Index: mikor jó a címlapon a meztelen politikus?

Ha hiszitek, ha nem, eddig volt nemzeti közmegegyezés. Na nem túl széles témakörben, de mégiscsak volt. Így szólt: politikusok szexuális életéről szóló információkat (félredugásokat, képeket, ilyesmi) a politikus privacy-jének a részeként kezeljük, és nem használjuk fel a politikus lejáratására – hacsak nem 1. egy álszent f…ról van szó, aki nyilvánosan vizet prédikál és bort iszik, és 2. az információ ezt az álszent prédikációt hivatott kontextusba helyezni.

Nem hiszem, hogy a kereszténydemokrata politikus, akinek a meztelen fotóihoz vezető linket az Index kitette a címlapjára http://index.hu/belfold/2010/09/20/elkerultek_meggyes_helyettesenek_meztelen_kepei/ , valaha is az otthoni meztelenség vagy a nyalás ellen szónokolt volna. A képeket valószínűleg – ahogy mondja – tényleg otthoni használatra, a feleségével együtt készítették (és a feltört gépükről került először egy zsarolóhoz, majd a netre). Akkor ez miért is tartozik rám, mint Index-olvasóra?

Elég sok hülyeséget csinál a katolikus egyház + maga a pápa is (legutóbb pl. múlt héten: http://amexrap.org/fal/pope-atheism-causes-nazism ), ezekről szeretnék tőletek hallani, felesleges őket + a pártjukat még helytelen módon is támadni.

Örülnék, ha az Indexnek lenne egy explicit (írott) etikai kódexe, pl. annak érdekében, hogy szerkesztői tudják, milyen esetekben szállnak be a politikusokról szóló ilyen típusú információk terjesztésébe.