Tagged: Szlovákia Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

 • Mázsa Péter 16:02 on 2013.01.07 Permalink |
  Tags: , , , Szlovákia   

  Na ez a 16éves a saját kezébe vette a sorsát:) http://www.hostmeinca.com

   
 • Mázsa Péter 14:18 on 2012.06.07 Permalink |
  Tags: , , , , , Szlovákia   

  Semjén kihazudja Orbánt a nemzetpolitikából 

  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter szerint a kormány soha nem folytatott a határon túli magyar közösségeket megosztó tevékenységet, ezért határozottan visszautasítja, hogy Magyarország beavatkozna bármely külhoni magyar közösséget, így az erdélyi magyar közösséget érintő választási kampányba.

  http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/semjen-a-kormany-sosem-folytatott-a-kulhoni-magyar-kozossegeket-megoszto-tevekenyseget

  Ehhez képest:

  [Magyar Szó:] A Miniszterelnök úr kormánya a korábbi szlovákiai és a mostani szerbiai választások során kiállt egy magyar nemzeti párt mellett. Mi vezérelte e döntése során?

  [Orbán Viktor:] – Az a meggyőződésem – és a beszélgetések, valamint viták után ez lett a magyar kormány hivatalos álláspontja is –, hogy létfontosságú, hogy a magyar állam határain kívül élő magyar közösségeknek saját politikai képviseletük legyen. Mi ebben a tekintetben az etnikai, a nemzeti alapú magyar pártokat támogatjuk. Ezért mi úgy teszünk különbséget, hogy vannak egyfelől a magyar pártok és vannak másfelől a vegyes pártok. A vegyes pártokkal nekünk sok tennivalónk nincs, majd diplomáciai kapcsolatba fogunk lépni velük, ha az élet úgy hozza, hogy jól szerepelnek egy választáson. De az etnikai pártok a magyar közösségeknek a másik országban működő politikai képviseletei. Ezért így is viszonyulunk hozzájuk.

  http://magyarszo.com/fex.page:2012-05-05_Gyogyulnak_a_regi_sebek.xhtml

  Szegény Semjén
  1. olyan tájékozatlan, h nem ismeri a kormány (Orbán) álláspontját, vagy
  2. olyan hülye, hogy nem látja az ellentmondást,
  3. hazudik, vagy
  4. úgy értelmezi a “vannak egyfelől a magyar pártok és vannak másfelől a vegyes pártok”-féle kormányálláspontot, hogy “a határon túli magyar közösségeket megosztó tevékenységet” éppen a Fidesz mögé nem beálló külföldi pártok folytatják.

  Vagy mind együtt?:)

   
 • Mázsa Péter 15:43 on 2012.05.05 Permalink |
  Tags: , , , , , Szlovákia   

  létfontosságú, hogy a magyar állam határain kívül élő magyar közösségeknek saját politikai képviseletük legyen. Mi ebben a tekintetben az etnikai, a nemzeti alapú magyar pártokat támogatjuk. Ezért mi úgy teszünk különbséget, hogy vannak egyfelől a magyar pártok és vannak másfelől a vegyes pártok. A vegyes pártokkal nekünk sok tennivalónk nincs, majd diplomáciai kapcsolatba fogunk lépni velük, ha az élet úgy hozza, hogy jól szerepelnek egy választáson. De az etnikai pártok a magyar közösségeknek a másik országban működő politikai képviseletei. Ezért így is viszonyulunk hozzájuk. A vegyes pártokkal a tapasztalataink negatívak. Felvidéken is volt kísérlet vegyes párt létrehozására, és semmiféle javulás nem állt be az ott élő magyarok életkörülményeiben, a jogaik sem szélesedtek ki, nem gyarapodtak a vegyes párt működésének hatására. Van tapasztalatunk a Délvidéken is, amikor az egyik párt soraiban ülő magyarok esetében a nemzeti szempontokat felülírták a pártszempontok. Például a kárpótlási törvény esetében a szerbiai parlamentben kifejezetten a saját nemzetük, a magyar nemzeti közösség ellen szavaztak. Amit a magyar párt soha sem tett és nem is tehet meg. Ezek a példák jól mutatják, hogy fontosak az etnikai, tehát a magyar nemzeti alapon szerveződő politikai pártok a Kárpát-medencében.

  Orbán Viktor
   
 • petfold 14:19 on 2011.11.05 Permalink |
  Tags: , , , Szlovákia   

  Magyarország tragédiája az volt és maradt, hogy a gazdaságpolitikában kormánya és ellenzéke többnyire egyaránt baloldali nézeteket képvisel, folyton balról próbálják előzgetni egymást, gyakran egymásra licitálva abban, ki mit nyújt majd megválasztása esetén a szociális vívmányok terén „a zembereknek”. […] A felelősség természetesen sokrétű és megoszlik, a politikai elit többségének gátlástalanságától egészen a választók többségének mérhetetlen ostobaságáig terjed a skála. A főbűnös azonban a Fidesz és személyesen Orbán Viktor. Ki is lehetne jobban felelős azért, hogy nincs egy középjobb párt, mint a Fidesz, amely egykoron kétségtelenül az volt, de gazdaságpolitikai nézetei folyamatosan átalakultak baloldali populistává. […] Még sötétebb a kép a hosszú és lehangoló gondolatmenet végére érve, mert nem látni azt a politikai erőt (és a mögé felsorakozó választókat meg a mellette vagy eszmerendszere mellett kiálló értelmiségieket), amely vissza tudná hozni a politikába a megfontolt, piacbarát jobboldali gazdaságpolitikát és a populizmus ellensúlyává merne és tudna válni. Pedig Magyarországnak most erre volna a legnagyobb szüksége. A Fidesz, beleértve annak minden vezető politikusát már rég kollektíve alkalmatlanná és hiteltelenné vált erre a feladatra. Egy igazi magyar tragédia.

  Gál Zsolt, Új Szó
   
  • admin 21:44 on 2011.11.08 Permalink | Log in to Reply

   petfold Ha már válogatunk a cikkből, akkor ez se maradjon ki:

   “Medgyessy-kabinet szépen visszavezette az országot az adósságcsapdába”.

   Csak hogy mindenki büszke lehessen.
   10 perce · Tetszik

   petfold A teljes cikk a szerző nevére kattintva érhető el. Vagy itt közvetlenül:

   http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja

   7 perce · Tetszik ·

   AMEXRAP Medgyessyre: “[Kis színes] Tény: szegény öncenzúra nem túl okos Medgyessy 2002-ben a romlást hozta az országra a közalkalmazottak azonnali 50%-os béremelésével: amikor nyilvánosságra hozta okosságát (amelyhez, ellentétben a sajtóban megjelent hírekkel, 1998 után semmi közöm sem volt), átmentem Antal Lacihoz a Külker bankba, konszenzussal megállapítottuk, hogy az érdemi reformtervek + Mao fenntartható növekedési kilátásai ebben a pillanatban értek véget, lementünk a Grinzingibe, és irgalmatlanul berúgtunk bánatunkban. Szilvából. Délelőtt. (Ezzel nemes hagyományt teremtettünk: a kesergést folyamatosan, a durva pálinkázást kb. félévente ismételtük, általában késői ebéd keretében, vagy a Szimpla kertben, míg Laci meg nem halt:( RIP)” http://amexrap.org/fal/ciki-szuksegszeru-zsenialis

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel
Get Adobe Flash player