Amexrap-üdvözölet: nesze.hu – Nemzeti Szegénység Portál

L László János:

Szia!

Csináltunk egy új honlapot.

http://www.nesze.hu

Légyszi nézz bele! Ha tetszik az ötlet, oszd meg! Ha nagyon tetszik, akkor segíts te is!

Ha nem, akkor bocsánat a zavarásért:)

Üdv: János

Az Amexrap sok sikert kíván Nektek, és felajánlja, hogy a http://amexrap.org/cimke/szegenyseg címen (RSS: http://amexrap.org/cimke/szegenyseg/feed ) erről a fontos témáról egyrészt saját kezdeményezésre publikál, másrészt, amikor blogszerű kommunikációra és nyilvánosságra van szükségetek, alkalmat ad Nektek és az érdeklődőknek a publikálásra.

Nesze.hu, Rólunk:

Lassan kiürül a hűtő, halmozódnak a számlák és a felszólítások, olyan levél is felbukkan előbb-utóbb, hogy kikapcsolják a villanyt. Befizetetlen a banki hitel aktuális részlete, és már kölcsönkérni sincs kitől. Millióknak ismerősek ezek az élethelyzetek Magyarországon, mégis jobbára egyénileg vívja mindenki a maga élet-halál harcát. Sőt sokan – különösen a középosztálybéliek – szégyellik is a helyzetüket, mert azt hiszik, csak ők kerültek ilyen rettenetes szituációba. Eljött hát az ideje, hogy – mindenféle szégyenérzet nélkül – közösség épüljön a hasonló helyzetben lévők összefogásából. Kell egy olyan hely, ahol kibeszélhetjük magunkat, ahol tényleg használható tanácsokat kaphatunk és adhatunk egymásnak, ahol össze vannak gyűjtve azok az információk, amelyekre szükségünk lehet. Mert mindenképpen megoldást kell találnunk a kilátástalannak tűnő élethelyzetünkre, vissza kell szerezni az önbecsülésünket. Együtt talán könnyebb.

Ez a portál első körben azt a néhány százezer embert célozza, akik egyrészt most kezdenek ismerkedni a szegénységgel, másrészt az interneten való tájékozódás és kommunikálás nem okoz gondot a számukra. Potenciálisan ennek a rétegnek a legnagyobb az esélye arra, hogy kiverekedje magát szorult helyzetéből. Mert ismeri a jogait, képes információkhoz jutni, eligazodik a jogszabályok dzsungelében, vannak ötletei, kreatív – és még nem is adta fel teljesen.

A nesze.hu kezdeményező csapata egyelőre odáig jutott el, hogy alapszinten feltöltötte ezt az internetes felületet, és nagyjából kijelölte az irányt, amerre haldni szeretnénk.

Igazi, sikeres portállá csak akkor válik, ha elég sokan akadnak, akik megosztják a tudásukat, tapasztalataikat, ötleteiket a többiekkel. A honlap szerkezete éppen ezért egyáltalán nem tekinthető véglegesnek, majd azok alakítják tovább, akik csatlakoznak hozzánk.

Várunk mindenkit, aki fantáziát lát ebben a közösségi alkotásban, ami persze nagyon is tétre megy. A tét pedig az, hogy képesek leszünk-e terápiaként szolgálni, praktikus segítséget adni, szakértői adatbázist létrehozni, hasznos tippek gyűjteményét fejleszteni, miközben önsegítő szervezetként is funkcionálunk.

Ha szimpatikusak a céljaink, csatlakozz te is, olvass minket, oszd meg ezt a helyet másokkal, és tedd hozzá a tudásodat!

L. László János
főszerkesztő
szerkesztoseg@nesze.hu

http://www.nesze.hu/?module=news&action=show&nid=184047