Miért marad az Orbán Rendszer Örök Ikonja továbbra is elnök?

Nem igazságos, hogy Plagi Bá csak Orbán Totális Együttműködési Rendszerének marad örök időkig ikonja (hiszen a végtelen amatőrség nem csak Orbán, hanem minden eddigi kormányunk sajátossága is volt, lásd: A féltudású magyar elit + http://mazsa.com/kire-szavazok ), de hát ez történelmileg már csak így alakult: a Schmitt-maszk levakarhatatlanul Orbán és csak az Orbán arcára ragadt.

Miért gondolja Orbán, hogy ez megéri neki?

Szerintem a következő gondolatmenet alapján:

1. Orbán még a következő választás előtt elnök szeretne lenni: http://amexrap.org/fal/miert-lesz-orban-elnok-mert-minden-ero-efele-hajtja Erre utalnak az elnök erős jogosítványai http://amexrap.org/fal/ha-en-elnok-lennek és az Orbán-alkotmányban lefektetett királyi sérthetetlenségi koncepciója is.

2. Egyelőre nincs kész a nagy mű: Orbán azt gondolja, hogy hatékony végrehajtó hatalmi kontroll nélkül rendszere még szétesne.

3. Ha most veszi le maszkját (váltja le Schmitt nevű bábját), akkor egy újabb, személyiség nélküli báb elnökké választása nem lenne keresztülvihető a frakción. Relatív tekintély kell a megválasztáshoz, viszont a relatív tekintély nem mozdítható el könnyen, amikor Orbán elnök szeretne majd lenni.

Ezért védi Orbán Schmitt nevű lovát

oly veszettül.

Milyen kijárat adódik ebből a szituból?

Titokban zsarolható ideiglenes elnököt kell megválasztatni, aki ugyanakkor nyilvánosan (Fidesz-körökben) tekintélyes. (Pl. Martonyi III/III-as “nem ügynöki” múltja http://amexrap.org/fal/cafolat-az-esetleges-uj-miniszterelnok-nem-volt-ugynok miatt nem jó, hiszen az ellenzék meg a külföld hamarosan őt is ízekre szedné.)