Csoda. És tanulságai

Hogy néha nagyszerű dolgok is történnek…

Tavaly májusban a fáradhatatlan, nagyszerű Daróczi Ági egy este nálunk elmesélte, hogy a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú édesanyja, azaz az ugyancsak megölt Csorba Róbert özvegye és megmaradt két gyereke nem képes a történtek után az amúgyis romos házukban lakni, rokonoknál húzzák meg magukat. Azon munkálkodik, hogy megpróbálna összegyűjteni annyi pénzt, hogy valahol máshol lehetne nekik egy házat építeni, ahol valahogy új életet kezdhetnének. Írt is egy rakás levelet közismert hírességeknek és politikusnak, de egy hijján még válaszra sem méltatták.
Meséltem aztán én ezt a történetet ismerőseimnek úton-útfélen, többek között két külföldi barátomnak, akik egyszerűen annyit mondtak: ők finanszíroznák a ház felépítését. Hihetetlen, nem?
ÉS IGEN, A CSODA MEGTÖRTÉNT! SOK-SOK MUNKÁVAL ÉS VISZONTAGSÁGGAL A HÁZ ELKÉSZÜLT, CSORBÁÉK KÉT HETE BEKÖLTÖZTEK.
Nagyon okosan, átgondoltan megcsinált ház, komoly hőszigeteléssel, gáz ÉS (átkapcsolható) vegyes tüzelésű kazánnal, hogy ha valamikor nem győznék fizetni a gázszámlát, se fagyjanak meg… Nagyon sok önkéntes, rokonok és idegenek segítettek az építésben; az egész szervezést Daróczi Ági vitte a hátán. Áldja meg érte a Jóisten.
És hát innen is köszönet a két elképesztően nagyvonalú támogató barátunknak! Mesehősök, esküszöm.

Ma édes, családias ünnepség volt Csorbáéknál, szívmeleg vendéglátással. (remek fasírozott volt például!)
Édes Istenem, az özvegy kb egyidős a legkisebb gyerekemmel. És nagyon szép.

A realitás persze – teljesen ésszerűen – itt is bejelentkezik:

(az ottkészült fotókat végül – elővigyázatosságból – levettem… 🙁

http://szm.hu/blog/2012/09/15

Amexrap: nagyon köszönjük Szüts Miklós:

nagyon köszönjük Daróczi Ágnes:

nagyon köszönjük két ismeretelen külföldi finanszírozó:

Mennyiben érezzük magunkat hibásnak:
nagyon. Azt hittük, anélkül, hogy utánagondoltunk és utánanéztünk volna, hogy az állam (pl. a magyar állam) funkciói közé tartozik, hogy a fajgyűlölet áldozatait legalább anyagilag kártalanítsa. Tévedtünk.
Ehelyett a magyar állam olyan beruházás(ok)at finanszíroz 2,5 milliárd forintból, ahol az adófizetők pénzének semmi keresnivalója:

A római-parti gát megépítéséről már hosszú évek óta folyik a vita. Az előző városvezetés azon az állásponton volt sokáig, hogy az érintett, 3 kilométer hosszan és körülbelül 70 hektáron elterülő, védelem nélküli területen mindenki úgy építkezett, hogy tudta: árterületre építkezik. Ezért a Királyok útja – Nánási út vonalán lévő fővédvonalon túl nem akart külön gátat.

http://index.hu/belfold/budapest/2012/09/04/jovore_gat_lesz_a_keritesek_mellett_a_romai-parton/

2014 után
1. az új országyűlésnek tennie kell róla, hogy

  • a bíróság által fajgyűlölet áldozatainak minősített Magyarországi lakosok anyagi kártalanításáról törvény szülessen, amely alapján
  • felül kell vizsgálni az eddigi áldozatok anyagi helyzetét is, és
  • Magyarország hivatalos köszönetét kell kimondani azoknak, akik akkor, amikor a magyar állam nem helyesen működött, segítettek a fajgyűlölet áldozatainak,

2. az új kormánynak bírósággal meg kell vizsgáltatnia, hogy a Római parti beruházás esetében volt-e olyan, aki hűtlenül vagy hanyagul kezelte http://www.drkovacstamas.hu/hutlen_kezeles_hanyag_kezeles az adófizetők pénzét.