[16. oldal:]

III. NEMZETI ÜGYEK

Bevezető

A választásokon létrejött nemzeti egység arra kötelezi az új kormányt, hogy választási programját valósítsa meg. Ennek a kötelezettségünknek mi eleget fogunk tenni.

A régi korszak lezárásával a magyarok azt az akaratukat is kifejezték, hogy a politikának mostantól a Nemzeti Együttműködés Rendszerében közös célokat, nemzeti ügyeket kell szolgálnia, amelyek összekötik a sokszínű magyarságot, mert azokat az alapértékeket testesítik meg, amelyek mindannyiunk számára fontosak a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez: munka, otthon, család, egészség, rend.

A választások eredménye egyértelművé tette, hogy a magyarok tudják, e közös célok megvalósításához Magyarországnak erős kormányra van szüksége, amelyben megbízhatnak az emberek itthon és külföldön egyaránt, és amely képes helyreállítani Magyarország tekintélyét, hogy újra tisztelet övezze a világban, ismét legyen hitele és nemzetközi befolyása.

Magyarország új kormányának a nemzeti ügyek sikere érdekében fontos feladata lesz megújítani szövetségét a Nyugattal, erősebb kapcsolatokat teremteni Amerikával, és új alapokra helyezni viszonyát a keleti országokkal is, és hazánkat meghatározó szereplővé tenni egy közép-európai együttműködésben.

Hisszük, hogy képesek leszünk közös értékeinket a nemzeti ügyek politikáját megvalósító, erős kormányzással érvényesíteni, és akkor Magyarországot ismét tisztelni fogja a világ.