Tagged: Melegek Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 10:42 on 2013.03.10 Permalink |
  Tags: , , , , , Melegek, , ,   

  TASZ: Mi a baj az alaptörvény 4. módosításával? 

  Forrás: https://www.facebook.com/atasz

   
  • admin 11:45 on 2013.03.10 Permalink | Log in to Reply

   petfold Igen, kivéve a 9 és 10est. Nyilván aki fizet, az szabhatja meg a feltételeket.
   33 minutes ago · Like

   Mázsa Péter Nyilván, ha előbb kialakítaná a felsőoktatás működő rendszerét (hogy neked is rokonszenves legyen: “There is […] all the difference between deliberately creating a system within which competition will work as beneficially as possible and passively accepting institutions as they are. Probably nothing has done so much harm to the liberal cause as the wooden insistence of some liberals on certain rules of thumb, above all the principle of laissez faire.” “The attitude of the liberal towards society is like that of the gardener who tends a plant and, in order to create the conditions most favorable to its growth, must know as much as possible about its structure and the way it functions.” http://www.amazon.com/Road-Serfdom-Documents-Definitive-Collected/dp/0226320553 p.71. 🙂

   • admin 11:47 on 2013.03.10 Permalink | Log in to Reply

    Mázsa Péter Itt a hivatalos amexrap álláspont: http://amexrap.org/fal/tandij-hivatalos-amexrap-allaspont

    • admin 12:21 on 2013.03.10 Permalink | Log in to Reply

     petfold Hát Mises-ék szerint Hayek is szoci volt. Meg hát ez a kertész-hasonlat is elég paternalista.
     32 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Tehát laissez faire, akár egy szép nagy állammal együtt is? semmi http://en.wikipedia.org/wiki/Path_dependence ?

     • admin 13:16 on 2013.03.10 Permalink | Log in to Reply

      petfold Mint minden stratégia, az általad szükségesnek vélt is gyanús. A kereslet fogja a normális kínálatot megteremteni.
      49 minutes ago · Like

      Mázsa Péter Igaz, csak most épp a normális kínálat kialakításáról van szó, amit a kereslet megteremt, nem? A kínálat nem absztrakt módon alkalmazkodik a kereslethez, hanem a piaci szereplők (incl az állam) akcióin keresztül. Az állam specialitása, hogy több szerepben vesz részt a folyamatban (pl. a belső piaci keretek befolyásolója, tulaj, finanszírozó), de ez még nem jelenti, hogy nem kell alkalmazkodnia a kereslethez. Természetesen, ha az állam béna, mások teremtik meg a normális kínálatot, de az állam bénázását éppúgy nem etikus a felhasználókkal, mint az adófizetőkkel megfizettetni.

  • Admin 08:49 on 2013.03.13 Permalink | Log in to Reply

 • Mázsa Péter 15:07 on 2012.12.09 Permalink
  Tags: , , , , Melegek,   

  There are unfortunately signs of democratic backsliding in Hungary and challenges to constitutional processes in Romania and the ugly specter of anti-Semitism, xenophobia, discrimination against immigrants, Roma, LGBT [lesbian, gay, bisexual, and transgender] persons, and other vulnerable populations persists.

  Hillary Rodham Clinton, Secretary of State
   
 • Mázsa Péter 21:51 on 2012.06.27 Permalink |
  Tags: , Melegek, , ,   

  Vona: Cigány jöhet Jobbik vezetőnek, ha magyar. Aki meleg, nem lehet elég magyar. 

  [Jobbik elnök, http://youtu.be/sao03CCkbV0?t=6m18s :] Egyértelművé vált az, hogy a Jobbik nem a származását nézi az embereknek, hanem azt, hogy mit tett le a nemzet asztalára.
  [Újságíró: http://youtu.be/sao03CCkbV0?t=7m32s ] Tehát jöhetnek igazából a melegek is, cigányok, afrikaiak adott eseben, gyakorlatilag bárki innentől kezdve.
  [Jobbik elnök:] Hát most azért Szegedi Csanád miért lenne bárki?
  [Újságíró:] Úgy értem, ha önök nem faji, egyéb alapon diszkriminálnak, akkor innentől kezdve ez lehet egy…
  [Jobbik elnök:] Hát de Szegedi Csanád magyar embernek vallja magát. Ezt el is mondta ebben az interjúban.
  [Újságíró:] Egy magyar meleg lehet mondjuk Jobbik vezető?
  [Jobbik elnök:] Hát nem nagyon hinném, hogy lehet Jobbik vezető, mert pont azt mondtam, hogy nem a származását nézzük, hanem hogy mit tesz le a nemzet asztalára.
  [Újságíró:] De egy magyar meleg, aki radikális magyar: gondolja például…?
  [Jobbik elnök:] Hát nyilvánvalóan az ő politikai gondolkodásába nem nagyon akarok beleszólni. A Jobbik vezetőségében nem tudnám elképzelni.

  Ez szépen össze is áll, kb. így:

  1. A Jobbik vezetőségébe bármely zsidó, cigány, vagy fekete GENETIKAI állománnyal rendelkező embernek van esélye bekerülni,

  1.1. ha magyarnak vallja magát (ami ezek szerint nem genetikai, hanem valami más cucc)

  [ez a gondolat végülis akár rendben is lehet, különös tekintettel arra, hogy a Magyarországi lakosok több mint 95%-a genetikailag nem magyar eredetű, sem apai, sem anyai ágon]

  1.2. és ha a nemzet asztalára letesz valamit, ami a Jobbik vezetőségének tetszik.

  [itt lenne egy kisebb probléma: a ‘nemzet’ szó bizony a nemzésből származik, és nem csak magyarul,

  nation, c1300, from O.Fr. nacion, from L. nationem (nom. natio) “nation, stock, race,” lit. “that which has been born,” from natus, pp. of nasci “be born” (Old L. gnasci; see genus). Political sense has gradually taken over from racial meaning “large group of people with common ancestry.” http://dictionary.reference.com/browse/nation

  így a genetikára utal, hiába próbálkoznak az elmosásával a kicsit okosabb nacionalisták:]

  2. A homoszexualitás nem genetikai eredetű, hanem valami más cucc (különben az is lehetne Jobbik vezető, aki meleg).

  [ezzel kapcsolatban a Jobbik helyében nem lennék olyan biztos: a legújabb elmélet szerint azért nem haltak ki a melegek annak ellenére sem, hogy viszonylag kevéssé szaporodnak, mert az ANYUKÁJUKAT vonzóbbnak találják a pasik, tehát szívesebben szaporítják azokat az anyukákat, akik hordozzák azokat a géneket, akik vonzóbb kislányokat és meleg kisfiúkat eredményeznek; ha ez az elmélet (negyed órát kerestem, de az istennek sem találom a hivatkozást) igaz, és valamely párt azt állítja magáról, hogy kevesebb benne a meleg, mint az átlag, az két dolgot jelenthet:
  a) lehet, hogy szegény anyukáik… hogy is fogalmazzam… viszonylag kevésbé kívánatosak, mint az átlag
  b) lehet, hogy az kiabál, akinek a háza ég:), vö: http://www.rochester.edu/news/show.php?id=4040 ]

  3. Aki meleg,

  3.1. hiába vallaná magát magyarnak, valamilyen ok miatt (ami nem genetikai) nem lehet magyar VAGY

  3.2. (ami a videó-leirat alapján valószínűbb) lehetetlen, hogy bármi mást is letegyen a nemzet asztalára, mint azt, hogy meleg.

  Ok Gabikám, ezen még agyaljatok egy kicsit, különben felfalnak a (vezetőségeden kívüli) farkasok!:)

   
 • Mázsa Péter 11:11 on 2012.05.09 Permalink |
  Tags: , Melegek,   

  Meleg jogok: Amerikában sem mindenhol van kolbászból a kerítés 

  Infografika (katt:)

  http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2012/may/08/gay-rights-united-states

   
 • Mázsa Péter 17:16 on 2010.05.16 Permalink |
  Tags: , , , , , , , , Melegek, , , , , , , , ,   

  Ciki vízió, szükségszerű stratégia, zseniális taktika 

  P/… számú politikai nyilatkozattervezet
  a Nemzeti Együttműködésről

  Budapest, 2010. május

  Előterjesztő: Orbán Viktor

  Az Országgyűlés …/2010. (…) OGY POLITIKAI NYILATKOZATA

  a Nemzeti Együttműködésről

  „Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

  A XXI . század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.

  A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.

  A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

  Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.

  A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik.

  Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

  Budapest, 2010. május 14.

  Orbán Viktor

  Fidesz — Magyar Polgári Szövetség

  http://www.parlament.hu/irom39/00016/00016.pdf

  Magyarra fordítva:

  1. Az ország visszanyerte 1945-ben, az orosz csapatok bevonulásával elvesztett szuverenitását:

   • 1991-46=1945
  • Implicit üzenetek:
   • Magyarország 1944. március 19-i német megszállása nem számít (gondolom, hogy az oroszok ne felszabadítóként, hanem megszállóként érkezzenek 1945-ben),
   • a holokauszttól (zsidók, cigányok, melegek, egyéb resztli) az ismét szuverén magyar állam – legyünk finomak – legalábbis nem zárkózik el.
  • Értékelés:
   Ez bizony ciki.

   Orbán az első mondattal elvesztette az antinácik (erre a státuszra az MSZP biztosan jelentkezik, az LMP valószínűleg) támogatását a nyilatkozathoz.

   De a sztori nem erről szól.

   A nyilatkozat által nem kimondott, de belőle feketén-fehéren kiszámítható zsidózás, cigányozás, melegezés, stb. (összefoglaló néven: zsidózás) azt jelenti, hogy szerzője a Jobbikot tartja legveszélyesebb stratégiai ellenfelének, taktikája pedig nem a Jobbiktól való elhatárolódás, vagy az explicit zsidózás (az ellenfél vitorlájából a szél kifogása), hanem a puhapöcs (implicit, összekacsintós, letagadható) zsidózásnak és a Jobbik oroszokról való leszakításának zseniális, egyetlen évszámba sűrített keveréke.

   Orbán ugyanis a Jobbikot csiki-csuki helyzetbe zárta. Hogyan? Tegyük fel, hogy a Jobbik tényleg oroszbérenc. Ekkor, ha a nyilatkozatot nem írja alá a Fidesszel együtt, akkor akárminek, pl. zsidóbérencnek is el lehet mondani. Ha pedig aláírja, akkor meg elveszítheti az oroszok támogatását.

  • Amexrap:
   A becsületes náci a homlokán hordja meggyőződését. Nem szeretjük a nácikat – a szalonnácikat, az implicit, összekacsintós nácikat és a taktikai nácikat sem. Az okos szalámizáshoz képest kicsit talán butuska álláspont, de a miénk. Lehet, hogy félreértjük a politikát, és soha sem lesz kétharmadunk:), de nincs mit tenni: ami náci, az nem mi vagyunk. Akkor sem, ha Orbán nem tehet mást, mint hogy megkísérli felszalámizni a Jobbikot, különben a Jobbik, a sok kis balabbikok, no meg az Amexrap:) több oldalról őrlik fel a behemót Fideszt.

   Továbbá, jobbnak látnánk, ha egy, deklaráltan az együttműködést szorgalmazó politikai manifesztum a közös értékeket, küldetést, nagy célt és jövőképet tisztázná, kb. e formula szerint, vigyázva arra, hogy a vízió minimalista (értsd: nem csak a Fidesznek és szavazóinak vállalható) legyen. Röviden: közös vízió legyen, ne párttaktika.

   Erre persze lehet mondani, hogy tetszett volna az Amexrapnak kétharmadot szerezni – és erre semmi érdemit sem tudnánk válaszolni. Fiatalok vagyunk, na.

  2. 1989-ben nem volt sem rendszerváltás, sem rendszerváltozás. Az átmenet évei kezdődtek. A szuverén magyar állam 1945-ben megszakadt szép történelme a Fidesz-MPP maradéktalan hatalomra kerülésével (2010) lesz ismét méltó régi, nagy híréhez.

  • Implicit üzenet:
   (Többek között) a Fidesz és a Kisgazdapárt közös kormányzása a zavaros átmenet része.

  [Kis színes] Tény: szegény öncenzúra nem túl okos Medgyessy 2002-ben a romlást hozta az országra a közalkalmazottak azonnali 50%-os béremelésével: amikor nyilvánosságra hozta okosságát (amelyhez, ellentétben a sajtóban megjelent hírekkel, 1998 után semmi közöm sem volt), átmentem Antal Lacihoz a Külker bankba, konszenzussal megállapítottuk, hogy az érdemi reformtervek + Mao fenntartható növekedési kilátásai ebben a pillanatban értek véget, lementünk a Grinzingibe, és irgalmatlanul berúgtunk bánatunkban. Szilvából. Délelőtt. (Ezzel nemes hagyományt teremtettünk: a kesergést folyamatosan, a durva pálinkázást kb. félévente ismételtük, általában késői ebéd keretében, vagy a Szimpla kertben, míg Laci meg nem halt:( RIP)

  • Értékelés:
   Ez az MSZP számára lesz elfogadhatatlan.
  • Amexrap:
   Ha van átmenet, akkor Orbán politikai nyilatkozat-tervezete még határozottan az átmenet része. De szerintünk nyugodtan tekinthetjük 1989-et valami végének és egy új kezdetének: az országpusztító szocializmus éppen akkor ért véget, az országpusztító, semmi sem drága harc a hatalomért éppen akkor kezdődött. És, mint a fenti 1. pontunkból látható, pl. a Fidesz esetében máig is sok ellenség maradt, pl. a Jobbik, a zsidók, az oroszok. Meg persze a szocik.

  3. Most már jöhet az egység: a magyar nemzet kinyilvánított akarata (a választások eredménye) az egész Országgyűlést arra kötelezi, a Mao-i lakosoktól és vállalkozásoktól pedig elvárja, hogy csatlakozzon a Fidesz által működtetett új rendhez.

  • Implicit üzenet:
   A demokrácia a többség uralma.
  • Értékelés:
   Ez igaz, de

   • Mao nem demokrácia, hanem alkotmányos demokrácia (ha ez zavar vkit, tessék explicite megváltoztatni az alkotmányt), és
   • a demokrácia önmagában nem jó, legalábbis pártunk véleménye szerint, kb.:


   

  Végülis az a kérdés, hogy ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere mit is jelent valójában:

  • lehet-e velük mint a mindenkori kormánnyal együttműködni olyan ügyekben, amit ők is (Fidesz) meg a tőlük független mi is (mindenféle és fajta civilek, az Amexrap, tagjaink, az általunk képviselt, a “magyar” generálszósszal nem feltétlenül leöntendő külföldi kisebbségiek, nemzetiségiek, stb.) fontosnak tartunk — ekkor, ha víziójuk és taktikájuk a náci áthallásoktól is megszabadul, welcome,
  • vagy az Orbán által kezdeményezett rendszer az együttműködést csak egy nemzeti korporáció részeként tenné lehetővé:

  The most important claim made by fascism was that it alone could offer the creative prospect of a ‘third way’ between capitalism and socialism. […] Corporation in the fascist sense, by contrast, is a concept which is ultimately intelligible only within the all-embracing vision of an organic, spiritually unified and morally regenerated society. Within this context corporatism refers, more especially, to the various economic policies and institutions by which the union of employers and workers is to be brought about. What mainly characterizes these policies and institutions is an attempt to unite both groups by means which will imbue them with a desire for mutual self-sacrifice in the national interest. Fascist claim, more generally, that only the organic society created by these measures would offer true freedom, by which they mean the release from the petty, egoistic concerns of everyday life and an opportunity for total devotion to the nation and its leader.http://books.google.hu/books?id=tP2wXl5nzboC&pg=PA157

  4. A többi nem érdekes.

  [Folytatás: http://amexrap.org/fal/az-ellenzekek-vizioja-kozel-a-naphoz]

   
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player