Világrekord: négyzetméterenként 25 tüntető!!

A kormánypárti tüntetésen a kormány szerint “közel négyszázezren vettek részt”. http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/szazezrek-demonstraltak-a-kormany-mellett

Magyar Nemzet:

16.55 – A tömeg az Operától a Kodály köröndig ér.
16.47 – Lapunk munkatársai szerint közel háromszor-négyszer többen vannak a rendezvényen, mint a január 2-i, Operaház előtti tüntetésen. Közben egyre többen gyújtják meg a Bajza utcánál kapott fáklyákat. A tömeg a Nagymező utcához közelít.
16.43 – A tömeg eleje elérte az Oktogont, szemből már nem érkeznek demonstrálók.
16.34 – A menet eleje elérte a Terror Háza Múzeumot.
16.17 – Tudósítóink becslése szerint több tízezer ember vesz részt a demonstráción, az Andrássy út teljesen megtelt a Hősök tere és az Oktogon között. Sokan még szemben haladnak a menettel, és így csatlakoznak a demonstrációhoz.
16.10 – A menet eleje a Kodály köröndnél tart, a vége még nem tudott elindulni a Hősök teréről.

http://mno.hu/belfold/csaknem-megtelt-a-hosok-tere-video-1045233

Ez abszolút korrekt leírás, én 16:30-kor jártam a Hősök terén (a Magyar Nemzet újságírójának üzenem, h én voltam az, aki szemből csatlakozott a tömeghez – aztán hátul rugalmasan levált a Széchenyi fürdő felé), akkor még volt ott 5 percnyi ember, akik komótosan 16:55-re elérhettek a Kodály köröndig.

Az Operától a Kodályig 1100 m az út:

A menetben rendes vidéki nénikék-bácsikák meneteltek (mert itt nem álló és hátulról tömörített tömegről beszélünk, mint az Operánál, hanem sétáló tömegről; olyan sok busszal felfuvarozva, hogy a Felvonulási téren el sem fértek, a közrendőrök szerint a Rakparton és mindenfelé szétszórva is parkoltak), akik többnyire nem léptek fűre-fára és a 12,5m széles úttesten vonultak (gondosan kézben tartott táblácskákkal, kit honnan fuvaroztak Pestre):

Ehhez adjunk még jobbról balról 1-1 métert, mert voltak rendetlenek, vélhetően Pestiek, akik nem az úttesten, hanem a járdán sétáltak, bár közel sem olyan sűrűn, mint az úttesten: ez 14,5m.
1100m X 14,5m = 15950m2
400.000 ember 16.000 négyzetméteren az 25 tüntető négyzetméterenként.

Ez eddig láthatóan teljesen rendben van: sok jó ember kis helyen is elfér.

A probléma ott kezdődik, hogy a kormány úgy növeli az árfolyamot is, mint ahogy a tüntetők számát:)

Más: OK, most már vili, h mindannyian tudunk tömeget összerántani/importálni. És most mi legyen?

Ez az anyag a 2012. január 21-i első békamenetről szólt. Az október 23-i másodikról szóló anyagunkat lásd itt: http://amexrap.org/fal/29-000-magyar-nemzet-adatai-alapjan-az-orbanparti-tuntetesen-csak-ennyi-ember-volt