Clinton: Kalandra fel! Gyere inkább Amerikába tanulni

Az idei évben közel 300.000 amerikai tanul majd valahol a határainkon túl, s csaknem egymillió diák érkezik az Egyesült Államokba, hogy itt világszínvonalú oktatásban részesüljön. E számok érdekes dolgot jeleznek: bár korunkban az egér egy kattintásával távoli helyeken tehetünk virtuális utazást, mégis vágyunk arra, hogy saját szemünkkel lássuk a világot, s személyesen fedezzük fel mindazt, ami összeköt bennünket.

A Külügyminisztériumban mindig elismertük a kapcsolatokat és barátságokat ébresztő külföldi tanulás jelentőségét. Ennek jegyében indítottuk 1946-ban a Fulbright Programot, mely ma erőteljesebb, mint valaha: tanárok és diákok ezrei érkeznek több mint 150 országból az USA-ba, illetve az USA-ból ezen országokba.

Hálás vagyok azoknak, akik már külföldön tanulnak. A kialakuló kapcsolatok és barátságok a diplomácia leghatékonyabb eszközei, amelyek befolyásolják közös jövőnk alakulását is.

Azoknak, akik még nem tanultak külföldön, azt üzenem, hogy tágítsák ki határaikat, engedjék szabadjára képzeletüket, s kalandra fel! Életük egyik leghasznosabb, legtanulságosabb tapasztalatává válhat a külföldi tanulás! Számomra is az volt, számukra is az lesz! Köszönöm.

http://ircblog.usembassy.hu/2012/11/14/az-oktatas-nemzetkozi-hete-clinton-kulugyminiszter-videouzenete

Olyan, mintha direkt az Orbán-propagandára válaszolt volna:)