KÖZÖS NYILATKOZAT A MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARÁVAL

Az aláírók közös célja a magyar gazdaság talpra állítása, a munkahelyek megvédése, a kis- és közepes vállalkozások támogatása valamint hazánk versenyképességének javítása.

A közös célok eléréséhez nélkülözhetetlenek mindazok – a bürokrácia és a korrupció visszaszorítására, az új munkahelyek létrehozására, az adócsökkentésre, az adórendszer egyszerűsítésére, a kereskedelemfejlesztés rendszerének korszerűsítésére, a Széchenyi Kártya továbbfejlesztésére, a szakképzés átalakítására valamint az európai uniós források eredményes felhasználására vonatkozó – javaslatok, amelyek a magyar vállalkozások lehető legszélesebb körének tapasztalatain alapulnak.

Az aláírók egyetértenek abban, hogy a leendő magyar kormány és a gazdaság egészének érdekérvényesítését törvényi felhatalmazás alapján ellátó köztestület, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködése kívánatos és szükséges. Az aláírók kezdeményezik, hogy a választási kampány után, az eredmény ismeretében és annak függvényében vonják be a kormányprogram kidolgozásába a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát.

Az együttműködés célja, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által begyűjtött és összegzett javaslatok beépüljenek a következő kormány gazdaságpolitikájába, helyreállítva ezzel a kormányzat és az üzleti szféra közötti – a gazdasági növekedés beindítása szempontjából nélkülözhetetlen – szövetséget.

Budapest, 2010. február 18.

Orbán Viktor

Parragh László