Tagged: Szecesszió Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 16:15 on 2012.12.14 Permalink |
  Tags: , , Szecesszió,   

  Ezt kell majd fölvésni Magyarország koporsójára 

  Egyetemisták el tudnak foglalni hidakat vagy épületeket, választást nyerni azonban csakis a nyugdíjasokkal lehet. Ezt kell majd fölvésni Magyarország koporsójára.

  Puzsér Róbert

   
  • admin 17:21 on 2012.12.14 Permalink | Log in to Reply

   Hajnal Zoltán Ez így hangzatos, de nem kell hozzá több agy, mint mondjuk azt skandálni _ma_, hogy “vesszen trianon”. Némileg árnyalandó még ez a felirat.
   2 minutes ago via mobile · Like · 1

   Mázsa Péter Itt van neked cziffrábban ni: http://mazsa.com/nemzeti-minimum

   • admin 17:57 on 2012.12.14 Permalink | Log in to Reply

    Hajnal Zoltán na ez sokkal inkább. nem gondolod mai fejjel újraírni?
    ez pl. már félig meg is történt
    “A Magyar Köztársaság életképtelenségének legbiztosabb jele volna, ha nyilvános amatőrködésünkkel teret biztosítanánk az egész világra sértődött, az országot elszigetelő, kiürítő, majd részeire törő, egy vélelmezett nemzeti felsőbbrendűségből törékeny önbizalmat szerző primitivitásnak.”
    6 minutes ago · Like · 1

    Mázsa Péter Még adok egy dobást az országnak, aztán jöjjön, aminek jönnie kell:)
    A few seconds ago · Like

 • Mázsa Péter 13:53 on 2012.11.23 Permalink |
  Tags: , , Szecesszió,   

  hogyan gondolják a balliberális körök a „váljunk el csendben egymástól” [vö.: http://amexrap.org/fal/talan-el-kellene-bekeben-valnunk-egymastol-ez-itt-ket-orszag a szerk.] kivitelezését? Az országon belül maradva húzódnak vissza saját köreikbe, megszakítva minden párbeszédet? Vagy – mint Dániel Péter – az ország elhagyása az alternatíva? / Fontos kérdés, amelyre válaszolniuk kell. A nemzeti és konzervatív tábor, amelyik egészen biztosan itt marad ezen a földön, kíváncsi erre, mert ez egyáltalán nem mindegy a jövőt illetően.

  Fricz Tamás: Két Magyarország, Magyar Hírlap
   
 • Mázsa Péter 13:40 on 2012.11.11 Permalink |
  Tags: , , Szecesszió,   

  Talán el kellene békében válnunk egymástól. Ez itt két ország. Egy nyelv, de két életfelfogás és világszemlélet. Az egyik Magyarországon élhetnének azok, akiket jobban érdekel hazájuk minősége, mint a mérete, akiknek a jövő fontosabb a múltnál, akiknek Európa lehetőség és nem fogság, akik szerint nem helyes embereket gázkamrában megfojtani, akik nem bánnak a világgal együtt haladni, és képesek vele együtt maguk is jobbá válni, akik – a miniszterelnökkel ellentétben – nem a hatvannyolcasokat tartják„eltévelyedettnek”, hanem a kilencvennyolcasokat, akik a törvényt többre becsülik a tekintélynél, a technikai haladást a síroknál, akik Kertész Imrét nagy magyar írónak tartják, és a keresztnevét soha nem tennék előre, akik nem akarják, hogy mások mondják meg nekik, az ő családjuk család-e, akik miatt nem kell a melegeknek zárt útvonalon vonulniuk, akik gyereknemzés közben nem az államra gondolnak, akiket a gondolat köt egymáshoz, nem a vér – egyszóval, mindezek élhetnének az egyik Magyarországon, a többiek meg, akik homlokegyenest mást tartanak a helyes életről, a másikon.

  Bruck András: Viktor nem fog elmenni; Élet és Irodalom, LVI. évfolyam, 45. szám, 2012. november 9.
   
  • admin 15:46 on 2012.11.11 Permalink | Log in to Reply

   Tony Clifton Ugyanez fogalmazódott meg bennem a minap!
   44 minutes ago via mobile · Like

   Mázsa Péter Ahogy a Próféta fogalmazott 2001ben az ÉS-ben: “Nem kevés eredmény ez az elmúlt ezer évre, de nem elég a következő húszra sem. Eddig a legkínosabb bűntettek, a legamatőrebb lépések és a legvéresebb csapások sem vezettek államunk megszűnéséhez. A történelemformáló folyamatok sodrából, valamint az állam és a közgondolkodás működésének jelenlegi módjából azonban nem következtethetünk másra, mint hogy a magyar államot 2020-ig szétbontják saját állampolgárai.” http://mazsa.com/nemzeti-minimum
   19 minutes ago · Like · Remove Preview

   Tony Clifton Te már általános iskolás korodban az Ésben publikáltál?
   18 minutes ago via mobile · Unlike · 1

   Mázsa Péter Csak akkor:) 2006 óta nem.
   17 minutes ago · Like · 1

   Tony Clifton A ballagást követően felhagytál vele. Megértem.
   16 minutes ago via mobile · Like

   Mázsa Péter Ja. Addigra kinőtt az agyam:(
   15 minutes ago · Like · 1

   Tony Clifton Mindezt én egy egymondatos postban akartam megfogalmazni, de mire sikerült volna a tömörítés, beelőztél. Azt is akartam írni, hogy nekem jó lesz kelet-mo is.
   11 minutes ago via mobile · Like

   Mázsa Péter sztem úgy szakad, h Bp kilép egy értelmes alkotmánnyal, és szabad csatlakozást deklarál bármely terület számára, amelyik okosabb, mint magyar (predikció: az oszrág a Római birodalom mentén szakad). Előtte persze még el kell végeznünk egy kísérletet, h létre tudjuk-e hozni az értelmes alkotmányt szecesszió nélkül is.
   2 minutes ago · Like

   Mázsa Péter Szted?
   2 minutes ago · Like

   • admin 16:14 on 2012.11.11 Permalink | Log in to Reply

    Tony Clifton Én simán szecesszálnék Bp-ről, nehogymá az a vád érjen, hogy viszem a legzsírosabb falatot. Költözzenek be a Várba Matolcsystul, Hoffmanostul, Papcsákostul. Csak tudnék már nyugodtan lélegezni bárhol úgy, hogy nem az emigráció gondolata gyötör folyton.
    9 minutes ago via mobile · Unlike · 1

    Mázsa Péter Felőlem OK, de hát láthatóan itt van a választók értelmesebbje: nélkülük meg nehéz lenne
    6 minutes ago · Like

    Tony Clifton Ja, én úgy képzeltem, hogy jönnek ők is 😀 Totális szakadás a béke érdekében: csak van bennük ennyi mobilitás!
    4 minutes ago via mobile · Like · 1

    Tony Clifton Felőlem utána fal is lehet köztünk, én biztos nem akarok majd átmenni.
    2 minutes ago via mobile · Like · 1

    Mázsa Péter http://en.wikipedia.org/wiki/Secessio_plebis ??

    • admin 17:06 on 2012.11.11 Permalink | Log in to Reply

     Tony Clifton Felvonulunk a Mátrába, nagyon jó!
     50 minutes ago via mobile · Like

     Tony Clifton Viszont onnantól kezdve az adómat és a járulékaimat is máshova szeretném utalni.
     49 minutes ago via mobile · Like

     Mező Dorka Szerintem ez egy rém destruktív gondolat. És aki ezt komolyan gondolja, az szerény véleményem szerint majdnem olyan távol van az európai gondolattól és a progresszívitástól, mint a trianonozók. Nem személyeskedésnek szánom, de számomra ez nagyon szomorú. Pedig nem indul el a cikk rossz irányba, de pont ez a konkluzió nem állja meg a helyét.És egyébként ellent is mond, egy csomó előzetesen saját maga által felvetett gondolatnak.Pl. hogy ez mind mi vagyunk…
     46 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Miért Dorka? Szerintem megfontolandó stratégia, és ötvözve Tony Clifton javaslatával, néhányszor már bejött. Végülis ezeknek köszönhette Róma az értelmes, majd’ négyszáz évig tök jól működő alkotmányát. Igencsak elgondolkodtató.
     43 minutes ago · Like

     Tony Clifton Dorka, én örülök annak, hogy van, aki derűlátóbb, mint én.
     41 minutes ago via mobile · Like

     Hajnal Zoltán a szecesszió alternatívájaként esetleg a közel hatszáz éves prágai minta is szóbajöhet, bár az nem EU- és nem eü-konform. egy barát nemrégiben emlegette, és én egyetértően hümmögtem magamban…
     39 minutes ago · Like

     Mázsa Péter mire gondolsz? huszitizmus?
     39 minutes ago · Like

     Hajnal Zoltán http://en.wikipedia.org/wiki/Defenestration
     39 minutes ago · Like · 1

     Tony Clifton Defenesztráció 😀 A történelemanyag egyik legemlékezetesebb része!
     37 minutes ago via mobile · Like

     Mező Dorka És ki lesz a felsőbbrendű mi, QP? Mert a cikk megfogalmazása igencsak homályos etekintetben… Mondjuk az, aki soha nem vett a rendszerváltáskor bagóért önkormányzati lakást, mert épp akkor abban ült, miközben Hétesen a cigánytelep “házaiban” lakókkal ma is fizetettnek lakbért? Vagy az, aki soha életében nem szerzett kapcsolatokon keresztül se munkát, se megbízást? Vagy az, aki már 20 éve felszólal a gyerekeinket nevelők és a minket gyógyítók szégyenletesen alacsony fizetése ellen? Vagy az aki soha nem adott és soha nem fogadott el hálapénzt? Aki próbált küzdeni a szegénység ellen? Aki mindig vett BKV bérletet? Mindig befizette az adót? Mindig kért számlát a munkásoktól? És aki felemelte a hangját, ha a családjában, baráti körében a szürke zónába tartozó dolgokat látott? És az ügynökügy annyira átláthatatlan,és én oly mértékben tájékozatlan vagyok benne, hogy azt már fel se hozom. Hány ilyen ember van ma Magyarországon? Budapestet biztos nem töltenék meg… Szóval én nem érzem nagyon az erkölcsi alapot.
     31 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Egy lelkes olvasónk írta annakidején: “A kockázat azokban a kontrollálhatatlan tesztoszteron-bombákban rejlik, akik ki tudja, mikor robbannak – és szempontunkból tökmindegy, hogy később bűnözőknek vagy hősnek minősülnek. Ne felejtsük nemzeti költők sorait: “Akasszátok föl a királyokat!” és figyelmezzünk Latour miniszter sorsára http://m.blog.hu/ha/hadtorteneti/image/2011/okt%C3%B3ber/latour.jpg , amiről itt olvashatsz részletesen: http://hu.wikipedia.org/wiki/Theodor_Baillet_von_Latour#Latour_hal.C3.A1lahttp://amexrap.org/fal/kinek-dolgozik-pinter

     http://m.blog.hu/ha/hadtorteneti/image/2011/október/latour.jpg
     m.cdn.blog.hu
     31 minutes ago · Like · Remove Preview

     Mező Dorka És igen, az EU, de egyébként Amerika is pont arról szól, hogy ennél sokkal nagyobb ellentéteket megpróbálunk leküzdeni, és megpróbálunk békésen egymás mellett élni. Számomra ezt jelenti a progresszívítás, nem a bezárkózást és a másik kirekesztését. És válalom az idealista jelzőt 🙂
     29 minutes ago · Like · 1

     Mázsa Péter Mező Dorka : 1. Attól lesz erkölcsi alapunk, hogy egy működő alkotmányt rakunk össze 2. Az a 20 forintos kérdés, hogy hogyan lehet kirekesztőkkel nem kirekesztő alkotmányt elfogadtatni. (Nem vagyok destruktív: van rá stratégiám:)
     24 minutes ago · Like · 1

     Hajnal Zoltán Működő alkotmány nincs.
     Működő társadalom lehet(ne).
     (hm— apropos: lehet, hogy valami félrefordításon alapszik a “munka-alapú” szólam?)
     21 minutes ago · Edited · Like

     Tony Clifton De ki szólt itt arról, hogy bárki felsőbbrendű lenne vagy megnyerné az erkölcsversenyt?
     21 minutes ago via mobile · Like

     Mező Dorka Én most arról a cikkből idézett megállapításról beszélek, hogy elmerengünk azon, milyen jó lenne ha ketté szakadna Magyarország, mert vannak a jó fejek, a haladás pártiak, meg a rossz fej nacionalitsák. És igazából mindenről a második bagázs tehet már 150 éve, szóval amíg együtt élünk nem lesz itt változás kár is próbálkozni. Bocs, de ezt nem tudom máshogy jellemezni mint destruktív hozzállás.
     21 minutes ago · Like

     Mázsa Péter A 2001-es Mázsapetit vágod a fejemhez??:)) Jogos! De lsz idézd, h miről beszélsz, mert így elsőre nem ugrik be
     20 minutes ago · Like

     Mező Dorka Hajnal Zoltán, és szerinted a fennti idézet közelebb visz minket a működő társadalomhoz?
     20 minutes ago · Like

     Mázsa Péter jahogy a Pintéres cikk a Latúrral?
     19 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Vagy mi?
     18 minutes ago · Like

     Mező Dorka Most melyikünkhöz beszélsz, Peti ?:)
     18 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Téged kérdezlek Mező Dorka, h melyik idézet szól arról, h “arról a cikkből idézett megállapításról beszélek, hogy elmerengünk azon, milyen jó lenne ha ketté szakadna Magyarország”
     16 minutes ago · Like

     Mező Dorka Tony Clifton, szerintem a fenti idézet nagyon is moralizáló, valamint megfeledkezik az általam felsorolt, de még sokkal tovább folytatható szürkezóna tűrés és csinálás kártékony hatásairól. Szóval pont azt csinálja, ami ellen egy ponton a cikkben pedig maga is felszólal, kibújik a felelősség alól…
     16 minutes ago · Like

     Mező Dorka A fent idézett bekezdésről, Bruck András tollából.
     15 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Ja. közben leesett. Az nem destruktív, csak egy potenciális jövőképet vetít fel. Csak akkor tekintheted destruktívnak, ha a már majdnem százéves magyar állam szempontjából nézed.
     12 minutes ago · Like

     Mező Dorka Ja, hátha szerintetek ez egy potenciális jövőkép, akkor mégsem én vagyok itt az idealista…:)
     9 minutes ago · Like · 1

     Hajnal Zoltán qp: nem, önmagában nem visz az idézet sehova. de nem is értelmezném szó szerint. pusztán sivító jelzés, arról amit magam is tudok, érzek.
     csak kekeckedtem az alkotmányozáson, főleg azért, mert drukkolok, hogy legyen ezirányú párbeszéd, és mert kíváncsi és egyben szkeptikus vagyok a stratégiát illetően. de piszokul érdekel, mert érdekem és mert kíváncsi természetem van.
     8 minutes ago · Edited · Like · 1

     Mázsa Péter Hajnal Zoltán: 1. @”Működő alkotmány nincs. Működő társadalom lehet(ne).” Ja. Nem a csatorna öntözi a termést. De nem árt hozzá:) 2. stratégia: :))) ok, első leszel, aki értesül róla, amint.
     6 minutes ago · Like · 1

     Mező Dorka Egyébként meg tartom, hogy a progresszív, az a fekete, aki bemegy a fehérek számára fenntartott étterembe, és rendel egy hamburgert, és ezt addig ismétli, minden áldott nap, amíg el nem éri a hatást. És nem az, amelyik visszavonul egy feketéknek fenntartott kocsmába bulizni. A bezárkozás nem viszi előre világot, legalábbis manapság. Róma korában még lehet, hogy ez egy működő képes opció volt, de ma már aligha.
     6 minutes ago · Like

     Mázsa Péter Mező Dorka: http://en.wikipedia.org/wiki/Carthago_delenda_est ??:))

     • admin 17:31 on 2012.11.11 Permalink | Log in to Reply

      Peti, nem biztos, hogy értem, hoyg mire akarsz kilyukadni… Egyébként a másik hibája Bruck érvelésének, hogy – jelen pillanatban joggal- Ausztriát hozza fel jó példaként. De azért nincs még olyan messze, amikor Haider nem kis fejtörést okozott egész Európának. ( “In 1999, Haider again was elected governor of Carinthia by the Carinthian parliament, where the FPÖ now held a plurality of more than 42%. Even after the FPÖ fell to only 10% from 27% in the national elections in 2002, Haider’s support in Carinthia did not diminish and he succeeded in the 2004 elections receiving a slightly higher percentage (42.5%) than in 1999.” )
      19 minutes ago · Like

      Mázsa Péter Mező Dorka: Márminthogy addig csinálja, amíg meg nem valósul. Más: Bruckban nekem, mint Nagy Prófétának, ez az egy idézet volt nagyon érdekes. A többiről eddig nem alkottam véleményt.

      Mázsa Péter Hajnal Zoltán: re:”munka-alapú”: http://gurulohordo.blog.hu/2012/10/02/_a_munka_vilaga_avagy_bullshit_bingo

      Mező Dorka EUs források, LOL. 🙂
      54 minutes ago · 1

      Hajnal Zoltán mindenről eszembe jut valami…
      EUs forrásokról az NFÜ, meg hogy tegnap kénytelen voltam hajtóvadászni valami piszlicsáré adatsor után a honlapjukon. Mivel nem volt egyszerű – sőt, szerintem direkt nehéz – bármit megtalálni, a végén dühömben az összes projektet tartalmazó táblát leszedtem. Nesze nekünk, nyilvános adatok. Tessenek csemegézni:
      https://docs.google.com/folder/d/0B9bHqjds4ZmKZUdWLXhzMWRHT2M/edit
      See Translation
      47 minutes ago

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player