Miért jó az Orbán-bulla a hivatalokban?

Mint tudjuk, te kérted, hogy a Nemzeti együttműködési Nyilatkozatot az összes magyar hivatalba helyezzék ki.

Nyilván nem éppen te, kedves Amexrap-olvasó. Akit ismerek közületek, mind ki volt akadva a kilógatáson, függetlenül attól, hogy kire szavazott.

Közben azonban jártam vidéken, és beszéltem egyszeri Fidesz-szavazókkal is.

Ők nincsenek kiakadva. Némelyikük furcsa indoklással (“Hát Sztálin meg Rákosi nyilatkozatainak kifüggesztése ellen ki tiltakozott??”:)), de mindegyikük elfogadta.

Úgy tűnik, a kiakadás ismét csak a (Hungária) Körúton belüli fiúkra-lányokra jellemző. Az átlag Fidesz-szavazót nem zavarja.

Ha készült erről valami reprezentatív közvéleménykutatás, lsz küldjétek a linket. Addig is: mi lehet az oka, hogy Orbán-bulla kiakasztásra került?

Mint a Csepeli-Prazsák kutatásból tudjuk, Magyarország 70%-a szenved, további 20%-a pedig lázad, és csak 10%-a cselekszik. A szenvedők irányítást követelnek, a lázadók pedig erős kezet. Összességükben tekintélyt. Magyarország 90%-a ráborul az asztalra, lehúzza, amit le kell, nekifeszül és vár. Orbán e kívánságukat kívánja bullájával kielégíteni (ha már 2002-ben nem sikerült neki).

Nekünk, cselekvőknek a rajtunk is elkövetett erőszak nem a legrokonszenvesebb, de Orbánnak a választói átlagára kell tekintettel lennie, nem ránk. Választói pedig nyilván nem reformozni akarnak, és még csak nem is bullázni, hanem bulláztatódni. Nekik szól a Nyilatkozat kifüggesztése a hivatalokban.

Ami meglepő, hogy cselekvő barátaim küzül hányan bíznak abban, hogy a népet lehet taní-tani. Ez hülyeség. Az a politikus, aki a nép hátán nem közlekedni és feljebb hágni akar, hanem azt kiegyenesíteni szeretné, az nyilván el van tévedve. Nem veszi észre, hogy Magyarországon jár.

De akkor mi lehet itt az Amexrap feladata?