A befektetések biztonsága kategóriában globálisan az előkelő 120. helyet csíptük meg

K-Európában [Frissítés, a lenti vita alapján: Volt szoci országokban] csak Grúziában, Észtországban, Litvániában, Lettországban, Macedóniában, Szlovákiában, Szlovéniában és Kirgizisztánban könnyebb vállalkozni, mint nálunk: http://www.doingbusiness.org/rankings

Ezen belül, a Befektetések Biztonsága/Védelme [Frissítés, a lenti vita alapján: a Kisbefektetők Biztonsága/Védelme a Menedzserekkel Szemben] kategóriában ezen országokon kívül már csak Örmányország, Bulgária, Azerbajdzsán, Románia, Kzahsztán, Csehország, Montenegro, Fehéroroszország, Lengyelország, Mongólia, Albánia, Szerbia, Moldova, Bosznia-Hercegovina, Oroszország és Ukrajna áll előttünk.

Persze csak Keletről. Mert a világ más régióiból a szokott éllovasokon kívül még Kolumbia, Puerto Rico, Botswana, Tunézia, Omán, Ruanda(!), Vanautu (az mi???), Szamoa, Fidzsi, Antigua és Barbuda, Törökország, Ghána, Namíbia, Tonga, Panama:), Jamaika, Albánia(!), Pakisztán, Dominika, Grenada, Kiribati(???), Egyiptom, Kenya, Guyana, Sri Lanka, Pápua Új Guinea(!), Banglades(!), Nepál(!), Nicaragua, Mozambik, Malawi, Algéria, Lesotho, Madagaszkár, Szíria, Kambodzsa(!), Eritrea, stb. stb. előz meg bennünket.

Még szerencse, hogy ebben egy szinten vagyunk pl. Kamerunnal, Zimbabvével, Irakkal(!), Jordániával, Etiópiával(!), Salvadorral és az Arab Emírségekkel.

Bár a felmérés hivatalos lezárásakor még épp csak túljutottunk az előző kormányokon és a szuper kampányidőszakon, a befektetések biztonságán nyilván nem javítottunk azóta. [Frissítés, a lenti vita alapján: “Ami itt történik jelenleg, az a befektetések bizonytalanságának egy új dimenziója, amit nem mér a mutatójuk: a magyar állam ahelyett, hogy a monopóliumokat kényszerítené versenyre a fogyasztók érdekében, inkább lenyúlja őket – és közvetve a fogyasztókat. Politikailag szép (nem kerül direkt konfliktusba a fogyasztókkal/választókkal), viszont befektetési biztonság, a munkahelyekre való hatás meg a fogyasztók lenyúlása szempontjából katasztrofális.” “javasolnék nekik egy 10. dimenziót is: az állam mennyire hajlamos az Einstandra:)”]

10év alatt 1millió munkahely… aha!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!)