Jegyzőkönyv a 3. pártgyűlésről

[Bocs a késésért: hétvégén túl meleg volt:]

Ketten vettünk részt, Philip meg qp, és bár később a városban több olvasónkkal is összefutottunk, köztük Ágival is, de ez összességében legjobb esetben is csak néhány tizednek számít. Sörből visszafogott 9 korsó fogyott.

20. Első határozatként megállapítottuk, hogy a magyarországi párt, amelyik a legnagyobb, olyan nagyon nagy, hogy szinte már az egyetlen, vagy hirtelen megokosodott, hogy az otthoni pálinkafőzést támogatja, vagy a http://j.mp/partprogram -unkból vette át és remixelte pálinkára az 1. számú pontot (brew@home).

Az egyes esetben gratulálunk nekik: igazán jó irányba haladnak!

A kettes esetben piszok disznók, mert hivatkozniuk kellett volna ránk, és nem is remixelhették volna a sörünket (lásd a cc licencet a lap alján, bár igaz ami igaz, a pártprogramba csak utólag raktuk be). Most jelentsük fel őket? Vagy tüntessünk?? Ezen még gondolkodnunk kell: biztosan felhívnánk az otthoni sörfőzés tűrhetetlen diszkriminációjára a figyelmet! Valahogyan a világ elé kell tárni a sörfőzés sanyarú helyzetét!! Mit gondoltok?

21. Philip névváltoztatási javaslatát érdemben tárgyaltuk, miközben sörbe fojtottuk a fordítók nehéz sorsáról való kesergésünket. Döntésre is jutottunk, amit először képbe foglalunk és a fejlécben megmutatunk nektek, aztán majd elmagyarázzuk, hogy mit is láttok.

Philip Beerthink-es angol rövidítés-javaslatával kapcsolatban qp Faliratot vállalt.

22. Később, valószínűleg ősztől, vagy már az augusztusi sausage party-n (igen, ilyet is tervezünk!) egy-egy pártgyűlésen más-más hivatalos AMEXRAP-nyelven beszélünk majd. A tagság összetételéből kifolyólag egyelőre ez a magyaron kívül nyilván az angol lesz, de ami késik, nem múlik: idővel nyilván sok-sok nyelven folyik majd a sör a pártgyűléseken.

23. Matricák készülnek, több formában. Amint ki leszenk nyomtatva, jelentkezünk a teendőkkel:)

24. Ekkor határoztuk el, hogy átugrunk a Menta teraszra, ahol Biszku Béla bácsiról, az MSZMP büszkeségéről, 56-os veteránról vetítettek volna filmet, de a meghirdetett időpont után 10 perccel nem úgy nézett ki, hogy belátható időn kezdik, úgyhogy tovább léptünk.

25. A Margit-hídon megállapítottuk, hogy a szlovákok büszkesége, a Laško jó, kicsit édeskés. Részben a kezünkből nézték ki, leginkább a futók, részben bennünket néztek ki, hogy miért sétálunk sörrel a kezünkben. (Ezügyben a helyzet később kissé javult, alighogy megérkeztünk a Deák tér környékére.)

26. A hídon átballagva, a felújítást megszemlélve jutott eszünkbe egy új projekt: ezt is Falírni kell. Jelszó (hogy el ne felejtsük a témát): bélyegek. Haladtunk tovább a Deák felé, közben nem kaptunk lufit egy (emiatt meg nem nevezett) kereskedelmi egységben, ahol a high society kordonok mögé zárva mulatott.

27. A cseh sörnap dugig volt, és kétszer kellett volna sorbaállni (1x sörjegyért, 1x meg sörért), úgyhogy inkább átballagtunk a Gödör elé, az Euromed fesztiválra, ahol többek között Bojána Nikolic esztétikus énekében gyönyörködhettünk:)

28. Hazafelé, a Szimplakertben, miközben az egyikünk levezetésként Piña Colada-t szopogatott, határoztuk el, hogy mindenképpen kell készítenünk egy hivatalos Amexrap-koktélt is. Az optimum meghatározása természetesen kiváló alkalmat jelent a kísérletezésre és kóstolásra:) A nevét le kell védetni, az összetételét meg nyilvánosságra kell hozni, nehogy a lopósabb pártok erre is rátegyék szőrös mancsukat.

29. Almaprést (ennél persze kisebbet) is be kell szereznünk alkalomadtán, de leginkább csak akkor, amikor majd lesz pártszékházunk, és tudjuk hol tartani.

30. A következő találkozót menetrend szerint, július 1-én, csütörtökön 5kor, valószínűleg Balatonfűzfőn, a Szimpla Balaton kertben tartjuk. Előtte (és alkalom szerint közben) a tisztelt párttagság fürdőzésen vesz részt.

Vidám napot:)