Kard által

Orbán áthelyeztette íróasztalát a parlament egyik helyiségéből (“miniszterelnöki dolgozószoba”) egy nagyobb helyiségbe (“Nádorfehérvári terem”).

2006-ban kora nyarán, amikor először érkeztem a miniszterelnöki dolgozószobába, úgy néztem körbe, mint… hát, Gyurcsány kb úgy gondolhatta, hogy úgy néztem körbe, mint Alice Csodaországban.

Pedig nem erről volt szó. Egyszerűen el nem tudtam képzelni, hogy hogyan lehet egy koporsóban dolgozni.

A “falak” tetőtől talpig tölgyfából vannak faragva. Asztalnak tökéletes (nekem is van otthon egy 2x1m-es), de dolgozószobának???

Pedig nem vagyok szívbajos, és épp a Kenesei nyaralónkból érkeztem, ahol a kedvenc szobámat nagyapám hajókajütként oldotta meg. De ez a miniszterelnöki dolgozó mégis egy kisebbfajta kulturális sokkot okozott.

Biztos vagyok abban, hogy egy érzékenyebb feng shui szakértő igazi sokkot kapott volna a helyemben.

Szóval meg tudom érteni Orbánt, h nem szívesen maradt volna ott. A Nádorfehérvári terem (ami ugyancsak távol áll az ízlésemtől, de legalább tagoltabb, festettebb) amúgy is a miniszterelnökök dolgozója volt nagyobb, de nem túl nagy találkozókhoz (a 2t csak egy titkársági szoba, kb. 5 m választja el egymástól), úgyhogy ha már úgyis beette a mindenkori kormányt a fene a parlament épületébe, akkor teljesen mindegy, hova rakatja le az asztalát.

Persze nem sajnálom a pasit: akit populizmus szült, az populizmus által vész majd el:)