A hiába az Amerikaiakban való bízásról – Tóta W. figyelmébe

[…] A magyarok kezéből kiverte az eszközöket a kormányuk. Sem a sajtónak, sem az ellenzéknek nincs lehetősége és kapacitása igazolni a Simicska-bozon létét. Ehhez a nyugati civilizáció nagy teljesítményű neutronágyúja kell.

Azzal viszont gyerekjáték. Információgyűjtés, rendszerezés, majd az egyértelmű bizonyítékok közzététele. Aztán fusson, ki merre lát.

Ennek a tavasznak lehet első fecskéje az Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatalának látogatása a Közgépnél és kapcsolt csápjainál. Ettől a szennyeződéstől csak nemzetközi összefogással lehet megtisztítani a Kárpát-medencét. Úgy látszik, eddig sikerült elterelni a figyelmüket az elvi vitákkal, és most kaptak észbe: nem a pöffeszkedés a lényeg, hanem hogy ezek közben zsebre tesznek egy országot. És ezt kell megakadályozni ahhoz, hogy ez az ország valaha megszabadulhasson tőlük.

Ritkán örülhetünk külföldi hatóságok műveleteinek, de ha ennek az az eredménye, hogy lebuknak Magyarország legnagyobb tolvajai, az egyértelműen a közjót szolgálja. Kutassanak csak kedvükre, és ahogy a Fidesz-frakció is kéri: segítsük az elszámoltatást, és jelentsük, ha fosztogatást észlelünk. Majd legközelebb jobban igyekszünk, hogy magunk is meg tudjuk előzni az ilyen gyalázatot. Addig viszont megérdemli a Pulitzert a CIA és a Bundesnachrichtendienst, ha ők szabadítanak meg a gonosztól. http://hvg.hu/w/20120516_kozgep

A szokott magyar hozzáállással magam is bíztam ilyesmiben, amíg
egyrészt a Wikileaks segítségével ki nem derült, hogy pl. az amerikaiak honnan tájékozódnak,
másrészt az Amerikaiak explicite le nem mondtak rólunk.

ad 1. Az amerikaiak követik az eseményeket, de láthatóan nem fordítanak különösebb erőforrásokat arra, hogy a Magyarországi puzzle darabjait rendesen összerakják – sőt, még arra sem, hogy összeszedjék, azaz hogy információikat közvetlen hírszerzési jelentésekre, elemzésekre alapozzák:

[…] Foley [az akkori amerikai nagykövet] azonban valószínűleg nagyott mondott, amikor írása tanúsága szerint kizárólag egy hosszú jelentésre, vélhetően a Gönczöl-jelentésre (nem pedig autonóm, és még nyilvánosságra nem került hírszerzési jelentésre), pontosabban a jelentésről szóló napilap-tudósításra alapozva kijelentette, hogy a Fidesz és az erőszakos tüntetők kapcsolatban álltak egymással – miközben a napilap-tudósítás alapjául szolgáló Gönczöl-jelentés ezt a kapcsolatot sajnos elmulasztotta felfedni. Helyreigazítás: az Orbán erőszakos tüntetőkkel való kapcsolatára utaló Amerikai #Wikileaks távirat nem hírszerési jelentésen alapul

ad2. Még ha követik is az Orbán-Simicska-Pintér féle társaság esetleg itt-ott eldugott számláit, szépen vizualizálják a többé-kevésbé törvényesített hálózataikat, ennek a jelen körülmények között akkor sincs haszna. Bár tavaly év végén úgy tűnt, hogy vége az Egyesült Államok és az Európai Unió töketlenkedésének: a “despota” Orbán nagy sebességgel a maga által gondosan kiépített falba csapódott, ma már más az üzenet: USA Magyarországnak: Aki hülye, [nyugodtan] haljon meg.

Nem hiszem, hogy abból kellene kiindulnunk, hogy az amerikaiak vagy a németek bármit is megoldanak helyettünk. Ha nem látnak reális – mondom: reális – alternatívát (azaz nem a Bajnai-féle, a biztonság kedvéért azért nem eleve kizárt kiscsapatról beszélek), akkor akármi is van (ha van) a kezükben a helyi maffiáinkról, nem lesz mit/kit támogatniuk helyettük.

Hogy gondolja Tóta W: talán leleplezési akcióba kezdenek a CIA-csapatok Magyarországon, hátha abból majd spontán értelmesebb és biztonsági szempontból kevésbé kockázatos dolog sül ki, mint Orbán??