Írja a Matolcsy,


hogy

A svájci székhelyű IMD ma közzétett 2012. évi Versenyképességi Évkönyve szerint Magyarország versenyképessége javult: a 2011. évi rangsorhoz képest két helyezéssel, a 45. helyre léptünk előre az 59, többségében fejlett gazdaság versenyképességét vizsgáló felmérésben. http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/javult-magyarorszag-versenykepessege

Ez szuper.

Kár, hogy mielőtt az eredményeket nézegetnénk, nem sikerült jó előre meghatározni
1. a célt,
2. a mércét, meg
3. a certifikátort, azaz azt a bizonyíthatóan kormányfüggetlen versenyzőt, akinek a értékelését elfogadjuk a kormány mindenkori eredményeinek mértékeként.

Mert így erre azt tudja mondani az Amexrap, hogy pl. a fű 1mm-rel kevésbé nő, mint 2 éve (Amexrap-felmérések szerint), a befektetések biztonsága kategóriában (vö.) meg globálisan az előkelő 122. helyet csíptük meg, ami 2 hellyel való visszaesés a Nemzeti Együttműködés Rendszerének korábbi állapotához képest, a http://www.doingbusiness.org/rankings szerint.

Hogy a forintárfolyamról, a munkahelyekről meg az ország általános elégedettségéről ( http://amexrap.org/fal/ujabb-magyar-vilagrekord-nulla ) ne is essék szó.