Ha én elnök lennék… hogyan szedném el tőled az összes pénzedet is, a magánnyugdíjad után?

Ha én elnök lennék… akkor először is, mindenekelőtt miniszterelnök lennék.

Még miniszterelnökként semmiképpen sem okozok nektek csalódást, akiket populista szónoklataimmal a reformok ellen hergeltem, és nem kezdek az állami rendszerek reformjába. Inkább lenyúlom a természetes személyek megtakarításait (a magánnyugdíjaidat), és a jogi személyeket (különadókat).

Amikor már éppen összeomlóban van a gazdaság, akkor körülnézek. Szóval a magánnyugdíj elfogyott, a vállalkozások mennek el az országból, ezek pedig az egekben:

  • az államadósság

  • az euró (320 Ft),
  • a befektetők által az adósságunk finanszírozásáért elvárt hozamok (10,37%), és
  • a magyar állam 5 éven belüli csődjének kockázata (36,8%).

Hm… Mit lehet tenni?

Gondolkozzunk racionálisan.

Nézzük, hol van pénz?
1. a bankszámláidon
2. készpénzben, amit arra vettél ki, ha a bankok netalántán csődbe fordulnának
3. a Nemzeti Bankban, harmincvalahány milliárd euró
4. a nekünk hitelező gaz kapitalisták zsebében: az összes adósságunk, a GDP 80%-a fölött.

Máshol nem nagyon van.

Nem baj, egyelőre elég lesz.

Hogyan lehetne ezeket egy csapással megszerezni, mint a magánnyugdíjakat?

Na itt jön a szájensz fiksön: azonnal felveszek valakit, aki tényleg ért valamennyire a közgazdaságtanhoz. Persze azokat a szakértőket, akik a deficitfinanszírozás költségein agyalnak, mint képzelőerő nélküli lúzereket hanyagolom.

Inkább egy kreatívabb elmét keresek, aki rátalál erre a táblázatra:


[Forrás: http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1695330 ]

Ebből meggyőzöm magam, hogy az államcsőd hosszabb távon nem is annyira rossz buli.

Na akkor rakjuk össze konkrétan:

1. Bekebelezem a Nemzeti Bankot, és ráteszem a kezem a tartalékokra. Jogosan!

2. Bejelentem az államcsődöt, azaz hogy nem fizetjük vissza az adósságainkat. (Hülyék vagytok? Mér fordítanám a Nemzeti Banktól frissen nyúlt pénzemet éppen adósságtörlesztésre??) Az államcsődnek a fenti táblázat szerint 2 év alatt megszűnik a hatása, és legalább megszabadulunk a bizonytalanság nyomasztó hatásaitól is:

default episodes mark the beginning of the economic recovery and that the negative effects of a default on output are likely to be driven by the anticipation of default, independently of whether or not the country ultimately decides to validate it.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0304387810000027

3. Na jó, aki forintot tart a számláján, vagy magyar értékpapírokba fektet, az nagyon-nagyon megszívja.

4. Azt hiszed, kispolgár, hogy ha kiveszed a szánalmas pénzed a szánalmas bankodból, akkor jobb lesz neked? Hát nem. Ugyan a kezedben lesz a sok színes papír, de mit érsz vele? A forint elértéktelenedése a készpénzre is vonatkozik.

Ez tök jó: egycsapásra mindent megszerzek: a gaz kapitalisták pénzét, a Nemzeti Banki aranytartalékot, no meg a maradék pénzedet, ráadásul anélkül, hogy “döntésre” (“Pénzt vagy életet!”) kellene hogy kényszerítselek, mint a magánnyugdíjad esetében.

És a bónusz: mint a táblázatból látszik, a gazdasággal hosszabb távon minden rendben lesz.

Na de hogyan jutok el addig a hosszú távig? Hogyan adom el mindezt politikailag?

Kezelnem kell az
1. oligarchákat, akik hatalomra juttattak.
2. a választókat, hiszen a fenti táblázatból látszik, hogy a lecserélésem esélyei államcsőd esetén 50%-kal növekednek.
3. az Uniót, az IMF-et meg a resztlit.

Hát ez egyszerű.

A legkönnyebb az Unió meg az IMF esete. Demonstrálom korábbi választóimnak, hogy a gonosz termeszek a duális politikai rendszer visszaállításán iparkodtak, miközben én Viktor-szerű célokat tűzök ki:

egy olyan kormányzati rendszert próbálunk felépíteni, amely minimálisra csökkenti a duális erőtér visszaállásának esélyét, és helyette hosszú távon egy nagy centrális erőtérben rendezi el a politikai kérdéseket; vagy ellenkormányzásra készülünk, és akkor a duális erőtér vissza fog állni.

http://www.hirextra.hu/2010/02/18/megorizni-a-letezes-magyar-minoseget-orban-kotcsei-beszede-szorol-szora/
Szóval éééén “próbálok” velük tárgyalni (mutatom, milyen nyitott vagyok), de mivel nem hajlandók nemzeti együttműködni, és a “duális rendszer” visszaállításán iparkodnak, kidobom őket, és kiléptetem magunkat az Unióból.

Az oligarchák és a választók: no problem. Mit gondoltok, mire való ez a szép új alkotmány?

Igen, most jön az a pont, ahol elnök leszek. Egyes oligarcha csoportok fogják javasolni, arra hivatkozva, hogy ők az utóbbi időben eléggé rosszul jártak velem:

[Forrás: http://www.bloomberg.com/quote/CHUN1U5:IND/chart , a zöld az OTP árfolyma a 2010-es választások első fordulójától, 7081ft-tól a mai 3259-es árfolyamig, a narancs magyar államadósság csődkockázatának növekedése]

Azt tanácsolják majd, hogy legyek inkább elnök, és adjam át a helyemet másnak.

Na jó, legyen, ahogy akarjátok – furcsa mód pont úgy, ahogy annakidején Orbán tervezte🙂 – és a szavazógép máris működésbe lép.

Következő lépésként náci fiatalok kezébe valahogyan fegyverek jutnának, miközben a Parlament előtt tüntetnek.

Ez 3 dologra is kiváló lenne:

1.

48. cikk (3) A köztársasági elnök jogosult a hadiállapot kinyilvánítására, a rendkívüli állapot kihirdetésére és a Honvédelmi Tanács létrehozására, valamint a szükségállapot kihirdetésére, ha az Országgyûlés e döntések meghozatalában akadályoztatva van.

http://www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alaptörvény.pdf
Persze, hogy akadályoztatva lesz!:)

2.
2014-ben – Viktorhoz hasonlóan http://amexrap.org/fal/orban-nem-lesznek-valasztasok-2014-ben – persze én sem szívesen rendeznék választásokat. Akkor még nem érett meg a helyzet, az államcsőd pozitív hatásai még nem bontakoznak ki.

3.
A fegyverek miatt betiltom a náci pártot: ha ezt nem tenném meg, akkor elveszíthetném a a két pártot eredményező választási rendszer jobb oldaláért folyó versenyt a 2016-os választásokon, amikorra a gazdasági helyzet lehetővé teszi majd, hogy feloldjam a rendkívüli állapotot, és választásokat írjak ki. És még Európában is civilizált lennék.

Az utolsó kérdés: Mikor kezdeném mindezt?

Gyorsan. Mielőtt a bamba oligarchák meg a lingyes-langyos tüntetők úgy igazán észbe kapnának és összefognának. Már veszi a valutát a gaz zsidaja [frissítés, egy indirekt email miatt:] baloldal: ne engedjük, hogy a vagyonuk átcsoportosítását a Nemzeti Együttműködés Rendszere felé megakadályozzák.

Ez http://amexrap.org/fal/ha-en-elnok-lennek az én programom, nem más.

Tisztelettel kérlek Benneteket, osszátok meg az Igét, és adjatok felhatalmazást a végrehajtására.