Amerika (Clinton) és Oroszország (Lavrov) ma az Orbán-akció kezeléséről is tárgyalt Vlagyivosztokban

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Külügyminiszter az orosz Szergej Lavrov és az amerikai külügyminiszter Hillary Clinton
1649-08-09-2012
Szeptember 8. A APEC csúcson Vladivostok, orosz külügyminiszter Szergej Lavrov találkozott amerikai külügyminiszter Hillary Clinton. […] A miniszterek megvitatták részletesen helyzet Szíria, Irán atomprogramját, és a Koreai-félszigeten. Szintén foglalkozott a Dnyeszteren túli és Hegyi-Karabah település.[…]

[Google Translate]
http://www.mid.ru/BDOMP/brp_4.nsf/sps/86DF979E602E5B9544257A730024A49C


[Source: Alex Wong/Getty Images North America]

Amellett, hogy a kétoldalú ügyek, mi megérintette és nemzetközi kérdésekben, különösen a helyzet olyan országokban, mint Szíria és Irán. Persze, és valójában, és a többi esetben azonos célokat. Azt akarjuk, hogy Szíria a szabad, demokratikus és virágzó országot, hogy vezeti a kormány, a nép, tükrözve a törekvéseit, akik ott élnek, beleértve az etnikai, vallási és egyéb csoportok.
Ami Iránt, akár Oroszországban vagy az Egyesült Államok elfogadhatatlan megsértése a nukleáris fegyverek elterjedésének. Mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzák. Ez nem csak az a fő cél, és a próbaköve minden tetteinkért.
Ami a módszereket fenti célok eléréséhez, az amerikai partner uralja a vágy, hogy fenyegetik, és nagyobb nyomást, hogy elfogadja az új szankciókat mind a Szíria és Irán. Oroszország alapvetően nem ért egyet azzal, hogy mivel a problémák megoldását kell vonni, nem pedig elszigetelni az országot, amelynek kérdései. Többek között az Egyesült Államok egyoldalú szankciók Szíria és Irán egyre inkább a karakter kívüli közvetlen érdekeit érintő orosz vállalkozások, különösen a bankok. Azt elég világosan mesélt elfogadhatatlanságára egy ilyen megközelítés, meghallgatásra. Mi lesz az eredménye – nem tudom.
Azt is megvitatták a helyzetet a Közel-Keleten. Hangsúlyozta annak szükségességét, hogy a hívek megállapodások végrehajtására 2010-ben elérhető a felülvizsgálati konferencián szóló szerződés a nem nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról, nevezetesen, hogy az ez év végéig kell konferenciára hívja, és kezdődik az érdemi vita létrehozásáról szóló közel-keleti zóna mentes a tömegpusztító fegyverek megsemmisítés.
Mi vagyunk a résztvevői az USA-ban a hatoldalú tárgyalásokat a Koreai-félszigeten, és kérte, hogy aktívan létre azok újrafelvételének feltételeiről. Fontos, hogy az összes résztvevő elkerülve hirtelen mozdulatot, nem váltanak ki egymást, nem fenyeget, és felelősséget biztosító stabilitás és biztonság Északkelet-Ázsiában és a cél elérése érdekében mi meg együtt. És ez a cél a nukleáris leszerelés a Koreai-félsziget.
Újabb találkozóra kerül sor az Egyesült Államokban, New York, “a tőke”, az ENSZ Közgyűlése, amely egy rendkívüli ülést a Tanács külügyminisztereinek a szíriai kérdés. Ezért a mai tárgyalásokat amerikai külügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy Oroszország támogassa az ENSZ Biztonsági Tanácsa jóváhagyta az elfogadott kommüniké június 30-án Genfben az öt állandó tagjai a Biztonsági Tanácsnak, az ENSZ főtitkárának, képviselői az Arab Liga, Törökország és más országokban.
Geneva közlemény – a konszenzus gyakorlati lépéseket kezdeni nemzeti párbeszéd Szíriában, ahol szírek önmagukban, külső beavatkozás nélkül kell megállapodni eljárás és paraméterei az átmeneti folyamat, beleértve a kialakulása egy átmeneti irányító testület.
A rögzített genfi ​​közlemény erre a célra, és a szíriai kormány és az ellenzék már hívott, hogy jelöljön ki tárgyalók. Kormányt, hogy tegyen. Reméljük, hogy azok, akik több, mint Oroszország befolyása az ellenzék kell alkalmaznia, hogy a felszólalás meghatározott tárgyalók. Ez egy igazi, konstruktív alternatívát, hogy folytassák a háborút, amíg győzelmet, hogy hozzon létre egy ilyen konfrontatív struktúra “emigráns kormány”, ami lesz felszólalás nem csak a hatóságok, hanem a belső ellenzék. Általánosságban azt hangsúlyozta, hogy támogatjuk a kezdeményezést vnutrisiriyskoy legnagyobb ellenzéki csoport – a nemzeti koordinációs bizottság -, hogy tartsa egyenesen Szíria, Damaszkusz konferencián minden ellenzéki erőket, hogy dolgozzanak ki közös tárgyalási álláspont és az azt követő párbeszéd támogatását a kormánnyal.

Azt megerősítette elkötelezettségünket dolgozni tagjaként az “5 plusz 2” találni a Dnyeszteren túli település, és kifejezte azon szándékát, hogy nem hagynak erőkifejtés társelnökei az EBESZ Minszki Csoportjának a tárgyalások újrakezdését a hegyi-karabahi konfliktus.

[Google Translate]
http://www.mid.ru/BDOMP/brp_4.nsf/sps/047B486F7FE2020F44257A730033198B