Lopás   

  Mi történik a lopott biciklikkel? http://blog.priceonomics.com/post/30393216796/what-happens-to-stolen-bicycles

   
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player