Tagged: Nagy utazás Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 10:06 on 2013.06.23 Permalink |
  Tags: , Nagy utazás   

  Utazás: Ha hotel helyett airbnbzel, a pénz felét megspórolhatod 

  Pontosabban: Amerikai adatok alapján, ha szobát bérelsz. Ha szállodai szoba helyett nem magánszobát, hanem lakást bérelsz az airbnb-n, akkor a pénzed ötödét takaríthatod meg.
  airbnb
  http://priceonomics.com/hotels

   
 • Mázsa Péter 00:11 on 2010.09.23 Permalink |
  Tags: , , Nagy utazás, ,   

  Emlékeztek erre a sztorira?

  És Leonardo rajzaira? Pl.:

  Na akkor ezt figyeljétek:

  Van remény!!:)

   
 • Mázsa Péter 17:21 on 2010.09.21 Permalink |
  Tags: , , Nagy utazás,   

  http://www.priceofweed.com/

   
 • Mázsa Péter 14:05 on 2010.06.22 Permalink |
  Tags: Nagy utazás   

  Pannónia T5 

  Lelki szemeim előtt Storm útját Amexrap-matricák ezrei szegélyezik a magyar puszta keleti végein, a szovjet központon és szatelliteken, Kínán és Tibeten keresztül. Csak hogy el ne tévedjen visszafelé:)

  Storm
  to HACK
  date 21 June 2010 23:40
  subject [hsp] motor

  Üdv!

  Egy érdekes kéréssel fordulok hozzátok.

  Egyik nagy álmom hogy utazgatni tudjak a világban. Ehhez kapcsolódik az, hogy lehetőségem lenne jövőre kimenni önkéntesként Tibetbe (Ami az egyik legnagyobb álmom), Zanglába, ahol Kőrösi Csoma Sándor is lakott egy ideig, és a legenda szerint egy ültő helyében elolvasott tízezer Tibeti könyvet. Három hónapig élhetnék ott egy Tibeti családdal, és közben más magyar önkéntesekkel és a Zanglai király embereivel a Zanglai kolostorerőd romjait, különös tekintettel Csoma egykori szobájára, illetve a közeli iskolában és apácakolostorban is segítenénk a helyi gyerekeket tanítani angolra, meg amire tudjuk (Én pl valószínűleg rajzra). A három hónapra a szállás és étel ingyen lenne, azt a helyiek biztosítják, de az odajutást nekem kell megoldani. Részben a pénzszűke, részben a kihívás, kaland és önmagam próbára tétele céljából az a gondolatom támadt, hogy egy régi szoci túramotorral akarok kijutni Tibete, Ukrajnán, Oroszországon, Kazahsztánon és Kirgizisztánon keresztül. Ehhez azonban kéne egy motor.

  Ha választhatnék, akkor egy Pannónia T5 modellt választanék. Egy ilyennel pár éve két magyar kijutott a Pekingi olimpiára, és vissza. [pannoniaexpedicio.hu] De ha a sors máshoz segít hozzá akkor az is jó lesz. A terv az hogy egy régi, felújításra szoruló vagy hiányos darabot szerzek, és azt egy év alatt a saját kezemmel felújítom, rendbe teszem, illetve hogy a túrára alkalmas legyen kicsit átalakítom, extra csomagtartókat teszek rá, pótalkatrész készletet állítok össze, stb.
  A benzint és ételt spórolt pénzből, illetve útközben elvállalt munkákból, esetleg adományokból fedezném.

  A kérdésem/kérdésem tehát az lenne, hogy tud-e esetleg valaki olyan garázsban, pincében porosodó, elfekvő, csak a port fogó régi motorról, amit ingyen, vagy jelképes összegért, szívességért cserébe elhozhatnék hogy megpróbáljam felújítani? Ha erősen hiányos, az sem baj, a semminél több, és alkatrészeket lehet innen onnan szerezni olcsón, néha kis szerencsével még ingyen is. A legfontosabb részek természetesen a váz, motor (és tartozékai), kerekek és teleszkópok. A többi már viszonylag könnyen beszerezhető. De ha csak pár alkatrészt tudsz felajánlani, az is segít, mert lassan összejöhet belőle egy teljes motor, vagy elcserélhetem más alkatrészre amire szükségem van.

  Mivel se pénzem se munkám nincs jelenleg, így szokványos áron megvásárolni nem tudok még egy hiányosat sem. Ha valaki tudna segíteni, vagy tud olyat aki tud, azért nagyon hálás lennék.

  Storm


  Sic itur ad Astra!

   
  • admin 15:29 on 2010.06.22 Permalink | Log in to Reply

   Zoltan Peresztegi – Dobjon egy apróhirdetést a jofogas.hu oldalra, hátha vki segít neki. 🙂 Motor keres kategóriát javasolnám. :)15:12

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player