Tűzraktér-szappanopera: mégis üríteni kell?

Ahogy most kinéz, azok, akik kinézték maguknak a helyet, ragaszkodnak ahhoz, hogy az önkormányzat először ürítse ki a helyet, és csak aztán írja ki a pályázatot ismét.

Ki lehet ez a nagyhatalmú versenyző?? Valószínűleg hamarosan megtudjuk.

Kedves alkotóink,

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy annak ellenére, hogy nem érkezett be pályázat, és nekünk viszont van egy gazdálkodási tervünk, melyet benyújtottunk az Önkormányzatnak, és bár ezzel komoly vállalásoknak néznénk elébe, de megmaradhatnánk, anyagi hasznot is erőteljes mértékben vállalva a 6. kerület felé, nos mindennek ellenére, ma megkaptuk azt a hivatalos jogi felszólítást, ami idáig váratott magára, és amiben az áll, hogy április elsején, reggel 10 órakor kiürítve át kell adni az alapítványunknak az ingatlant.
Fontos tisztáznunk, hogy miután jogilag idáig nem tették meg ezt a lépést, azt gondoltuk, meg akarják várni a pályázat eredményét, esetleg tárgyalnának, hiszen az üzleti okokat hangsúlyozták. Most nyilvánvalóvá vált, hogy nem üzleti indok áll az ügy hátterében. Üresen is szívesebben látnák az épületet, mint velünk. Szerdán, azaz holnap este 6-kor találkozunk, és jogi beszámolóval is készülünk a helyzetre vonatkozóan, elmondjuk, hogy egy jogállamban milyen lehetőségek vannak ilyenkor, és milyen lépéseket teszünk meg, válaszolunk a kérdéseitekre. Holnapra kaptunk egy időpontot a Polgármester asszonyhoz, tehát több minden kiderül. Addig is türelmeteket kérjük.

Tűzraktér csapat