A Sirály mega rendőrkapitány

Tegnap este h11 körül gondoltam, hogy ideje lesz benézni a városba. Látom ám, hogy a VI. kerületi
kapitányság előtt nagy a készülődés: kisbusz, világító autók, sürgölődő közeg, ilyesmi.

Mi a fene – gondoltam gyanútlanul.

A Király utcában szuper parkolóhelyet találtam, ellenálltam a 200Ftos pizzaszeletnek, és első lépésként benéztem a Sirályba.

Túljutottam a székházat védő Fideszes hősökhöz hasonló kidobóembereken, akiket asszem nem a párt, hanem az önkormányzat telepített, majd lejutva a pincébe, ott fergeteges műsort és hangulatot találtam.

Belehallgatás és baráti lekezelések után mégis úgy döntöttem, hogy fiatal még az este: bejárom a kiskört Mika-400-GMK-Telep kezdéssel.

Éjfél körül értem vissza a Sirály közelébe.

Látom ám, hogy 15-20 rendőr közlekedik az utcán, rendezett módon.

Mi a fene – gondoltam, most már gyanakodva. Nem állapodtak meg a Sirályosok a Fideszesekkel, hogy nem zargatják őket április elejéig? Vagy a Fidesztől hangsúlyozottan független rendőrség akciójáról van szó?

És igen: a zsarvak a Sirályra szálltak. Nagy helyismeretről tettek tanúbizonyságot: bezúdultak, majd ketten-ketten elállták az összes kijáratot, a hátsót is.

Gondoltam, ha már ilyen jó a buli, csatlakozom. De nem csak se ki, hanem se be is. Úgyhogy néhány lengén öltözött értetlenkedő külföldi társaságában, akik nem tudtak visszamenni a melegebb éghajlatra, az utcán ragadtam.

Látom ám, hogy ugyan se ki, se be, de két civil ruhás zavartalanul ki-be járkál. Gondoltam, ők azok a Fideszesek, akik a Sirályosok után bérlik majd a helyet.

Odamegyek az egyikhez:

Én: Szia, ti hívtátok ki a rendőrséget?

Ő: Mi van, tudsz valamit?

Én: Nem, csak érdekel, hogy miért jött ki rendőrség.

Ő: Honnan gondolod, hogy mi voltunk?

Én: Hát, a bentiek nem tudnak kijönni, én nem tudok bemenni, ti meg ki-be jártok. Gondoltam, ez lehet a különbség közöttünk.

Ő: Igen. Én vagyok a rendőrkapitány, ő pedig [mutat a másik pasira] a helyettesem.

Én: Szuper. És miért éppen a Sirályt ellenőrzitek?

Ő: A szórakozóhely ellenőrzését végezzük – mondta, mintha válaszolt volna.

Ekkor megcsörrent a mobilja, és elnézést kérve elfordult, én pedig tovább indultam.

Kérdés: mit keres a rendőrkapitány egy ellenőrzésen? Meg a helyettese? Ha tényleg a VI. kerületiek jöttek ki, hogy jutott eszében Bartus Zoltán r. alezredesnek és Márton Zoltán r. őrnagynak http://www.police.hu/brfk/vikerkap/vikerkap.html éppen a Sirályt (és csak a Sirályt) ellenőrizni és miért kellett ott lenniük egy szimpla szórakozóhelyi ellenőrzésen személyesen is??

[Fotó: https://www.facebook.com/EgyenlitoTV ]