Az egyik egy ma induló liberális demokrata hír-lap: http://szuveren.hu “A Szuverén közéleti elemző- és véleményportál. Az alapítók célja olyan mértékadó fórum megteremtése, amely markáns, egyedi hangvétellel képes megjelenni a közéleti vitákban, és jelentős tájékozódási pontként szolgál az olvasók számára. A Szuverén a hírverseny kötöttségeitől és kényszereitől mentesen, saját szempontjait követve ad közre elemzéseket és álláspontokat. Úgy kívánja elősegíteni az olvasók eligazodását, hogy tágabb összefüggésekbe ágyazza a közélet napirendjén lévő kérdéseket, rávilágít a viták elméleti alapjaira, és nemzetközi kitekintést biztosít.”

Kicsit még döcögős (RSS? Facebook-integráció?), de azért követhető ( http://szuveren.hu/hirlevel ), és valódi piaci lyukat próbál betömni.

A másik is mostanában indult, a http://recorder.hu : nagyon örülök, hogy alapítója végre azzal (is) foglalkozik, amit igazán szeret:)) “A Recorder a jó popzene és a minőségi újságírás barátja. Informál, értékel, orientál, véleményt formál és szolgáltat. Célja, hogy meghatározó magyar nyelvű, független zenei weboldallá váljon.” (az ő RSS-ük is jól el van dugva, de itt elérhető: http://recorder.blog.hu/rss )

Sok sikert kívánunk Nekik: ti is szeressétek őket!