Nyalásadót! – Az Amexrap javaslata a költségvetési lyuk betömésére

Az Amexraptól nem áll távol a felvilágosult paternalizmus. Lásd pl. pártunk élelmiszerbiztonsági programját is: mivel a bizonyos élelmiszeripari feldolgozási technológiák következtében belénk ürülő és az ereinket eltömítő transzzsírok nem részei a természetes élelmiszerláncnak http://www.bmj.com/content/340/bmj.c1826.full , semmi gondunk sincs azzal, hogy betiltsuk alkalmazásukat.

A dohányzás kocsmákban való betiltásával kapcsolatban már nem vagyunk ennyire magabiztosak, ha káros az egészségre, ha nem.

Ugyanakkor egyetértünk a Véleményvezérrel http://velemenyvezer.blog.hu/2011/02/28/dohanyzastilalom_eletmodhaboru abban, h ha már lúd, akkor legyen kövér.

Ennek szellemében javasoljuk, hogy szeretett vezérünk a nyalásra is vessen ki adót.

Tudjuk ugyanis, hogy a nyalás sokszor több szájrákot okoz, mint dohányzás: http://velvet.hu/szex/2011/02/22/most_mar_biztos_az_oralis_szex_es_a_rak_kapcsolata/ . Nem is beszélve arról, hogy a nyalósak a nem nyalósakhoz képest nagyságrenddel inkább rákosodnak.

Egyébként sem vagyunk biztosak abban, hogy a nyalás koncepciója beleillik a NENYI-be http://amexrap.org/fal/miert-jo-az-orban-bulla-a-hivatalokban .

Úgyhogy adóra vele!

Már ha a kocsmákban való dohányzás betiltásával is egyetértünk.

Na, ezen még gondolkodnunk kell.

Egy sör mellett.

Amíg azt szabad.