Semjén kihazudja Orbánt a nemzetpolitikából

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter szerint a kormány soha nem folytatott a határon túli magyar közösségeket megosztó tevékenységet, ezért határozottan visszautasítja, hogy Magyarország beavatkozna bármely külhoni magyar közösséget, így az erdélyi magyar közösséget érintő választási kampányba.

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/semjen-a-kormany-sosem-folytatott-a-kulhoni-magyar-kozossegeket-megoszto-tevekenyseget

Ehhez képest:

[Magyar Szó:] A Miniszterelnök úr kormánya a korábbi szlovákiai és a mostani szerbiai választások során kiállt egy magyar nemzeti párt mellett. Mi vezérelte e döntése során?

[Orbán Viktor:] – Az a meggyőződésem – és a beszélgetések, valamint viták után ez lett a magyar kormány hivatalos álláspontja is –, hogy létfontosságú, hogy a magyar állam határain kívül élő magyar közösségeknek saját politikai képviseletük legyen. Mi ebben a tekintetben az etnikai, a nemzeti alapú magyar pártokat támogatjuk. Ezért mi úgy teszünk különbséget, hogy vannak egyfelől a magyar pártok és vannak másfelől a vegyes pártok. A vegyes pártokkal nekünk sok tennivalónk nincs, majd diplomáciai kapcsolatba fogunk lépni velük, ha az élet úgy hozza, hogy jól szerepelnek egy választáson. De az etnikai pártok a magyar közösségeknek a másik országban működő politikai képviseletei. Ezért így is viszonyulunk hozzájuk.

http://magyarszo.com/fex.page:2012-05-05_Gyogyulnak_a_regi_sebek.xhtml

Szegény Semjén
1. olyan tájékozatlan, h nem ismeri a kormány (Orbán) álláspontját, vagy
2. olyan hülye, hogy nem látja az ellentmondást,
3. hazudik, vagy
4. úgy értelmezi a “vannak egyfelől a magyar pártok és vannak másfelől a vegyes pártok”-féle kormányálláspontot, hogy “a határon túli magyar közösségeket megosztó tevékenységet” éppen a Fidesz mögé nem beálló külföldi pártok folytatják.

Vagy mind együtt?:)