Hogyan szégyenítette meg Orbánt a Washington Post?

Mint arról év végén tudósítottunk, a Washington Post “Magyarország Putyinizációja” c. cikkében javasolta: ha Orbán nem változtat hatalmi koncentrációt célzó politikáján, Clinton külügyminiszter és az Uniós kormányfők szégyenítsék meg azzal, hogy nem jönnek el május 27-én Magyarországra, a tervezett keleti partnerségi csúcstalálkozóra.

Február 17-én kiderült, hogy Amerika, Európa és a keleti partnerek Orbán megszégyenítése mellett döntöttek. Az érdemi csúcsot szeptemberre halasztják, amikor már az új lengyel EU-elnökség tarthatja meg, május 27-én pedig protokollárisabb államfői találkozót tartanak Lengyelországban ahelyett, hogy Magyarországra jönnének.

“A hvg.hu kérdésére kormányzati források cáfolták, hogy a csúcs elhalasztásának bármilyen köze lenne azokhoz a korábbi és jelenlegi nemzetközi és uniós aggályokhoz, amelyek a Fidesz-kormány vitatott döntéseivel – többek között a médiatörvény életbe léptetésével – kapcsolatosak.”
http://hvg.hu/vilag/20110217_keleti_partnerseg_csucstalalkozo_godollo , na de a kormányzati források – a fentiek alapján megítélve – nyilván hazudtak.

Tegnap kiderült, hogy Obama is részt vesz a május 27-i lengyel rendezvényen.

A Washington Postnak sikerült: O. Viktor nagy nyilvánosság előtt a sarokban térdepel.

Mi pedig helyette szégyenkezünk.