7+1pontos menetrend: mi történik, miután Orbán megengedi, hogy Schmitt lemondjon?

1. Prelude: Az országgyűlés elfogadja az eljárást arról, hogy hogyan kell lemondania egy tetszőleges Schmitt Pálnak (A Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat módosításáról, az általános vitán már túlesett, részletes vitára vár)

2. Első nap reggel: Orbán átküldeti a selyemzsinórt Schmittnek.

3. Első nap reggel: Schmitt (képzavar ide vagy oda) még a postás kezében aláírja, és

4. Első nap reggel: postafordultával továbbküldi az országgyűlésnek. Rövid lesz, de patetikus.

5. “a lemondó nyilatkozat feletti vitát és szavazást legkésőbb a lemondó nyilatkozat beérkezésétől számított tizenöt napon belül kell megtartani”, “az országgyűlés a lemondás tudomásulvételét nem tagadhatja meg” ( http://www.parlament.hu/irom39/06392/06392.pdf , 24. oldal)

6. Kövér együltő helyében megbízott köztársasági elnök lesz, helyébe az országgyűlés azonnal megbízott elnököt választ. (Ugyanott, 25. oldal: “Ha a köztársasági elnök megbízatása idő előtt szűnik meg, a köztársasági elnököt helyettesítő Országgyűlés elnökének feladatát ellátó alelnök kijelölésér ől az Országgyűlés haladéktalanul határoz.”)

7. Hamarosan: Orbán újabb jelöltjét megszavazza a Fidesz (és a KDNP). (Ha minden a tervek szerint alakult volna, ez a jelölt sztem maga Orbán lett volna, lásd http://amexrap.org/fal/ha-en-elnok-lennek és http://amexrap.org/fal/miert-lesz-orban-elnok-mert-minden-ero-efele-hajtja , most ennek valamivel kevesebb esélyt tulajdonítok, de a lehetőségét nem zárom ki.)

Az ünnepség elmarad.

Mikor lesz mindez?

Nem tom. Kérdés, hogy Orbán megvárja-e a május 14-ét (Schmitt megválasztásának 2. évfordulóját), hogy Schmittnek az adófizetőktől további pénzek (lakás, kocsi stb.) is járjanak a lopott doktori következtében vélhetően eddig is lenyúlt összegeken kívül. (Frissítés: úgy néz ki, ezt sem kell megvárnia, lásd: http://penzcentrum.hu/karrier/ennyi_penz_jar_schmittnek_ha_lemond.1032080.html )

+1. bónusz: Valaki feljelenti Schmittet, nem a szerzői jogi turpisságokért, hanem folytatólagosan elkövetett lopásért: http://amexrap.org/fal/lehetseges-hogy-schmittre-bortonbuntetes-var