“Szerintem az a marketing szakértő, aki azt mondja, hogy a piacot kell elemezni, és az alapján kell a célokat megfogalmazni, olyan cégben gondolkodik, melynek a pénztermelés a célja, és semmi több. Olyan cégben él, mely a munkahelye, melynek az értelme, hogy megadja a szükséges anyagi hátteret az élethez. Ez a “8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás”-morál. Nem tudok olyan sikeres cégről, mely ilyen indíttatásból épült volna fel. A Google azért lett sikeres, mert van két arc, akinek rögeszméjévé vált az információ kereshetősége. Larry Page és Sergey Brin hisznek abban, hogy a világ jobbá válik, ha hatékony keresési stratégiával tudunk élni a weben. Az Apple azért Apple, mert a cég arca teljes lényével hirdeti, hogy egy használható világban akar élni. És még sorolhatnám.

Teljesen egyértelmű számomra, hogy az érték az első, és minden egyéb ez után következik. Azt kell tennünk, amire születtünk, és ami révén nyomot hagyhatunk a világban. Ha nem eszerint élünk, minden egyes nappal a szánalmas, semmitmondó létünk felé taszítjuk magunkat. Pedig élhetnénk másként is. Csak el kell hinnünk, hogy nyomot hagyhatunk a világban, hogy van értelme annak, hogy itt és most teszünk valamit, alkotunk valamit, hátrahagyunk valamit. Nincs más élmény, és nincs már érv. Nincs más lehetőség.

Marketing hitvallásom

1. Egyetlenegy jó marketinget ismerek, és az a szenvedélyre épül.

2. Minden egyéb megközelítés hosszú távon életképtelen.

3. Szenvedélyesség csak társadalmi missziótudatból származtatható. Abból a késztetésből, hogy nyomot hagyjunk a világban.

4. Egy ilyen hozzáállással tudni fogjuk, hogy miért van értelme a mindennapi cselekedeinknek.

5. Ezáltal vállalatunk olyan karizmatikus erőre tesz szert, amitől “ragyogni” fog a piacon.

6. Ezáltal vonzani fogjuk a tehetséges munkavállalókat a cégünkhöz.

7. Csak olyan cégben kívánok dolgozni, mely eszerint az elvek szerint építkezik.”

http://www.crescendo.hu/2010/11/18/marketing-hitvallas