Jószolgálat.hu, avagy mit hogyan akadályozzunk meg?

Pintér ma jelentést ír Orbánnak. A sikerek részletezése mellett, a katasztrófahelyzeteknek a még eddiginél is sikeresebb jövőbeni kezelése érdekében – vétek lenne kihagyni az alkalmat! – nyilván javaslatai lesznek a kormánynak.

A kormány Pintér javaslata alapján a héten be fogja jelenteni, hogy mondjuk 2,4 milliárd forintot szán a költségvetés tartalékából arra, hogy a Közgép egy olyan szuper online rendszert húzzon fel, amely sms-en, emailen, twitteren, facebookon, stb. gyűjt be és oszt szét krízisinformációt (tehát ha mondjuk elakadsz Székesfehérvár körül, hely- és támaspecifikus specifikus infót adhatsz és kaphatsz automatikusan, pl. email-en vagy smsben).

Erre szükség van, nem? Megéri a 2400 gurigát, ugye? A kormány is így fogja gondolni.

Akkor mi a probléma?

A probléma az, hogy a fent részletezett rendszert mellékesen néhány barátom hétvégén már felhúzta a http://joszolgalat.hu címen (a http://ushahidi.com nyílt forráskódjára támaszkodva, videó lent).

Mellékesen, mondom, mert közben jutott idejük arra is, hogy kimenjenek vadnyugatra havat lapátolni.

A jelenlegi válságban a Jószolgálat ugyan gyakorlatilag már nem játszott szerepet, de a következőre globális színvonalú, állammentes megoldást bocsát rendelkezésünkre.

Különösen, ha a már rendelkezésre álló 1000+ önkéntessel ( https://facebook.com/groups/joszolgalat ) is kiegészítjük a csapatot.

Azt már tudjuk, hogyan akadályozzuk meg a hétvégén tapasztalt állami impotencia következményeinek tovaterjedését az ugyancsak a hétvégén tapasztalt spontán önszerveződés még ügyesebb segítésével.

A húszforintos kérdés a következő: hogyan akadályozzuk meg azt is, hogy Pintér és Orbán, a saját nagyszerű teljesítményüket visszhangzó fanfárok hangja mellett, a rendszerük apró kiegészítése címén, még ezt a 2,4 milliárdot is lenyúlja tőlünk?