Valójában kinek dolgozik Pintér? – avagy: Az amerikaiak tök hülyék. A zsidók még hülyébbek. De a hülye magyarok még a zsidókon is túltesznek.

Levelet kaptam lájf. Egy hangsúlyozottan névtelenséget kérő olvasónk egy korábbi cikkünkre válaszolt:

Pintér, a múlt hét végi bejegyzésedben [ http://amexrap.org/fal/a-ruandai-tomeggyilkossagok-es-pinter-kapcsolata a szerk.] idézett “kijelentéseivel” és “garanciáival” együtt, vagy akár azok nélkül is, még mindig csak a baj egyik része.

A baj másik része az, hogy az az amatőr gazdaságpolitika, amely a szerinted tavaly ilyenkor kimúlt alkotmányos köztársaságot jellemezte [ http://amexrap.org/fal/meghalt-az-alkotmanyos-demokratikus-koztarsasag-itt-a-demoracia a szerk.], és az az elképesztően amatőr gazdaságpolitika, amely a szép új világot azóta is jellemzi, nem életbiztosítás – nemcsak a felelősöknek, hanem Magyarország egyetlen lakójának sem.

A kockázat azokban a kontrollálhatatlan tesztoszteron-bombákban rejlik, akik ki tudja, mikor robbannak – és szempontunkból tökmindegy, hogy később bűnözőknek vagy hősnek minősülnek. Ne felejtsük nemzeti költők sorait: “Akasszátok föl a királyokat!” [ http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/akassz.htm a szerk.]) és figyelmezzünk Latour miniszter sorsára, amiről itt olvashatsz részletesen: http://hu.wikipedia.org/wiki/Theodor_Baillet_von_Latour#Latour_hal.C3.A1la és egy hadtörténeti blogon található képen láthatsz részletesen:

[Forrás: http://hadtorteneti.blog.hu/2011/10/06/theodor_baillet_von_latour a szerk.]

Szóval elő-előfordul, hogy először – huss! – éppen a garanciák tűnnek el, ha mostanában Európában már nem is ilyen drasztikusan.

Ettől még az összegründolt adataink maradnak. Szépen összegyűjtve. A Központban.
Majd pedig a igazhitű-/nemzeti-/szabadságharcosok listáin.

Mit tud garantálni Pintér, ha ő, a Fidesz, meg a Fidesz-alkotmány eltűnik a süllyesztőben, mint a Ruandai kormány, Markus Wolf [ http://en.wikipedia.org/wiki/Markus_Wolf a szerk.] és az NDK [ http://www.ndk.hu a szerk.]?

Megfontolandó vélemény. És tényleg egy olyan lyuk, amire Pintér és munkatársai mintha nem figyeltek volna fel.

I. BM

Na de mit várhatunk a Belügyminisztériumtól, ha még parlamenti államtitkára, Kontrát Károly is a béka segge alatt tanyázik szakmailag? Hogyaszongya:

Hangsúlyozom, hogy a NIBEK […] az adatokkal nem élhet vissza. A NIBEK jogszerű működését az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenőrzési joga is garantálja. […] Az új intézmény Magyarország és a magyar emberek biztonságát szolgálja. http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/a-belugyminiszterium-velemenye-az-mszp-interpellaciojarol

Ezt a pasit 2011-ben nemhogy egy a Belügyminisztériumba, hanem egy kétfős vállalathoz sem venném fel biztonsági szakértőnek. Államtitkár ismerőseim (igen, ebből a kormányból is van pár) kivétel nélkül legalább 120-130-as IQ-val rendelkeznek, és ha bizottságba összeállva ez az érték le is csökken 100-110 alá, egyesével soha, semmilyen körülmények között nem nyilatkoztak volna ekkora blődséget.

II. AMERIKAIAK

Vegyünk néhány olyan biztonsági kategóriát, amelyekre Kontrát szakértő figyelme láthatóan nem terjed ki.

– Unintended disclosure (DISC) – Sensitive information posted publicly on a website, mishandled or sent to the wrong party via email, fax or mail.

  • Hacking or malware (HACK) – Electronic entry by an outside party, malware and spyware.
  • Insider (INSD) – Someone with legitimate access intentionally breaches information – such as an employee or contractor.
  • Physical loss (PHYS) – Lost, discarded or stolen non-electronic records, such as paper documents
  • Portable device (PORT) – Lost, discarded or stolen laptop, PDA, smartphone, portable memory device, CD, hard drive, data tape, etc
  • Stationary device (STAT) – Lost, discarded or stolen stationary electronic device such as a computer or server not designed for mobility.
  • Unknown or other (UNKN)