3 hír

2006:

Fidesz parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az augusztus 20-i tömegszerencsétlenség okainak kivizsgálására – mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap Budapesten.
“Egy ellenzéki pártnak nincsen más lehetősége, mint parlamenti eszközökhöz nyúlni. (…) Mi a magunk részéről, Lázár Jánossal (…) vizsgálóbizottság felállítását indítványozzuk az augusztus 20-i tragédiával kapcsolatban” – fogalmazott Navracsics Tibor Lázár Jánossal, a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón. […]
Lázár János elmondta: a parlamenti vizsgálóbizottság – amely paritásos testület lenne – vizsgálná azt is, hogy az ilyen rendezvények megszervezésére vonatkozó jogszabályok alapján kinek milyen felelőssége, kötelezettsége van; megfelelőek-e a vonatkozó jogszabályok. A parlamenti bizottság áttekintené azt is, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban folyó vizsgálat hogyan hozta az ismert eredményt.
A Fidesz szakpolitikusa hozzátette: “mi nem politikai felelőst, hanem kormányzati felelőst keresünk a vizsgálat eredményeképpen”. Hozzátette: “ennek a vizsgáló bizottságnak egyetlen egy célja van, a (…) halálos tömegszerencsétlenség okainak felderítése, kormányzati felelős megtalálása. […]
A politikus jelezte: a Fidesz kezdeményezte, hogy a miniszterelnök független szakértőket bízzon meg az ügy felderítésére.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=62387

2012:

A miniszterelnök szerint valódi sikerágazat a magyarországi katasztrófavédelem, amelynek új rendszerével elkerülhetőek lesznek a 2010-es iszapömléshez hasonló katasztrófák. Az állam mostantól nem moshatja kezét, ha a katasztrófavédelemben valami nem működik rendesen – fogalmazott Orbán Viktor hétfőn az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet megalakulása alkalmából tartott budapesti állománygyűlésen. […] Orbán Viktor a gyűlésen tartott beszédében azt mondta, hogy az új rendszer gyorsan és hatékonyan képes majd reagálni a katasztrófahelyzetekre […] A miniszterelnök a katasztrófavédelmi rendszer átalakítását, egységessé tételét azzal indokolta, hogy a korábbi években az állam erői szétforgácsolódtak, és a magánérdekek a köz érdekei fölé kerekedtek. Szavai szerint mindez súlyos következményekkel, gazdasági károkkal járt, és emberéleteket is követelt.

http://hvg.hu/itthon/20120102_katasztrofavedelem_orban

2013.03.15:

Miközben a köz útjai szinte járhatatlanul havasak, a debreceni városháza lakosságtól elzárt „magán” parkolóját ezerrel takarítják. Itt az önkormányzati képviselők és némely kivételezett városházi dolgozók szoktak parkolni. Mint az alábbi képeken látható, most éppen senki nincs a városházán, mivel ünnepnap van, és munkaszüneti nap lesz holnap és holnapután is, tehát három napig nem használják, ennek ellenére elsőbbséget élvez a kiváltságosok parkolója.


http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben