Tűzraktér: “pályázat nincs, költözés sincs, gyertek szerdán”

Kedves Ház,

A hivatalos leadásra az Önkormányzathoz nem érkezett pályázat. Nagyon köszönjük azoknak, akik pénteken eljöttek és szimpátiát nyilvánítottak a Tűzraktér által megjelenített értékek mellett. Megnyugtató, hogy nincs pályázat, mert ez a Tűzraktér álláspontját igazolja, szakmai és üzleti értelemben is. Bár helytelenítettük volna, hogy az Önkormányzat által kíirt pályázat szerint kocsma alakuljon a közösségi és alkotótérből, de jelen helyzetben kiderült, hogy a piac sem igazolta vissza az Önkormányzat feltételezéseit. Minden erőnkkel megteszünk mindent, hogy életben tartsuk ezt a közösséget és ezeket az értékeket. Megbeszéléseket kezdeményeztünk minden érintett döntéshozóval, bemutattuk együttműködési javaslatunkat.
A mai nap folyamán pedig beadtuk Hassay Zsófia polgármester asszonynak a Tűzraktér hosszútávú működtetési és gazdálkodási tervezetét a Hegedű u. 3-ra vonatkozóan.

Szerda este 6-kor találkozzunk minél többen egy alkotóházas megbeszélés keretében, és bár nem tudunk rákölteni, de boldogak lennénk, ha összedobnátok kb 10ezer ft-ot, és vállalnátok egy közös főzést estére, lehet paprikáskrumpli, adunk kondért és eszközöket, kérjük a vállalkozó szelleműeket jelentkezni erre, az este közös zenélésbe is átmehetne.

És most jön, amire mindannyian választ vártok:
miután nincs pályázó, nagyon bízunk a tárgyalások folytatásában, eléggé ésszerűtlen lenne kiköltöztetni minket, hogy üresen álljon az épület, illetve ez konkrétan hűtlen kezelést jelentene az Önkormányzat részéről. Jogi szinten pedig, nyilván nem véletlenül vártak azzal, hogy levelet küldjenek, ugyanis ahhoz, hogy kiköltözés legyen, a hivatalos döntés után, még ki kellett volna küldeniük levélben egy pontos, órára meghatározott átadás-átvételi levelet az épület átadására vonatkozóan. Ezt máig nem tették meg. Tehát nem kell féltenünk most a cuccainkat, termeket, stb. Azért persze ez most még rengeteg munkát jelent, de ami nagyon fontos, a házban minden alkotó zavartalanul folytathatja eddigi tevékenységét.

Minden további kérdésetekre válaszolunk szerdán.

Üdv,
Tűzraktér csapat