Orbán közös nemzeti értékrendjével kapcsolatos Amexrap-álláspont

Részlet Orbán Kötcsei beszédéből:

Az igazi probléma ma Magyarországon […] az, hogy semmifajta, a közösség által elfogadott értékelési rend nincs, amely kiválaszthatná a teljes magyar nemzetből azt az elitet, amelytől azt várjuk, hogy mintákat és példákat adjon számunkra.

Ezzel kapcsolatban legutóbbi pártgyűlésünkön a következő történt:

35. Orbán kötcsei beszédének hatására kialakítottuk a közös nemzeti értékrenddel kapcsolatos Amexrap-álláspontot, amelyet külön cikkben ismertetünk. Felelős: qp. […] http://amexrap.org/fal/jegyzokonyv-partgyulesrol-20100701

Az Amexrap álláspontja egyszerű: közös nemzeti értékrendként a Maslowi értékpiramist http://hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis javasoljuk elfogadni.

Ez lehetővé tenné, hogy a valódi nemzeti ügyekben (ne dobjanak ránk atombombát, ne vállaljanak közösséget állampolgáraink kiirtóival, ilyesmi) konszenzus alakulhasson ki.

Egyben ki is bújna a szög a zsákból: ki az, aki az állampolgárok vagy egyes csoportjaik jogos fiziológiai vagy biztonsági igényeinek megvonását a saját, párt-, vagy vallási víziója, stratégiája vagy taktikája alapján megengedhetőnek tartja.