Na né má! Hát nem jön egyre közelebb az a nyalásadó!!??

Emlékeztek tél végi javaslatunkra, hogy ha már dohányzási tilalmat vezetünk be a kocsmák belsejére, akkor érdemes bevezetni a nyalásadót is http://amexrap.org/fal/nyalasadot-az-amexrap-javaslata-a-koltsegvetesi-lyuk-betomesere , mivel ezzel

  • egyrészt növelnénk a költségvetés bevételeit,
  • másrészt csökkentenénk a nyalást,
    • ami vélhetően fokozná a Fidesz-KDNP-féle nemzeti együttműködés intenzitását, és egyben
    • csökkentené a szájrákot, amit a dohányzásnál lényegesen inkább okoz a nyalás során terjedő HPV 16 vírus.

Hát mit olvasok tegnap a NYT-ban? http://www.nytimes.com/2011/10/04/health/research/04hpv.html?_r=1 (vö.: http://jco.ascopubs.org/content/early/2011/10/03/JCO.2011.36.4596.abstract ) Hogy a HPV által okozott szájrák 1998-tól 2004-ig több mint háromszorosára nőtt az USA-ban!

Aszongyák hogy “A vírushoz kapcsolódó torokrákok lényegesen elterjedtebbek a férfiak, mint a nők között, amire egyelőre nincs magyarázat.”

Nincs-e? Mi tudjuk, amit tudunk!;)

Mindent összevetve javasoljuk az oktatási és kulturális államtitkárságnak, hogy a Fidesz-alkotmány XVI. cikk (1) bekezdésére (“Minden gyermeknek joga van a megfelelõ testi, szellemi és erkölcsi fejlõdéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.”) hivatkozva határozottan lépjen fel a bizonyos közökben elterjedt nyalás csökkentése, egyben a költségvetési bevételek fokozása érdekében!

Addig is, a nemzeti együttműködésben résztvevőknek és a nemzetből kirekesztett állampolgároknak javasoljuk az alábbi védekezési módszereket:

1. Nyalás esetén húzzák be a függönyöket, és az esetleges kémkamerákra húzzanak gumit!

2. Csökkentsék gyerekeik elrákosádának esélyeit, hogy később a rákkezelések költségeire hivatkozva ne lehessen adót emelni! Egyelőre két fertőzés-megelőző oltás létezik, a Cervarix http://en.wikipedia.org/wiki/Cervarix és a Gardasil/Silgard http://en.wikipedia.org/wiki/Gardasil , amelyeket a Magyarországi reklámokkal ellentétben Amerikában nem csak kislányoknak ajánlanak, méhnyakrák-megelőzésre, hanem kisfiúknak is, http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm187003.htm . (Ezek csak megelőző oltások, a terápiára / kezelésre / vírusirtásra nem ezek lesznek alkalmasak, felületesen keresve, ha érdekel vö.: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908016/ és http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2917202/ ).