Fidesz-nyitogató: Nyílt levél dr. Kocsis Máténak, Selmeczi Gabriellának, és azoknak, akik küldték őket

Idefigyeljetek. Megértem, ha zavarban vagytok, én is zavarban lennék a helyetekben. Azért tisztázzunk egy-két dolgot.

Elegem van abból, hogy mindenkit, aki kifejezi nemtetszését áldatlan működésetekkel, ámokfutásotokkal szemben, az szerintetek Bajnai, vagy Gyurcsány, vagy Soros. Mintha ezek háman lennének azok, akik nem szeretnek titeket. Ezt felejtsétek el. Titeket nem ez a három ember nem szeret, titeket valószínűleg már senki nem szeret a saját édesanyátokon és szegény kifosztott, hülyére vett békebirkáitokon kívül, mert szórakoztok velük is, velünk is, nem hagytok élni, értelmetlen háborút viseltek a magyar polgárok ellen, és nem maradt már ember ép ésszel, aki ezen ne látna át. Hiába vettétek el és irányítjátok a közmédiát, hiába a sajtóbirodalmatok, tévéitek, rádióitok, hiába vannak ravasz reklámszakembereitek, mindannyian átlátunk rajtatok.

Elegem van abból is, hogy Magyarország urainak képzelitek magatokat. Elegem van, hogy dísztányéron kekszet osztogattok a népnek a nép pénzéből, és elvárjátok, hogy ezért hálásak legyünk nektek. Elegem van abból is, hogy a híres kétharmados felhatalmazást lobogtatjátok minden olyan alkalommal, amikor az alapvető tisztességet kérjük számon rajtatok. Eleve sem állt mögöttetek az ország kétharmada. Sokan álltak, igen, úgy minden negyedik magyar polgár, de most már jóval kevesebben. A parlament kétharmada a tiétek, és ezért bármit megtehettek, amit csak akartok, és amint az várható volt, pofátlanul vissza is éltek ezzel a lehetőséggel.

Amit az országgal műveltetek, és még fogtok is bizonyára, annak orvoslásáért nem lehet a következő, már előre látványosan szarrá manipulált választásokig várni. Uraknak képzelitek magatokat? Emlékeztetlek benneteket, hogy ti Magyarország jól fizetett alkalmazottai vagytok, akiket azért tartunk, hogy az ügyeinket intézzétek, a jogainkat biztosítsátok, a pénzünkkel a mi érdekünkben, jóhiszeműen, ésszerűen gazdálkodjatok. Ehelyett pöffeszkedtek, megkárosítotok minket, röhögtök rajtunk, és ha ez nem lenne elég, törvénykezési trükkjeitekkel teszitek lehetetlenné, hogy a magatok után hagyott piszkot úgy-ahogy rendbetegye az utánatok jövő kormány, már ha lesz olyan, ha valahogy mégis eltakarodnátok.

Miből van még elegem? Abból, hogy miközben úton-útfélen belerúgtok a rátok bízott országban szinte mindenkibe, még ti vagytok azok, akik a szelíd képetekkel agressziót emlegettek, finnyásan ránkmutattok a pici ujjacskátokkal, amikor a megalázottságunk fölötti, jóvátehetetlen veszteségeink fölötti dühünkben megpróbálunk bemenni a pici székházatokba. Hogy végtelen hatalmatok tudatával eltelve előbb nyugodtan hátradőlve elzárkóztok minden párbeszédtől, aztán rajtunk kéritek számon a “vitakultúrát”, vagy mit. Hogy eljátsszátok a saját médiátoknak: mi vagyunk az agresszorok, mi vagyunk azok, akikkel nem lehet beszélni. Hát egy frászt. Ezt a többiek nevében is kikérem magamnak. Először is: mindenkit megillető alapjogokról nincs mit vitázni, nem is vitázom veletek, hanem követelem. Az összeset. Másodszor is: a manipuláció nem vita, hanem manipuláció. A kétharmadotok pedig csak papíron kétharmad. Én viszont nem papíron, hanem a saját hazámban, Magyarországon élek.

Kösz, nem kell válaszolni, nem kérdeztem semmit.

(Fotó: http://www.borsonline.hu/20130307_nem_kertek_a_fideszsutibol_a_szekhazba_betoro_tuntetok )